Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
Connect with us

Αθλητισμός

Σε ρυθμούς «Κάνιστρας» το γήπεδο Προσφυγικών

Δημοσιεύθηκε

στις

Μπήκαν τα μηχανήματα του Δήμου Πατρέων και διαμορφώνουν τον χώρο- Ο Κ. Ντάσιος μιλάει για ολοκλήρωση του έργου αυτή τη φορά

 

ΤΟΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥ Κ. ΓΑΛΑΡΙΩΤΗ

 Μια πολύ όμορφη ημέρα ήταν η χθεσινή για το ποδόσφαιρο της Αχαΐας.

Η αλήθεια είναι όμως ότι στο παρελθόν είχαμε αντίστοιχες ημέρες όμως ποτέ δεν ολοκληρώθηκε το έργο.

Ο λόγος για το γήπεδο των Προσφυγικών η ανακατασκευή του οποίου έχει περάσει από σαράντα κύματα. Ένα ιστορικό γήπεδο στην καρδιά της πόλης έχει καταντήσει στοιχειωμένο.

Χθες το πρωί λοιπόν είδαμε μια διαφορετική εικόνα, την οποία έχουμε δει και άλλες φορές στο παρελθόν. Μηχανήματα να καθαρίζουν τον χώρο για να ξεκινήσουν οι εργασίες για την τοποθέτηση του πλαστικού χλοοτάπητα. Αυτή η φορά ευελπιστούμε να είναι και η τελευταία προκειμένου αυτό το στολίδι, αυτό το ιστορικό γήπεδο να δοθεί στις ομάδες της Αχαΐας. Να «ζωντανέψει» ξανά καλύπτοντας τις ανάγκες στον ερασιτεχνικό και όχι μόνο αθλητισμό.

Ο Δήμος Πατρέων παραχώρησε σκαφτικά μηχανήματα ώστε να βοηθήσουν στη διαμόρφωση του χώρου.

Η «Γ» επικοινώνησε με τον αναπληρωτή ταμία της ΕΠΣ Αχαΐας, Κώστα Ντάσιο, ο οποίος ανέφερε: «Σε ρυθμούς «Κάνιστρας» ξεκίνησαν οι εργασίες για το γήπεδο Προσφυγικών. Θα χρησιμοποιήσουμε την ίδια συνταγή και το ίδιο μοντέλο. Δηλαδή οι εργασίες θα κινηθούν στο ίδιο μήκος κύματος και για το ιστορικό γήπεδο των Προσφυγικών.

Η κατασκευή των Προσφυγικών, μοιάζει σαν τον «Ιανό», σαν τον τυφώνα «Κατρίνα». Πλέον δεν υπάρχει γυρισμός.

Σήμερα μπήκαν τα μηχανήματα του Δήμου Πατρέων για τη διαμόρφωση του χώρου και εν συνεχεία θα πάρουμε τα υψόμετρα και θα φτιάξουμε υπόστρωμα για να μπει ο τάπητας».

Σε εκ νέου ερώτησή μας για το αν έχει δρομολογηθεί και η αγορά του πλαστικού χλοοτάπητα ο Κώστας Ντάσιος απάντησε: «Φυσικά έχουμε ήδη παραγγείλει, σας ανέφερα ότι δεν υπάρχει γυρισμός, το έργο αυτή τη φορά θα υλοποιηθεί, ήταν ένα στοίχημα το οποίο θα κερδίσουμε».

Στο πότε θα είναι έτοιμο το γήπεδο Προσφυγικών: «Με την βοήθεια του καιρού θα είναι έτοιμο στις αρχές Μάρτη».

Στην ερώτηση αν Δήμος πέρα από τα μηχανήματα θα βοηθήσει και με κάποια οικονομική ενίσχυση, δήλωσε: «Αυτό είναι γνωστό, ο Δήμος Πατρέων τον Απρίλιο ή τον Μάιο θα προσφέρει οικονομική ενίσχυση στα σωματεία για να ολοκληρωθούν τα έργα».

Ας ελπίσουμε λοιπόν ότι αυτή την φορά το ιστορικό γήπεδο θα ολοκληρωθεί και θα δοθεί σε χρήση στον ερασιτεχνικό αθλητισμό. Η αλήθεια είναι ότι αν ολοκληρωθεί το έργο θα είναι μια μεγάλη επιτυχία του Κώστα Ντάσιου που έριξε… πολλά χιλιόμετρα για την υλοποίησή του και κατ’ επέκταση της ΕΠΣ Αχαΐας.

 

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement