Τρίτη 11 Μαΐου 2021
Connect with us

Ελλάδα

Διαβεβαιώσεις Δημητριάδη: «Θα σταθούμε αρωγοί στο έργο της ΕΛΕΠΑΠ»

Δημοσιεύθηκε

στις


Για το έργο και τις πολύτιμες υπηρεσίες που προσφέρει εδώ και δεκαετίες η Ελληνική Εταιρία Προστασίας και Αποκατάστασης Αναπήρων Προσώπων (ΕΛΕΠΑΠ) ενημέρωσε τον γενικό γραμματέα του Πρωθυπουργού Γρηγόρη Δημητριάδη η πρόεδρος του φιλανθρωπικού, μη κερδοσκοπικού σωματείου, Μαριάννα Μόσχου.

«Αγαπάμε πολύ αυτό που κάνουμε και θα συνεχίσουμε να παράγουμε έργο με τον καλύτερο δυνατό τρόπο» διαβεβαίωσε η επικεφαλής του οργανισμού το μέλος της κυβέρνησης.

Από την πλευρά του ο κ. Δημητριάδης αφού εκθείασε τις πολύτιμες υπηρεσίες που προσφέρει το ΕΛΕΠΑΠ πρόσθεσε ότι το Μέγαρο Μαξίμου και η κυβέρνηση γενικότερα θα σταθούν αρωγοί στις προσπάθειες της Εταιρείας και για το λόγο αυτό θα διατεθούν άμεσα προς αξιοποίηση, αναλώσιμα υλικά για την εξασφάλιση της επάρκειας του οργανισμού σε γάντια, μάσκες και υγειονομικό υλικό για τους αμέσως επόμενους μήνες.

Παράλληλα, ο επικεφαλής της γενικής γραμματείας του Πρωθυπουργού δεσμεύτηκε πως όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν η πρώτη δια ζώσης επίσκεψή του θα είναι στις εγκαταστάσεις του ΕΛΕΠΑΠ. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Δημητριάδης έχει ήδη προβεί σε οικονομική υιοθέτηση παιδιού.

Αποστολή του φορέα είναι να παρέχει σε κάθε άνθρωπο με αναπηρία και την οικογένειά του δια βίου στήριξη και πρόσβαση στα προγράμματα αποκατάστασης ανεξάρτητα από το οικονομικό, κοινωνικό, ή θρησκευτικό του υπόβαθρο. Όπως επισημαίνει και η κ. Μόσχου, «σκοπός μας, είναι να βοηθήσουμε τα γενναία μας παιδιά, και τους ενήλικες ΑΜΕΑ, να κάνουν μικρά ή μεγάλα βήματα προόδου, βήματα ζωής».

Η ΕΛΕΠΑΠ είναι το πρώτο φιλανθρωπικό, μη κερδοσκοπικό σωματείο στην Ελλάδα το οποίο παρέχει υπηρεσίες αποκατάστασης σε παιδιά από το 1937. Σήμερα λειτουργεί σε άριστα εξοπλισμένες εγκαταστάσεις, σε 6 παραρτήματα σε όλη την Ελλάδα (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ιωάννινα, Χανιά, Βόλο και Αγρίνιο). Υποδέχεται βρέφη, παιδιά και ενήλικες, και τους προσφέρει θεραπευτικά προγράμματα, εκπαίδευση και ιατρική παρακολούθηση. Παράλληλα πλαισιώνει και παρέχει συμβουλευτικές υπηρεσίες στις οικογένειές τους.

Ελλάδα

Ψηφιακά άλματα

Δημοσιεύθηκε

στις

Η πανδημία δεν ώθησε μόνο το ελληνικό κράτος σε ψηφιακό άλμα, αλλά και τους πολίτες του, οι οποίοι φαίνεται πως αύξησαν σημαντικά τις ψηφιακές τους γνώσεις και δυνατότητες.

Σύμφωνα με έρευνα της Focus Bari, το 96% των Ελλήνων 13-74 ετών χρησιμοποιεί το ίντερνετ και μάλιστα, στις ηλικίες 65-74, το ποσοστό έχει ξεπεράσει το 70%! Ακόμα, το 78% των πολιτών έχουν τουλάχιστον ένα προφίλ σε κοινωνικά δίκτυα, ενώ το 72% δηλώνουν καθημερινοί χρήστες των social media. Τέλος, σχεδόν επτά στους δέκα (το 68%) – κυρίως στις ηλικίες 18 έως 54 ετών – έχουν κάνει τουλάχιστον μία διαδικτυακή αγορά μέσα στο τελευταίο εξάμηνο (έναντι 52% στις αρχές του 2019).

 

 

Περισσότερα

Ελλάδα

Την κατάλληλη στιγμή

Δημοσιεύθηκε

στις

 

Έχει αποδειχτεί πολλές φορές και γι’ αυτό όσα συνεχίζουν να γράφονται και να λέγονται δεν απηχούν την αλήθεια… Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ούτε ακολουθεί τη συλλογιστική των άλλων, ούτε και λαμβάνει αποφάσεις εν θερμώ και χωρίς πολύ καλή και αναλυτική σκέψη. Τις αποφάσεις του δε, συνήθως τις μαθαίνουν οι άλλοι όταν πρέπει και όχι… όταν θέλουν. Γι’ αυτό και τα σενάρια ανασχηματισμού ή και εκλογών, θα επαληθευτούν ή θα διαψευστούν από τον ίδιο τον πρωθυπουργό, την κατάλληλη στιγμή.

 

Περισσότερα

Ελλάδα

Συναγερμός στα Τρίκαλα: 4 οικογένειες στο νοσοκομείο με τα περισσότερα μέλη να νοσούν από κορωνοϊό

Δημοσιεύθηκε

στις

Μεγάλη ανησυχία στην πόλη των Τρικάλων καθώς επιβεβαιώθηκαν οι φόβοι για ενδοοικογενειακή διασπορά του κορωνοϊού και στην περιοχή.

Συγκεκριμένα και σύμφωνα με πληροφορίες τουλάχιστον τέσσερις οικογένειες με πάνω από τρία μέλη η κάθε μία νοσηλεύονται στις πτέρυγες covid-19 του Νοσοκομείου Τρικάλων.

Εκεί όπου αυξάνονται και οι νοσηλείες τις τελευταίες μέρες μιας και εφτά ασθενείς βρίσκονται στη ΜΕΘ και ακόμη σαράντα τρία άτομα στις ειδικά διαμορφωμένες πτέρυγες που φιλοξενούν πιο ήπια περιστατικά.

Σημειώνεται ότι τα κρούσματα στην πόλη των Τρικάλων είναι σταθερά σε διψήφιο νούμερο το τελευταίο 10ήμερο.

Περισσότερα
EKO
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement
Super market arapis
Coffe Island

Αυτή την εβδομάδα