Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
Connect with us

Άρθρα-Συνεργασίες

To «παραθυράκι» της καχυποψίας- Της Ασπασίας Ρηγοπούλου

Δημοσιεύθηκε

στις

Η άγνοια, ο προβληματισμός και η αμφιβολία είναι αποδεκτά. Η καχυποψία, η υπόνοια, η ημιμάθεια και η ανίατη ξερολίαση που εγκλωβίζουν τη σκέψη σε επικίνδυνα μονοπάτια δεν έχουν θέση στο πλαίσιο μιας οργανωμένης κοινωνίας και ιδιαίτερα όταν αγγίζουν ένα ζήτημα δημόσιας υγείας.

Δυστυχώς με ευθύνη και των ειδικών, άνοιξε το παραθυράκι της καχυποψίας και τα σενάρια για το εμβόλιο κατά του κορονοϊού φούντωσαν σε μέγιστο βαθμό. Ως μέλος της υγειονομικής κοινότητας της χώρας μας με θλίβει το γεγονός ότι ανάμεσα σε αυτούς που τροφοδοτούν τα σενάρια είναι και μέλη της κοινότητάς μας. Ατυχείς και βεβιασμένες δηλώσεις και τοποθετήσεις μέσω της ευκολίας που προσφέρουν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν καταφέρει να αποπροσανατολίσουν τους πολίτες που περιμένουν από τον γιατρό να τους κατευθύνει.

Κι αυτό συμβαίνει τώρα που φτάσαμε επιτέλους στην πολυπόθητη στιγμή της άμυνας έναντι του ιού. Αυτό δεν περιμέναμε και δεν ελπίζαμε μέχρι τώρα; Να μπει σε κυκλοφορία το εμβόλιο που είναι το μοναδικό μας όπλο για την αντιμετώπιση αυτής της πρωτόγνωρης πανδημίας.

Για τους ανήκοντες στους αρνητές του κάθε εμβολιασμού, είναι καλό να υπενθυμίσουμε ότι χάρις στους εμβολιασμούς σε κάθε πανδημική έξαρση εδώ και χρόνια αποφύγαμε  εκατομμύρια θανάτους αλλά και εξαφανίστηκαν επικίνδυνα νοσήματα.

Ροή ειδήσεων

Advertisement