Σάββατο 20 Απριλίου 2024
Connect with us

Lifestyle

Apple: Πώς θα είναι το νέο αυτοκίνητo αυτόνομης οδήγησης που έχει στα «σκαριά»;

Δημοσιεύθηκε

στις

Προς ολοταχώς για νέους στόχους έχει βάλει η παντοδύναμη εταρεία Apple, καθώς φαίνεται πως σχεδιάζει την παραγωγή αυτοκινήτων αυτόνομης οδήγησης. Σύμφωνα με το Reuters, ο αμερικανικός κολοσσός θα ολοκληρώσει την κατασκευή του πρωτοπόρου επιβατικού οχήματος το 2024 με μπαταρία πρωτοποριακής τεχνολογίας.

Οι προσπάθειες του αμερικανικού κολοσσού να επεκτείνει τις δραστηριότητές του στην μαζική παραγωγή αυτοκινήτων, είναι γνωστές ως «Project Titan». Ο δρόμος, όμως, δεν ήταν ομαλός καθώς αντιμετώπιζε πολλά προβλήματα ήδη από το 2014, όταν άρχισε να σχεδιάζει το δικό του όχημα από το μηδέν. Σε ένα σημείο, η Apple λόγω του λογισμικού που σχεδίασε την έκανε να επανεκτιμήσει τους στόχους της, με αποτέλεσμα να καλεί τον γνωστό σε όλους Νταγκ Φιλντ, βετεράνος της Apple που και πρώην εργαζόμενο της Tesla, ο οποίος προχώρησε στην απόλυση 190 εργαζομένων από το πρότζεκτ, το 2019.

Από τότε, η Apple έχει προχωρήσει αρκετά, ώστε τώρα να προσφέρει μια ολοκληρωμένη εμπειρία στους καταναλωτές της, τηρεί όμως σιγή ιχθύος όσον αφορά τις λεπτομέρειες του πρότζεκτ. Το μόνο που δηλώνει είναι, ότι ο στόχος της Apple είναι η κατασκευή ενός οχήματος προς μαζική κατανάλωση, σε αντίθεση με τους ανταγωνιστές της, όπως το Waymo της Alphabet, η οποία έχει κατασκευάσει ρομπο-ταξί για τη μεταφορά επιβατών χωρίς οδηγό.

Κεντρικό στοιχείο της στρατηγικής της Apple είναι ένας νέος σχεδιασμός μπαταριών που θα μπορούσε «ριζικά» να μειώσει το κόστος και να αυξήσει το εύρος του οχήματος.

Ροή ειδήσεων

Advertisement