Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2021
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Βαθαίνει το ρήγμα-Απείχαν από το Δημοτικό Συμβούλιο οι 26 σύμβουλοι της αντιπολίτευσης

Δημοσιεύθηκε

στις

Βαθαίνει το ρήγμα μεταξύ της δημοτικής Αρχής της Πάτρας και των 26 συμβούλων της αντιπολίτευσης με αφορμή την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για τον φορέα διαχείρισης του Φράγματος Πείρου που όπως καταγγέλλουν δεν υλοποιεί ο Δήμαρχος.

Χθες οι 26 σύμβουλοι απείχαν από την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου σε ένδειξη διαμαρτυρίας με αποτέλεσμα να αναβληθεί. Μάλιστα, σε κοινή τους ανακοίνωση χαρακτηρίζουν «αμετανόητο» τον Δήμαρχο τον οποίο και καταγγέλλουν πως παραδίδει την υδροδότηση της πόλης στον ιδιώτη. Άμεση ήταν η απάντηση της δημοτικής Αρχής η οποία σε ανακοίνωσή της κάνει λόγο και πάλι για «μαύρο μέτωπο» που επιδιώκει να διαλύσει την δημιουργική πορεία της πόλης.

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΩΝ 26 ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ

Στην ανοικτή επιστολή που συνυπογράφουν οι δημοτικοί σύμβουλοι, Αθανασόπουλος Θανάσης, Αλεξόπουλος Γρηγόρης, Βορίσης Διονύσης, Γρηγόρης Ηλίας, Δημακόπουλος Φώτης, Δούρος Θάνος, Ζαφειρόπουλος Παναγιώτης, Θεοδωρόπουλος Νίκος, Καυκάς Γιώργος, Μοίραλης Νίκος, Μπακαλάρος Χρήστος, Νικολάου Ανδρέας, Νικολόπουλος Νίκος, Ξυλιάς Θόδωρος, Παπαδημάτος Νίκος, Ρώρος Γιώργος, Σβόλης Κώστας, Σιαδήμας Βασίλης, Σολωμού Κατερίνα, Στανίτσας Χαράλαμπος, Τζανάκος Νίκος, Τριανταφυλλόπουλος Ναπολέων, Τσιμπούκης Γιάννης, Φιλοπούλου Μαρία, Χρυσανθακόπουλος Αλέκος και Ψωμάς Πέτρος αναφέρεται πως «πριν από λίγες ημέρες, με κοινή επιστολή- παρέμβασή μας, καταγγείλαμε τη θεσμική εκτροπή και το δημοκρατικό έλλειμμα που προκύπτει από την άρνηση του Δημάρχου κ. Κώστα Πελετίδη, να υλοποιήσει ειλημμένη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.
Καλούσαμε τον κ. Πελετίδη και τη Δημοτική Αρχή να σεβαστούν το νόμο, τους θεσμούς και τον όρκο τους και να επιστρέψουν στη Δημοκρατία.
Τους ζητούσαμε να σεβαστούν την ψήφο του λαού της Πάτρας που εξέλεξε τους Δημοτικούς Συμβούλους ως εκπροσώπους του, με την εντολή να αποφασίζουν δημοκρατικά για τα θέματα που αφορούν την πόλη.
Δυστυχώς η απάντηση του κ. Πελετίδη σε αυτή την έκκληση ήταν πιο προκλητική και από τις ενέργειές του.
Αμετανόητος, εξακολουθεί να διαστρεβλώνει την πραγματικότητα, να παραπλανεί τους πολίτες και να προσβάλλει το λαό και την ετυμηγορία του. Η αλαζονεία οδηγεί τον Δήμαρχο της Πάτρας σε επικίνδυνους για τη Δημοκρατία και την πόλη μας δρόμους.
Επί της ουσίας, το ζήτημα έχει δύο πολύ σημαντικές διαστάσεις.
Η μια αφορά το έργο του Φράγματος Πείρου- Παραπείρου, δηλαδή το νερό των Πατρινών. Η άρνηση του κ. Δημάρχου να υλοποιήσει την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για σύσταση Διαδημοτικού Φορέα Διαχείρισης -και όχι Ανώνυμη Εταιρεία (Α.Ε.) όπως ο ίδιος λέει-, οδήγησε ήδη στην ιδιωτικοποίηση της διαχείρισης του νερού για πέντε χρόνια. Φαντάζεται εύκολα κανείς τι θα ακολουθήσει.
Η άλλη διάσταση έχει να κάνει με το γεγονός ότι ο κ. Πελετίδης διάλεξε ειδικά το κρίσιμο θέμα της διαχείρισης του νερού για να συμπεριφερθεί με αυτό τον τρόπο. Παραδίδει δηλαδή την υδροδότηση της πόλης στον ιδιώτη ακόμη και αν αυτό σημαίνει ότι οδηγείται σε θεσμική εκτροπή.
Απέναντι σε αυτή την πρωτοφανή κατάσταση για τα Δημοκρατικά δεδομένα της Πάτρας και την απόπειρα παράδοσης του νερού σε ιδιώτη, είμαστε υποχρεωμένοι να αντιδράσουμε.
Γι’ αυτό το λόγο 26 εκ των 49 Δημοτικών Συμβούλων του Δήμου Πατρέων απέχουμε από την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τον Δημοκρατικό εκτροχιασμό της Δημοτικής Αρχής της Πάτρας, του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου και του Δημάρχου της.
Είναι υποχρέωσή μας απέναντι στους πολίτες και απέναντι στη Δημοκρατία να αντιδράσουμε σε αυτή την ολοκληρωτική, καθεστωτική αντίληψη λειτουργίας του ανώτατου βουλευόμενου Οργάνου της πόλης.
Καλούμε τον κ. Πελετίδη να συνετιστεί άμεσα και να επανέλθει στις Δημοκρατικές λειτουργίες αν δεν θέλει να καταγράψει το όνομά του η ιστορία, δίπλα στο όνομα του ιδιώτη στον οποίο θα πουληθεί το νερό των Πατρινών, ή δίπλα στους Δημάρχους που στραγγάλισαν τους Δημοκρατικούς θεσμούς».

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Σκαγιοπούλειο: Διαμαρτυρία για τους κάδους

Δημοσιεύθηκε

στις

Την ανάγκη να δοθεί έμφαση στην καθαριότητα αλλά και την απολύμανση των κάδων απορριμμάτων ζητούν οι κάτοικοι στην περιοχή του Σκαγιοπουλείου.

 

Συγκεκριμένα, αναγνώστρια της «Γ» δηλώνει πως στη συμβολή των οδών Μεσολογγίου και Σμύρνης υπάρχουν δύο κάδοι απορριμμάτων, από τους οποίους αναδύεται έντονη δυσοσμία με αποτέλεσμα να μην τολμούν να ανοίξουν τα παράθυρα. Μάλιστα, αναφέρουν πως συχνά πυκνά οι κάδοι ξεχειλίζουν από σκουπίδια διαφόρων ειδών, μέχρι και τηλεοράσεις (!) που εναποθέτουν ορισμένοι ασυνείδητοι. Ζητά την παρέμβαση του Δήμου Πατρέων για να υπάρξει πρόγραμμα απολύμανσης και καλύτερης διαχείρισης των απορριμμάτων.

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

«Προχωρούν» τα πεζοδρόμια

Δημοσιεύθηκε

στις

Με γρήγορους ρυθμούς προχωράει και η ανακατασκευή των πεζοδρομίων στο «νέο δρόμο», στην είσοδο της Πάτρας.

 

Βέβαια, για ακόμα μία φορά λόγω των έργων έχει περιοριστεί το πλάτος του δρόμου σχεδόν στο μισό, με αποτέλεσμα κατά τις ώρες αιχμής να υπάρχουν ουρές. Πάντως, η είσοδος της πόλης, σταδιακά αποκτάει «νέα» και πιο περιποιημένη μορφή. Βέβαια, όπως πολλές φορές έχουμε σημειώσει, δεν έχει σημασία μόνο η (ανα)κατασκευή αλλά και η συντήρηση…

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Αχαΐα: 158 κρούσματα από τις 18 Ιανουαρίου, εύθραυστες οι ισορροπίες

Δημοσιεύθηκε

στις

Τα 158 κρούσματα που έχουν εντοπιστεί από τις 18 Ιανουαρίου στην Αχαϊα, αποτελούν αντικείμενο προβληματισμού.
Σύμφωνα με πληροφορίες η αυξητική πορεία που παρουσιάζεται το τελευταίο δεκαήμερο, συζητείται σε συσκέψεις που πραγματοποιούνται καθημερινά στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, παρόντος του υφυπουργού Νίκου Χαρδαλιά, ενώ απασχολούν και την Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων.
«Ανησυχούμε», φέρεται να είπε μέλος της Επιτροπής σε επικοινωνία που είχε με αρμόδιους παράγοντες από την Αχαΐα.
Ο Αντιπεριφερειάρχης, Π.Ε. Αχαϊας και αρμόδιος σε θέματα υγείας, Χαράλαμπος Μπονάνος, εξέφρασε την ανησυχία του, μιλώντας στη «Γ» και σημείωσε χαρακτηριστικά ότι «είναι εύθραυστες οι ισορροπίες», αφήνοντας να εννοηθεί ότι η εικόνα των επόμενων ημερών θα είναι βαρόμετρο.
Δεν είναι επίσης τυχαίες οι δηλώσεις που έκανε στην «ΓΝΩΜΗ» ο καθηγητής Παθολογίας-Λοιμωξιολογίας, Χαράλαμπος Γώγος, προειδοποιώντας, ότι «πρέπει μνα αποφευχθούν «καρναβαλικές παρασπονδίες», καθώς μπορεί να οδηγήσουν σε «δύσκολες καταστάσεις»
Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του ΕΟΔΥ στην Αχαΐα ο μέσος όρος των κρουσμάτων των τελευταίων επτά ημερών κυμαίνεται σε ποσοστό της τάξεως 14%, ενώ ανά 100.000 κατοίκους τα κρούσματα ανέρχονται στα 9.35.
Ανησυχητικά είναι τα στοιχεία από την καταγραφή των περιοχών που προέρχονται τα επιβεβαιωμένα περιστατικά που χρήζουν νοσηλείας. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Γ» από τους 27 νοσηλευόμενους ασθενείς με Covid -19 ο μεγαλύτερος αριθμός προέρχονται από το κέντρο της Πάτρας γεγονός που προβληματίζει ιδιαίτερα τους ειδικούς και το συνδυάζουν με τις εικόνες συνωστισμού στους εμπορικούς δρόμους.
Επίσης, έχουν καταγραφεί κρούσματα από την περιοχή των Υψηλών Αλωνίων, του Ζαβλανίου, των Συχαινών και του Νότιου Τομέα.
ΠΕΝΤΕ ΘΕΤΙΚΑ ΣΤΗ ΔΕΔΔΗΕ
Από τα μοριακά τεστ που έγιναν σε 17 υπαλλήλους στα γραφεία του ΔΕΔΔΗΕ Πάτρας, έγινε γνωστό ότι βρέθηκαν 5 θετικά.
27 ΟΙ ΝΟΣΗΛΕΙΕΣ
Σε 27 ανήλθαν οι νοσηλείες των περιστατικών Covid -19 στα νοσηλευτικά ιδρύματα της Πάτρας. Χθες, εφημέρευε ο «Αγ. Ανδρέας» και συνολικά στην Κλινική Covid -19 νοσηλεύονταν 14 επιβεβαιωμένα περιστατικά και ένα στην ΜΕΘ Covid -19. Στο ΠΓΝΠ νοσηλεύονταν δύο ασθενείς στην Εντατική (ο ένας διασωληνωμένος και ο άλλος με μάσκα), ενώ στην Κλινική 10 ασθενείς.
ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΙΣ 18 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ
Δευτέρα 18 Ιανουαρίου : 6
Τρίτη 19 Ιανουαρίου: 17
Τετάρτη 20 Ιανουαρίου: 22
Πέμπτη 21 Ιανουαρίου: 19
Παρασκευή 22 Ιανουαρίου:18
Σάββατο 23 Ιανουαρίου: 24
Κυριακή 24 Ιανουαρίου: 4
Δευτέρα 25 Ιανουαρίου: 19
Τρίτη 26 Ιανουαρίου: 29
«ΠΟΝΟΚΕΦΑΛΟΣ» ΚΑΙ Η ΜΕΤΑΔΟΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΟΝ «ΑΓ. ΑΝΔΡΕΑ»
H ένταση της μεταδοτικότητας στο ΓΝΠ με τον κορωνοϊό να έχει πλήξει συνολικά άτομα του υγειονομικού προσωπικού προκάλεσε προβληματισμό στην επιστημονική επιτροπή, η οποία προκειμένου να αποκλείσει το ενδεχόμενο ύπαρξης μεταλλαγμένου στελέχους του ιού απέστειλε για έλεγχο δείγματα στην Αθήνα.
Το Γενικό Νοσοκομείο Πατρών βρίσκεται εν αναμονή των απαντήσεων, την ερχόμενη Παρασκευή από το εξειδικευμένο εργαστήριο στην Αθήνα, το οποίο διεξάγει τους ελέγχους και έχει «ανακαλύψει» μεταλλαγμένα στελέχη του ιού σε Αθήνα , Κρήτη αλλά και Βόρεια Ελλάδα.
Ήδη, στο Γενικό Νοσοκομείο Πατρών γίνονται ιχνηλατήσεις στις επαφές και στον κύκλο των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων για την αποφυγή μετάδοσης του ιού, ενώ έχουν προγραμματιστεί και επαναληπτικά μοριακά τεστ.

 

Περισσότερα
Advertisement
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα