Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2021
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Γραφείο ΑμεΑ και νέοι σταθμοί-Εγκρίθηκαν οι δράσεις που θα υλοποιήσει το 2021 ο Κοινωνικός Οργανισμός του Δήμου Πατρέων

Δημοσιεύθηκε

στις

Στην συνεδρίαση του Δ.Σ. του Κοινωνικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων (ΚΟΔΗΠ), εγκρίθηκε ο Προϋπολογισμός του ΚΟΔΗΠ, για το 2021.

Με βάση την εισήγηση του Προέδρου του Οργανισμού, Θόδωρου Τουλγαρίδη, εγκρίθηκε ο προγραμματισμός νέων στόχων και δράσεων, που περιλαμβάνει τα εξής:
– Λειτουργία του Γραφείου ΑμεΑ, που περιλαμβάνει:
*Αγορά minibus, με τις απαραίτητες προδιαγραφές για αμαξίδια, ώστε να μπορεί να εξυπηρετήσει ΑμεΑ ως «ταξί», για τη δωρεάν μεταφορά τους, αρχικά για ραντεβού υγειονομικού σκοπού.
*Δικτύωση των ΑμεΑ μέσω της εφαρμογής της πλατφόρμας «safeΑμεA», σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πατρών και επικοινωνία μαζί τους, για την αναγνώριση και αντιμετώπιση κοινωνικών προβλημάτων τους, παρέχοντας ανάλογη υποστήριξη ή παραπέμποντάς τους σε άλλες υπηρεσίες.
*Παροχή υπηρεσιών πληροφόρησης σε θέματα καθημερινότητας, νομοθεσίας, ασφαλιστικών φορέων, επιδομάτων, συμβουλευτικών υπηρεσιών.
-Δημιουργία ενός Βρεφικού Τμήματος στον ήδη υφιστάμενο ΙΔ΄ Παιδικό Σταθμό που εδρεύει στην περιοχή του Πανεπιστημίου Πατρών, δυναμικότητας 12 βρεφών και μετατροπής του σε Βρεφονηπιακό Σταθμό.
-Δημιουργία ενός Βρεφικού Τμήματος στον ήδη υφιστάμενο Γ΄ Παιδικό Σταθμό που εδρεύει στο Ζαβλάνι, δυναμικότητας 12 βρεφών και μετατροπής του σε Βρεφονηπιακό Σταθμό.
– Μεταφορά και λειτουργία του Δ΄ Παιδικού Σταθμού στο νέο κτίριο επί της Μανιακίου (αρχές του 2021), δυναμικότητας 25 νηπίων και 41 βρεφών.
-Προέκταση στο κτίριο του Α΄ Βρεφονηπιακού Σταθμού κατά 2 αίθουσες (σύμφωνα με το πρόγραμμα Φιλόδημου), προκειμένου να δημιουργηθούν 2 Βρεφικά Τμήματα δυναμικότητας 24 βρεφών. Ολοκλήρωση μελετών και αδειοδότησης, με σκοπό τη δημοπράτηση.
– Λειτουργία των παιδικών κατασκηνώσεων, αναλόγως των μέτρων για την πανδημία, με στόχο να φιλοξενήσουμε και πάλι δωρεάν μέχρι 1.250 παιδιά.
-Μεταφορά του ΚΔΑΠ Βραχνεΐκων σε ιδιόκτητο χώρο, στον χώρο της Παιδικής Εξοχής στα Ροΐτικα, ώστε να αυξηθούν κατά 40 οι θέσεις των φιλοξενούμενων παιδιών, σε ένα σύγχρονο περιβάλλον και χώρο ποιοτικότερων προδιαγραφών.
-Λειτουργία ηλεκτρονικής αποθήκης και συστήματος παρακολούθησης των συμβάσεων, για τον ακριβέστερο έλεγχο τους, για την αποφυγή λαθών και την ταχύτερη διεκπεραίωση όλων των διαδικασιών. Εφαρμογή ηλεκτρονικής διαχείρισης τροφείων και σύνταξη χρηματικών καταλόγων. Εφαρμογή ηλεκτρονικού πρωτοκόλλου για την καλύτερη και εγκυρότερη διαχείριση των εγγράφων και της αλληλογραφίας.
-Αγορά οχήματος, μέσω των προγραμμάτων, μικρού επιβατικού πόλης για την λειτουργία των Ομάδων Δρόμου για την καταγραφή των αστέγων και την υποστήριξη τους κατά την περίοδο του ψύχους καθώς και για την διανομή συσσιτίου.
-Αγορά μικρού οχήματος για την κατ’ οίκον υποστήριξη και ενίσχυση της ομάδας ΟΠΑ (Ομάδα Προστασίας Ανηλίκων).
-Σχεδιάζεται για τα επόμενα χρόνια, η ανέγερση 3 νέων Βρεφονηπιακών Σταθμών σε ισάριθμα οικόπεδα του Δήμου Πατρέων, ένα στην Αγυιά, άλλο στα Ζαρουχλέικα και το τρίτο στα Δεμένικα, δυναμικότητας, 100-150 παιδιών ο καθένας, προκειμένου να καλυφθούν οι συνολικές ανάγκες των νέων ζευγαριών του Δήμου μας και να απαλλαγούμε από την ενοικίαση κτιρίων για Παιδικούς Σταθμούς, όσων είναι μη ιδιόκτητοι!
-Λειτουργία του Παραρτήματος Ρομά, με στόχο τη στήριξη αυτών των οικογενειών, ώστε να ενταχθούν στην κοινότητα. Ιδιαίτερη βαρύτητα θα δοθεί στην εκπαίδευση των παιδιών τους, στη δημιουργική απασχόληση τους, στην εξάλειψη της σχολικής διαρροής. Γενικότερη διαχείριση των προβλημάτων τους. Επιπλέον μέλημά του θα είναι η μεταστέγαση των οικογενειών από τους καταυλισμούς, που διαβιούν σε ακατάλληλες συνθήκες, σε κατοικίες που θα ενοικιαστούν από τον ΚΟΔΗΠ μέσω προγράμματος.
-Διαδικτυακή εκπαίδευση και στήριξη των μελών των ΚΑΠΗ με μαθήματα μουσικής χορού, γυμναστική κ.λπ.

 

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Ξανά διψήφια η Αχαΐα-Που εντοπίζονται τα 566 κρούσματα

Δημοσιεύθηκε

στις

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα Τρίτη, 19/01/2021, ο ΕΟΔΥ, από τα 566 κρούσματα λίγο λιγότερα από τα μισά -τα 256- εντοπίζονται στην Αττική.

Στη Θεσσαλονίκη καταγράφηκαν 72 κρούσματα, ενώ υπάρχουν άλλες 8 περιφέρειες στις οποίες εντοπίζεται διψήφιος αριθμός κρουσμάτων.

Συγκεκριμένα οι περιφέρειες αυτές είναι:

  • Αχαΐα         17
  • Βοιωτία    16
  • Εύβοια       12
  • Ημαθία      15
  • Κοζάνη      15
  • Πρέβεζα   21
  • Σέρρες      14
  • Χαλκιδική 12

Δείτε αναλυτικά την κατανομή των κρουσμάτων ανά περιφέρεια:

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

566 νέα κρούσματα κορωνοϊού-Σταθερός ο αριθμός των διασωληνωμένων-30 θάνατοι

Δημοσιεύθηκε

στις

Σήμερα ανακοινώθηκαν 566 νέα κρούσματα της λοίμωξης του νέου κορωνοϊού (COVID-19), εκ των οποίων 17 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται στα 149462, εκ των οποίων 52.1% άνδρες. Κατά την ιχνηλάτιση βρέθηκε ότι 5786 (3.9%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 45808 (63.7%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

320 άτομα νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 ετών. 225 (70.3%) εκ των διασωληνωμένων είναι άνδρες. To 86.9%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.1037 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ από την αρχή της πανδημίας.

Τέλος, έχουμε 30 νέους θανάτους από τη νόσο COVID-19, φθάνοντας τους 5518 θανάτους συνολικά στη χώρα, εκ των οποίων 3254 (59.0%) άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 95.4% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

 

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

“Αποστρατεύθηκε” η Mendy

Δημοσιεύθηκε

στις

«Η Μendy “αποστρατεύτηκε” και η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας έκανε ενα αποχαιρετιστήριο post στο facebook: «Ευχαριστούμε την αστυνομικό σκύλο Mendy για την πολυετή προσφορά της στο Σώμα της Ελληνικής_Αστυνομίας

Η Mendy που υπηρετούσε στο Αστυνομικό Τμήμα Ακτίου Βόνιτσας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ακαρνανίας και περιπολούσε στον Αερολιμένα Ακτίου “αποστρατεύτηκε” πρόσφατα και στη θέση της ασκεί πλέον τα καθήκοντά της η Elen. Και για όσους αναρωτιούνται τι γίνεται μετά την “αποστρατεία” σας ενημερώνουμε ότι ο αστυνομικός εκπαιδευτής – συνοδός, έχει διατηρήσει και φροντίζει την Mendy. Υπάρχουν περιπτώσεις που κάποιες σχέσεις ξεπερνούν κατά πολύ αυτές μεταξύ των ανθρώπων».

Περισσότερα
Advertisement
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα