Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου 2021
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ στον Άραξο

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής ‘Αμυνας (ΓΕΕΘΑ) στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, επισκέφθηκε  μονάδες και σχηματισμούς των Ενόπλων Δυνάμεων, όπου αντάλλαξε ευχές με το προσωπικό, με την ευκαιρία των Χριστουγέννων.

Συγκεκριμένα, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ επισκέφθηκε την 116 πτέρυγα μάχης στον ‘Αραξο, την 25η μοίρα κατευθυνόμενων βλημάτων στη Χρυσούπολη, την ΧΧV τεθωρακισμένη ταξιαρχία στο Πετροχώρι Ξάνθης, το στρατηγείο του Δ΄ Σώματος Στρατού στην Ξάνθη, το στρατηγείο της ΧΧΙΙΙ τεθωρακισμένης ταξιαρχίας στην Αλεξανδρούπολη, το στρατηγείο της 7ης μηχανοκίνητης ταξιαρχίας στον Προβατώνα Έβρου, το στρατηγείο της XVI μηχανοκίνητης μεραρχίας πεζικού στο Διδυμότειχο καθώς και μονάδες και φυλάκια.

Όπως ανακοινώθηκε, κατά την επίσκεψη, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων για την εξαιρετική προσπάθεια και τις επιδόσεις αυτού έναντι της πολύμηνης τουρκικής προκλητικότητας. Τόνισε, δε, την επιτυχή αντιμετώπιση της υβριδικής απειλής αύξησης προσφυγικών ροών στον Έβρο από τον Φεβρουάριο μέχρι και σήμερα, πετυχαίνοντας σχεδόν την εκμηδένιση αυτών. Παράλληλα, υπογράμμισε τη συνεχή εγρήγορση κατά τη διάρκεια των προκλήσεων στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου ενώ έδωσε εντολές για την συνέχιση αυτής της προσπάθειας.

Επίσης, στο πλαίσιο της αναδιοργάνωσης των Ενόπλων Δυνάμεων, επεσήμανε ότι αναμένονται εντός του 2020 οι προκηρύξεις για την πρόσληψη 1600 ΕΠΟΠ και 1000 ΟΒΑ, καθώς και η αύξηση των εισαγομένων στις παραγωγικές σχολές, οι θέσεις των οποίων για το 2021 έχουν ήδη αυξηθεί κατά 516 άτομα.

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

«Αφαίμαξη» κι άλλων λογαριασμών-Αίσθηση προκάλεσε το δημοσίευμα της «Γ» για την εκμετάλλευση ηλικιωμένης στην Πάτρα, νέες καταγγελίες

Δημοσιεύθηκε

στις

Αίσθηση προκάλεσε στην τοπική κοινωνία το χθεσινό αποκλειστικό δημοσίευμα της «Γνώμης» για την εκμετάλλευση ηλικιωμένης γυναίκας από ζευγάρι συγγενών της, το οποίο, αφού της «εξαφάνισε» από τους τραπεζικούς της λογαριασμούς 330.000 ευρώ, την άφηνε αβοήθητη.

Το θέμα που καταδεικνύει την έλλειψη ανθρωπιάς, ακόμη και στο οικείο περιβάλλον υπερηλίκων που δυστυχώς είναι μόνοι στη ζωή, αναπαρήχθη από όλες σχεδόν τις ιστοσελίδες πανελλαδικής εμβέλειας, ενώ χθες η «Γ» έγινε αποδέκτης κι άλλης καταγγελίας σχετικά με τη συγκεκριμένη υπόθεση.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρθηκε, η ηλικιωμένη φέρεται να είχε κι άλλους τραπεζικούς λογαριασμούς, οι οποίοι αντίστοιχα βρέθηκαν με «μηδέν» υπόλοιπο, πιθανότατα από άλλα πρόσωπα.

Όπως αποδεικνύεται, κάποιοι έβαλαν στο «μάτι» τις οικονομίες μιας ζωής, αδιαφορώντας για το πώς θα συνέχιζε τη ζωή της η ταλαιπωρημένη γυναίκα.

Να σημειωθεί πως πλέον η ίδια λαμβάνει τη φροντίδα άλλων συγγενικών της προσώπων, τα οποία έλαβαν δραστικά μέτρα κατά εκείνων που την παραμέλησαν, προσφεύγοντας στη Δικαιοσύνη.

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

«Σκανάρουν» τα πιστοποιητικά-Ιδιωτικοί υπάλληλοι φύλαξης ελέγχουν τα κινητά και τα έγγραφα των πολιτών που εισέρχονται στο Δικαστικό Μέγαρο

Δημοσιεύθηκε

στις

Της Ελένης Α. Γεωργοπούλου

Νέα πραγματικότητα στο Δικαστικό Μέγαρο της Πάτρας καθώς πλέον κανείς δεν εισέρχεται στο κτίριο χωρίς να επιδείξει το πιστοποιητικό εμβολιασμού ή της νόσησης ή τα αποτελέσματα από ράπιντ ή μοριακά τεστ διάρκειας 48 ή 72 ωρών αντίστοιχα.

Δικαστές, δικηγόροι, δικαστικοί υπάλληλοι, αστυνομικοί αλλά και πολίτες επιδεικνύουν είτε τα έγγραφα είτε στην οθόνη του κινητού τους το ψηφιακό πιστοποιητικό προκειμένου να εισέλθουν στο Μέγαρο.
Το έργο του ελέγχου έχουν επωμιστεί από χθες υπάλληλοι ιδιωτικής φύλαξης, οι οποίοι θα βρίσκονται εφεξής στις εισόδους του Μεγάρου.
Χθες η πρώτη ημέρα εφαρμογής των νέων μέτρων συνοδεύτηκε από μικρά προβλήματα, εφόσον αρκετοί πολίτες δεν γνώριζαν τα νέα μέτρα που είναι σε ισχύ.
Σύμφωνα με πληροφορίες, υπήρχαν περιπτώσεις είτε δικαστικών υπαλλήλων είτε πολιτών που δεν πληρούσαν τις προδιαγραφές της Κοινής Υπουργικής Απόφασης και δεν τους επετράπη η είσοδος. Χρειάστηκε να μεταβούν σε ιδιωτικά εργαστήρια, να κάνουν rapid test και να επιστρέψουν με το αποτέλεσμα ανά χείρας για να εισέλθουν στο κτίριο. Υπήρχαν και πολίτες που αρνήθηκαν να υποβληθούν σε αυτή τη διαδικασία και δεν εισήλθαν στο κτίριο.
Οι εντολές που έχουν δοθεί στο προσωπικό της ιδιωτικής φύλαξης είναι ρητές για αυστηρή και χωρίς καμία παρέκλιση τήρηση του Νόμου.
Έτσι, κανείς δεν επιτρέπεται να εισέλθει στο Δικαστικό Μέγαρο χωρίς την χρήση μάσκας, είτε είναι εμβολιασμένος είτε όχι, ενώ υπάρχει εντολή για περιορισμένο αριθμό ατόμων (έως 15) στις δικαστικές αίθουσες.

 

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Ποιες περιοχές της Πάτρας θα μείνουν χωρίς νερό

Δημοσιεύθηκε

στις

Από τη ΔΕΥΑΠ ανακοινώνεται ότι αύριο από 11:00 έως 16:00 στη Δημοτική Ενότητα Παραλίας θα γίνουν εργασίες εγκατάστασης εξοπλισμού στο δίκτυο ύδρευσης, στο πλαίσιο του χρηματοδοτούμενου από το ΕΣΠΑ έργου «Διαχείριση Πιέσεων – Διαρροών – Τηλεδιοίκηση Α και Γ Τομέων». Αποτέλεσμα είναι να υπάρξει πλημμελής έως και πλήρης διακοπή υδροδότησης.

Επίσης, ανακοινώθηκε ότι επίσης, αύριο από 9:00 έως 12:00 σε τμήμα της Οβρυάς της Δημοτικής Ενότητας Μεσσάτιδας και συγκεκριμένα στη περιοχή που βρίσκεται δυτικά του ρέματος Παναγίτσα και μεταξύ των οδών Δημοκρατίας – Ντεβέ – Αμπελώνων θα γίνουν εργασίες εγκατάστασης εξοπλισμού στο δίκτυο ύδρευσης, στο πλαίσιο του χρηματοδοτούμενου από το ΕΣΠΑ έργου «Διαχείριση Πιέσεων – Διαρροών – Τηλεδιοίκηση Α και Γ Τομέων».

Περισσότερα
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα