Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2021
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Αξιοποίηση ακινήτου-Το κληροδότημα «Αδελφών Κάλλα» στα «χέρια» του Πολιτιστικού Οργανισμού

Δημοσιεύθηκε

στις

Υπεγράφη το πρωί της Τρίτης στα Γραφεία του Πολιτιστικού Οργανισμού στην Ακτή Δυμαίων, η σύμβαση μίσθωσης του ακινήτου που περικλείεται από τις οδούς Όθωνος Αμαλίας – Παντανάσσης – Αγίου Ανδρέου, γνωστό ως κληροδότημα «Αδελφών Κάλλα».

Μεταξύ άλλων προβλέπεται η πλήρης επισκευή – αποκατάσταση του κτιρίου. Με αυτόν τον τρόπο μέσα από την αναβίωσή του και την μετατροπή του σε χρηστικό, επιτυγχάνεται η απόδοσή του ξανά στην πόλη μας.

Το ακίνητο επί δεκαετίες ήταν αφημένο στην τύχη του – ακόμα και όταν φιλοξενούσε υπηρεσίες του Δήμου μας – με αποτέλεσμα να υποστεί την φθορά του χρόνου και να εμφανίσει σταδιακά σημάδια ερημοποίησης.

Τα τελευταία εννέα χρόνια παρέμενε κλειστό, καθώς η χρήση του ήταν επισφαλής. Να σημειωθεί πως παρά την ύπαρξη σχετικής μελέτης που αφορούσε την επισκευή του κτιρίου που εκπονήθηκε από το Δήμο, για λογαριασμό της Δημοτικής Βιβλιοθήκης στην οποία ανήκει, ουδέποτε η πολιτεία διέθεσε τους απαιτούμενους πόρους.

Ενδεικτικό είναι το γεγονός, ότι το συγκεκριμένο ακίνητο, όπως και τόσα άλλα δημοτικά και δημόσια κτίρια που υπάρχουν στην πόλη, δεν επελέγη για χρηματοδότηση ούτε όταν η Πάτρα έγινε Πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης. Αντίθετα επιλέχθηκαν ακίνητα ιδιωτών τα οποία και χρηματοδοτήθηκαν.
«Όταν η Πάτρα ήταν όχι απλά πρωτεύουσα αλλά Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης και το χρήμα έρεε άφθονο, σπαταλήθηκαν 27 εκ. ευρώ και τίποτα δεν έμεινε στον Πατραϊκό λαό», ανέφερε η πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού, Κατερίνα Γεροπαναγιώτη.

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: Ποιες περιοχές θα μείνουν σήμερα χωρίς νερό

Δημοσιεύθηκε

στις

Από την ΔΕΥΑΠ ανακοινώνεται ότι σήμερα από τις 8 π.μ. έως τις 4 μ.μ., λόγω εργασιών συντήρησης δικτύου θα υπάρξει πλημμελής έως και πλήρης διακοπή υδροδότησης στην περιοχή Προάστειο.

Επίσης σήμερα από τις 8:30 π.μ. έως τις 2 μ.μ., λόγω εργασιών συντήρησης δικτύου θα υπάρξει πλημμελής έως και πλήρης διακοπή υδροδότησης στις περιοχές Κεφαλόβρυσο, Σαραβάλι και Μονοδένδρι Κρήνης της Δημοτικής Ενότητας Μεσσάτιδας.

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

ΠΑΤΡΑ: Θλίψη για τον θάνατο του Γιώργου Αραβαντινού

Δημοσιεύθηκε

στις

  1. Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 53 ετών ο Γιώργος Αραβαντινός. Γνωστός στην πατραϊκή κοινωνία και ιδιαίτερα στο χώρο της εστίασης καθώς είχε εργαστεί κατά το παρελθόν σε πολύ γνωστά νυχτερινά καταστήματα της πόλης. Υπήρξε σε νεαρή ηλικία πυγμάχος της αγαπημένης του Παναχαϊκής, της οποίας ήταν και ένθερμος οπαδός. Χαμογελαστός και ιδιαίτερα αγαπητός, η  είδηση του θανάτου του  “πάγωσε” όλους όσοι τον γνώριζαν.

Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν κατακλυστεί από μηνύματα φίλων του, που τον αποχαιρετούν.

 

Γ.Γ

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Σκαγιοπούλειο: Διαμαρτυρία για τους κάδους

Δημοσιεύθηκε

στις

Την ανάγκη να δοθεί έμφαση στην καθαριότητα αλλά και την απολύμανση των κάδων απορριμμάτων ζητούν οι κάτοικοι στην περιοχή του Σκαγιοπουλείου.

 

Συγκεκριμένα, αναγνώστρια της «Γ» δηλώνει πως στη συμβολή των οδών Μεσολογγίου και Σμύρνης υπάρχουν δύο κάδοι απορριμμάτων, από τους οποίους αναδύεται έντονη δυσοσμία με αποτέλεσμα να μην τολμούν να ανοίξουν τα παράθυρα. Μάλιστα, αναφέρουν πως συχνά πυκνά οι κάδοι ξεχειλίζουν από σκουπίδια διαφόρων ειδών, μέχρι και τηλεοράσεις (!) που εναποθέτουν ορισμένοι ασυνείδητοι. Ζητά την παρέμβαση του Δήμου Πατρέων για να υπάρξει πρόγραμμα απολύμανσης και καλύτερης διαχείρισης των απορριμμάτων.

Περισσότερα
Advertisement
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα