Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Διαδικτυακή ημερίδα από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για την προώθηση της ισότητας των φύλων

Δημοσιεύθηκε

στις

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων  πραγματοποίησε με μεγάλη επιτυχία διαδικτυακή ενημερωτική ημερίδα με ομιλήτρια την Γ.Γ.  Ισότητας των Φύλων, Μαρία Συρεγγέλα.

Η εκδήλωση είχε ως θέμα την παρουσίαση των προγραμμάτων που υλοποιούνται από την Γ.Γ.Ο.Π.Ι.Φ. με στόχο την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση της Περιφερειακής Επιτροπής Ισότητας των Φύλων της ΠΔΕ.

Συντονιστής της ημερίδας ήταν ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας , Έρευνας και Καινοτομίας Φωκίων Ζαΐμης. Κατά την τοποθέτηση του δήλωσε πως η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας θα συνεχίσει να σχεδιάζει δράσεις και να λαμβάνει πρωτοβουλίες για την προώθηση της ισότητας των φύλων και την ενίσχυση της γυναικείας επιχειρηματικότητας σε προγράμματα καινοτομίας που στόχο έχουν την ανάπτυξη ψηφιακών δεξιοτήτων και γνώσεων σε νέες γυναίκες. Παράλληλα θα προχωρήσει σε πρωτοβουλίες για την προστασία της διαφορετικότητας αλλά και της ενδυνάμωσης του οικογενειακού θεσμού στην ύπαιθρο.

Από πλευράς της η κ. Συρεγγέλα ανέφερε χαρακτηριστικά πως «η ενίσχυση των γυναικών στην αγορά εργασίας βρίσκεται στην κορυφή της ατζέντας μας». Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στο νέο πρόγραμμα στήριξης με στόχο την εργασιακή επανένταξη των γυναικών θυμάτων έμφυλης και ενδοοικογενειακής βίας. Ανακοίνωσε ακόμη νέα προγράμματα για τη συμφιλίωση της οικογενειακής ζωής με την εργασία, αλλά και δράσεις για την κατάλληλη κατάρτιση και επιμόρφωση των γυναικών, προκειμένου να ανταποκριθούν στις προκλήσεις της 4ης Βιομηχανικής Επανάστασης.

Στο τέλος της παρουσίασης ακολούθησε μια ενδιαφέρουσα συζήτηση, με ανταλλαγή απόψεων και προβληματισμών.

Την ημερίδα έκλεισε ο κ. Ζαΐμης ευχαριστώντας θερμά την κ. Συρεγγέλα για την ολοκληρωμένη παρουσίαση. «Σύντομα θα ξανασυναντηθούμε σε επόμενη ημερίδα η οποία θα είναι ανοικτή στο κοινό για μια σειρά θεμάτων όπως η ενδοοικογενειακή βία, η επαγγελματική ανισότητα, τα υψηλά ποσοστά ανεργίας στο γυναικείο πληθυσμό, οι ευαίσθητες πληθυσμιακές ομάδες, η  άδεια πατρότητας, θέματα σεξουαλικής διαφορετικότητας καθώς αποτελούν σημαντικά κοινωνικά θέματα που απασχολούν όλους μας και πρέπει να απαντάμε σε αυτά με πολιτικές, με προγράμματα, με ενημέρωση αλλά κυρίως με αλλαγή νοοτροπίας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Παρούσες στη συνεδρίαση ήταν επίσης η Ευαγγελία Μάρκου από την Περιφερειακή Δ/νση Εκπαίδευσης, η Άννα-Μαρία Ρογδάκη  από την Ένωση Γυναικών Πάτρας, η Βασιλεία Χατζηνικήτα από το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο, η Ιωάννα Λουρίδα και η  Ευτυχία Λαμπροπούλου που εκπροσώπησαν το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων , η Βίκυ Αθανασοπούλου Πρόεδρος της Ένωσης Γυναικών «Δυμαρίστη» και οι υπεύθυνες του έργου  ICONWOM-EN – “Integrating Innovation and Promoting Cluster Organization in WOMen Enterprises” Μαίρη Μιχοπούλου και  Βίκυ Καραπάνου.

 


Ροή ειδήσεων

Advertisement