Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2021
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Εναλλακτικός τουρισμός-Συνάντηση για την διερεύνηση της αξιοποίησης των ποταμών Λάδωνα και Ερύμανθου

Δημοσιεύθηκε

στις

Στο πλαίσιο της ανάπτυξης εναλλακτικών μορφών τουρισμού στις περιοχές Αροανίας, Παϊων και Λαμπείας, πραγματοποιήθηκε συνάντηση στην οποία συμμετείχαν από το Δήμο Καλαβρύτων ο εντεταλμένος σύμβουλος τουρισμού Λεωνίδας Βασιλόπουλος , ο εντεταλμένος σύμβουλος για τη Δημοτική Ενότητα Παϊων, Γεώργιος Ροδόπουλος και (μέσω τηλεδιάσκεψης ) ο εντεταλμένος σύμβουλος για τη Δημοτική Ενότητα Αροανίας, Παναγιώτης Λιακόπουλος, και από το Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας ο Αντιδήμαρχος Βασίλης Αρβανίτης. Συμμετείχαν επίσης εκπρόσωποι της εταιρείας που δραστηριοποιείται στον ποταμό Λάδωνα.

Εξετάστηκαν και αποφασίστηκαν οι άμεσες ενέργειες που απαιτούνται (καθαρισμός, σήμανση, συντήρηση υπάρχοντος ξύλινου κτηρίου και άλλες ήπιες παρεμβάσεις στα σημεία εισόδου & εξόδου) για να είμαστε έτοιμοι την άνοιξη να αρχίσει η δραστηριότητα κανό /καγιάκ-ράφτινκ και στον ποταμό Ερύμανθο.
Να σημειωθεί ότι ο ποταμός Ερύμανθος προσφέρεται στους λάτρεις του κανό – καγιάκ και του ράφτινγκ. Τα πεντακάθαρα νερά του που πηγάζουν από τις πλαγιές του όρους Ερύμανθος, η ιδιομορφία της κοίτης του, και η μεγάλη συχνότητα περασμάτων 3ου- 4ου βαθμού δυσκολίας, είναι οι λόγοι που έχει εκδηλωθεί μεγάλο ενδιαφέρον από Έλληνες και Ευρωπαίους καγιάκερς.
Κοινή διαπίστωση όλων ήταν ότι οι εναλλακτικές μορφές τουρισμού που μπορούν να αναπτυχθούν και συγκεκριμένα,
 Το κανό /καγιάκ-ράφτινκ στον ποταμό Ερύμανθο και Λάδωνα
 Τα ορειβατικά και περιπατητικά μονοπάτια της περιοχής για τα οποία ήδη έχει αρχίσει η σήμανση και η ηλεκτρονική χαρτογράφησή τους
 Η ανάδειξη των αξιοθέατων της περιοχής (θρησκευτικά, αρχιτεκτονικά, αρχαιολογικά, ιστορικά, πολιτιστικά και φυσικά μνημεία) μέσω της τουριστικής πύλης του δήμου που η δημιουργία της είναι σε εξέλιξη
 Η ανάπτυξη αεραθλητικών δραστηριοτήτων στο Βεσίνι
 Η ανάδειξη του Κέντρου Λαογραφίας & Λειβαρτζινής Παράδοσης (ΚΕ.ΛΑ.ΛΕΙ.ΠΑ.)
 Η τοπική γαστρονομία καθώς και
 Κάθε μορφής τουρισμού περιπέτειας θα τονώσουν την οικονομία της περιοχής και θα συμβάλουν τα μέγιστα στην ισόρροπη ανάπτυξη του δήμου.
Το επόμενο διάστημα (όταν οι υγειονομικές συνθήκες το επιτρέψουν) θα πραγματοποιηθεί συνάντηση με τους επαγγελματίες της περιοχής (ξενώνες, ταβέρνες, καφετέριες, παραδοσιακά καφενεία και καταστήματα) για την ανταλλαγή απόψεων με στόχο να δημιουργηθεί ένα συνολικό τουριστικό πακέτο της περιοχής Αροανίας – Παϊων.

Περισσότερα
Advertisement

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

ΠΑΤΡΑ: Θλίψη για τον θάνατο του Γιώργου Αραβαντινού

Δημοσιεύθηκε

στις

  1. Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 53 ετών ο Γιώργος Αραβαντινός. Γνωστός στην πατραϊκή κοινωνία και ιδιαίτερα στο χώρο της εστίασης καθώς είχε εργαστεί κατά το παρελθόν σε πολύ γνωστά νυχτερινά καταστήματα της πόλης. Υπήρξε σε νεαρή ηλικία πυγμάχος της αγαπημένης του Παναχαϊκής, της οποίας ήταν και ένθερμος οπαδός. Χαμογελαστός και ιδιαίτερα αγαπητός, η  είδηση του θανάτου του  “πάγωσε” όλους όσοι τον γνώριζαν.

Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν κατακλυστεί από μηνύματα φίλων του, που τον αποχαιρετούν.

 

Γ.Γ

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Σκαγιοπούλειο: Διαμαρτυρία για τους κάδους

Δημοσιεύθηκε

στις

Την ανάγκη να δοθεί έμφαση στην καθαριότητα αλλά και την απολύμανση των κάδων απορριμμάτων ζητούν οι κάτοικοι στην περιοχή του Σκαγιοπουλείου.

 

Συγκεκριμένα, αναγνώστρια της «Γ» δηλώνει πως στη συμβολή των οδών Μεσολογγίου και Σμύρνης υπάρχουν δύο κάδοι απορριμμάτων, από τους οποίους αναδύεται έντονη δυσοσμία με αποτέλεσμα να μην τολμούν να ανοίξουν τα παράθυρα. Μάλιστα, αναφέρουν πως συχνά πυκνά οι κάδοι ξεχειλίζουν από σκουπίδια διαφόρων ειδών, μέχρι και τηλεοράσεις (!) που εναποθέτουν ορισμένοι ασυνείδητοι. Ζητά την παρέμβαση του Δήμου Πατρέων για να υπάρξει πρόγραμμα απολύμανσης και καλύτερης διαχείρισης των απορριμμάτων.

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

«Προχωρούν» τα πεζοδρόμια

Δημοσιεύθηκε

στις

Με γρήγορους ρυθμούς προχωράει και η ανακατασκευή των πεζοδρομίων στο «νέο δρόμο», στην είσοδο της Πάτρας.

 

Βέβαια, για ακόμα μία φορά λόγω των έργων έχει περιοριστεί το πλάτος του δρόμου σχεδόν στο μισό, με αποτέλεσμα κατά τις ώρες αιχμής να υπάρχουν ουρές. Πάντως, η είσοδος της πόλης, σταδιακά αποκτάει «νέα» και πιο περιποιημένη μορφή. Βέβαια, όπως πολλές φορές έχουμε σημειώσει, δεν έχει σημασία μόνο η (ανα)κατασκευή αλλά και η συντήρηση…

Περισσότερα
Advertisement
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα