Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
Connect with us

Χωρίς κατηγορία

Τα εμβόλια και οι ημερομηνίες – Ο Κικίλιας και ο σχεδιασμός

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο κορονοϊός που… δεν έχει Κυριακές κι αργίες και που έχει κάνει τα φετινά Χριστούγεννα να θυμίζουν το… περασμένο Πάσχα, με τη χώρα σε καθεστώς lockdown για δεύτερη φορά και την διασπορά του ιού εκτεταμένη.

Στο πλευρό του η υφυπουργός Υγείας, Ζωή Ράπτη, με τον κ. Κικίλια να τονίζει ξεκινώντας πως θα πρέπει τις φετινές γιορτές να είμαστε όλοι πάρα πολύ προσεκτικοί.

Ο κ. Κικίλιας τόνισε αναφορικά με το σχέδιο εμβολιασμών, ότι το «υπουργείο Υγείας, οι συναρμόδιοι φορείς, οι υγειονομικοί, οι επιστήμονες, άνθρωποι της ψηφιακής τεχνολογίας, οι Ένοπλες Δυνάμεις, το σύνολο του κράτους εργάζεται πυρετωδώς για να πετύχουμε σε αυτή την προσπάθεια».

«Ξεκινάμε με το εμβόλιο της pfizer. Έρχεται στη χώρα στις 26 του μήνα και ξεκινάμε στις 27, με τους υγειονομικούς, τους οίκους ευγηρίας και τις ευπαθείς ομάδες. Υπάρχει η δυνατότητα για 2 εκατ. και πλέον εμβολιασμούς τον μήνα. Ο σχεδιασμός δεν αλλάζει. Όχι βιασύνες σε ένα πρότζεκτ που εξήγησα πόσο σύνθετο είναι. Θέλει μεγάλη προσοχή, διαφάνεια με έγκυρα στοιχεία και όχι βιασύνες. Έτσι θα υλοποιήσουμε το σχέδιο, εμβολιάζοντας σταδιακά όλο και περισσότερους», επεσήμανε για το σχέδιο εμβολιασμών ο κ. Κικίλιας.

Οι κινήσεις της κυβέρνησης για την ψυχική υγεία

Ο Βασίλης Κικίλιας τόνισε ότι αυξήθηκαν οι δαπάνες του υπουργείου Υγείας για τις υπηρεσίες ψυχικής υγείας και απεξάρτησης για το 2021 κατά 62% στα 58 εκατ. ευρώ ενώ στόχος είναι να χρηματοδοτηθεί περαιτέρω μέσω χρηματοδοτήσεων από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Ανάκαμψης.

Η υφυπουργός Υγείας, Ζωή Ράπτη, τόνισε ότι «έχει αλλάξει δραματικά η ζωή και η καθημερινότητα μας».

Περισσότερα


Ροή ειδήσεων

Advertisement