Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Ο χαιρετισμός Κοντοζαμάνη στην ημερίδα της «Γ»-Η πανδημία, ευκαιρία για μεταρρυθμίσεις

Published

on

Χαιρετισμό στην ημερίδα της «Γνώμης» για τις επιπτώσεις του κορωνοϊού στην υγεία και την οικονομία απηύθυνε ο υφυπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης, αναφέροντας πως «με την έναρξη της κρίσης του κορωνοϊού το σύστημα υγείας βρέθηκε με ελλείψεις σε κομβικά τμήματα, όπως οι μονάδες εντατικής θεραπείας.

Δημιουργήσαμε σε σύντομο χρονικό διάστημα νέες κλίνες στις ΜΕΘ, στελεχώσαμε τομείς του συστήματος με το απαραίτητο προσωπικό, προμηθευτήκαμε ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό, υλικά και μέσα ατομικής προστασίας ώστε να αντιμετωπίσουμε την κρίση. Συνεχίζουμε να το κάνουμε. Επιταχύναμε την υλοποίηση προγραμματισμένων μεταρρυθμίσεων όπως η άυλη συνταγογράφηση και οι ψηφιακές υπηρεσίες στο Ε.Σ.Υ.
Έχουμε πλέον δημιουργήσει μία σημαντική παρακαταθήκη για το μέλλον που μας δίνει τη δυνατότητα να προχωρήσουμε στις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις και αλλαγές στο σύστημα υγείας.

Το Εθνικό Σύστημα Υγείας βρίσκεται σε ετοιμότητα, έχει στηριχθεί σημαντικά τους προηγούμενους μήνες και ενισχύεται καθημερινά. Παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία που βιώνει η χώρα λόγω της πανδημίας, μετατρέπουμε την κρίση σε ευκαιρία. Το έργο μας συνεχίζεται και οι προσπάθειες μας εντείνονται ώστε να διασφαλίσουμε την αποδοτική χρήση των πόρων και τον εξορθολογισμό των δαπανών.

Μέσα στην πανδημία χτίζουμε το νέο Εθνικό Σύστημα Υγείας. Ένα σύστημα αποτελεσματικό που θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες όλων των συμπολιτών μας. Η μάχη είναι καθημερινή. Ενεργούμε με γνώμονα την προστασία της υγείας τους. Γνωρίζουμε τι πρέπει να κάνουμε και πώς θα το κάνουμε».

Ροή ειδήσεων

Advertisement