Connect with us

Ελλάδα

Ειδικό σχέδιο ελέγχων στην Δυτική Ελλάδα για τον περιορισμό των μετακινήσεων

Published

on

Έκκληση στους πολίτες να τηρήσουν υπεύθυνη στάση και να αποφύγουν άσκοπες μετακινήσεις, οικογενειακές συναθροίσεις για το ρεβεγιόν των Χριστουγέννων και για κορωνοπάρτι σε σπίτια και σε χώρους, απευθύνει η τοπική Αστυνομία.

Χθες, εδόθησαν αυστηρές οδηγίες από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη προς όλους τους Γενικούς Περιφερειακούς Αστυνομικούς Διευθυντές αλλά και τους αστυνομικούςδιευθυντές της χώρας ως προς την τήρηση των μέτρων που έχουν σχεδιαστεί για το ρεβεγιόν της Παραμονής αλλά και για ανήμερα τα Χριστουγέννων, στο πλαίσιο ανάσχεσης της διασποράς του νέου κορωνοϊού.

Σύμφωνα με πληροφορίες τόσο ο Υπουργός όσο και ο Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. ζήτησαν αυξημένη επαγρύπνηση από το σύνολο των αστυνομικών, οι οποίοι καλούνται να περιφρουρήσουν τη δημόσια υγεία και να αποτρέψουν συγχρωτισμούς με δυσάρεστες συνέπειες.

Φέτος τα Χριστούγεννα θα είναι διαφορετικά και σύμφωνα με τον σχεδιασμό που έχει υλοποιηθεί από την Αστυνομία, οι έλεγχοι θα είναι εξωνυχιστικοί σε όλους όσοι κινούνται στο εθνικό οδικό δίκτυο με μπλόκα στα διόδια αλλά και στις εισόδους των πόλεων. Παράλληλα, στοχευμένοι θα είναι οι έλεγχοι στις πόλεις, οι διερχόμενοι στις πλατείες και τους πεζοδρόμους θα υπόκεινται σε έλεγχο για το εαν πληρούν τις προϋποθέσεις που επιβάλλει ο Νόμος.
Περιπολίες προβλέπονται όχι μόνο στο κέντρο αλλά και στις συνοικίες, με στόχο να μην υπάρξουν εστίες συγχρωτισμού και μετάδοσης του ιού, κυρίως σε σπίτια ή σε άλλους χώρους που ετοιμάζονται ρεβεγιόν άνω των εννέα ατόμων και με τη συμμετοχή περισσοτέρων από δύο οικογενειών.
Επίσης, περιπολικά θα είναι επί ποδός με ελέγχους και στις εκκλησίες για το εαν τηρούνται οι προδιαγραφές που επιβάλλονται από την πολιτεία.

Σε χθεσινή ανακοίνωσή της η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας υπενθυμίζει
στους πολίτες, τα ειδικά μέτρα, που θα ισχύσουν κατά την φετινή εορταστική περίοδο και τους παρακαλεί να τηρήσουν υπεύθυνη στάση και να τα σεβαστούν.

Ροή ειδήσεων

Advertisement