Τρίτη 11 Μαΐου 2021
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Αξιοποίηση ακινήτου

Το κληροδότημα «Αδελφών Κάλλα» στα «χέρια» του Πολιτιστικού Οργανισμού προκειμένου να αποκατασταθεί και να αποδοθεί στην πόλη

Δημοσιεύθηκε

στις

 

 

Υπεγράφη το πρωί της Τρίτης στα Γραφεία του Πολιτιστικού Οργανισμού στην Ακτή Δυμαίων, η σύμβαση μίσθωσης του ακινήτου που περικλείεται από τις οδούς Όθωνος Αμαλίας – Παντανάσσης – Αγίου Ανδρέου, γνωστό ως κληροδότημα «Αδελφών Κάλλα».

Μεταξύ άλλων προβλέπεται η πλήρης επισκευή – αποκατάσταση του κτιρίου. Με αυτόν τον τρόπο μέσα από την αναβίωσή του και την μετατροπή του σε χρηστικό, επιτυγχάνεται η απόδοσή του ξανά στην πόλη μας.

Το ακίνητο επί δεκαετίες ήταν αφημένο στην τύχη του – ακόμα και όταν φιλοξενούσε υπηρεσίες του Δήμου μας –  με αποτέλεσμα να υποστεί την φθορά του χρόνου και να εμφανίσει σταδιακά σημάδια ερημοποίησης.

Τα τελευταία εννέα χρόνια παρέμενε κλειστό, καθώς η χρήση του ήταν επισφαλής. Να σημειωθεί πως παρά την ύπαρξη σχετικής μελέτης που αφορούσε την επισκευή του κτιρίου που εκπονήθηκε από το Δήμο, για λογαριασμό της Δημοτικής Βιβλιοθήκης στην οποία ανήκει, ουδέποτε η πολιτεία διέθεσε τους απαιτούμενους πόρους.

Ενδεικτικό είναι το γεγονός, ότι  το συγκεκριμένο ακίνητο, όπως και τόσα άλλα δημοτικά και δημόσια κτίρια που υπάρχουν στην πόλη, δεν επελέγη για χρηματοδότηση ούτε όταν η Πάτρα έγινε Πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης. Αντίθετα επιλέχθηκαν ακίνητα ιδιωτών τα οποία και χρηματοδοτήθηκαν.

«Όταν η Πάτρα ήταν όχι απλά πρωτεύουσα αλλά Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης και το χρήμα έρεε άφθονο, σπαταλήθηκαν 27 εκ. ευρώ και τίποτα δεν έμεινε στον Πατραϊκό λαό», ανέφερε η πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού, Κατερίνα Γεροπαναγιώτη.

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

“Η Ροδίτσα έφτασε στο τέλος της σεζόν”

Δημοσιεύθηκε

στις

Την απόφαση να κλείσει για την θερινή σεζόν το κατάστημα εστίασης “Η Τρελλή Ροδιά” στην οδό Καραϊσκάκη, ανακοίνωσε η διεύθυνση σε σχετική ανάρτηση στην σελίδα του σε δίκτυο κοινωνικής δικτύωσης.

Το πλήρες κείμενο της ανάρτησης έχει ως εξής: “Η Ροδίτσα έφτασε στο τέλος της σεζόν. Μια σεζόν περίεργη για όλους, σχεδόν ανύπαρκτη όσον αφορά την λειτουργία της εστίασης! Ωστόσο με το άνοιγμα της ξανά τον τελευταίο μήνα, δημιούργησε μια κατάσταση κ έναν νέο τρόπο διασκέδασης του κόσμου που είναι αντίθετος με την ιστορία της Ροδιας!

Γι αυτό και η απόφαση να δωθεί τέλος για αυτήν την σεζόν. Σας ευχαριστούμε πολύ !❤️ Σας ευχόμαστε ένα όμορφο καλοκαίρι και υγεία σε όλους ! Ραντεβού το φθινόπωρο έχοντας όλοι την υγεία μας! Η Τρελλή Ροδιά 🌹

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

«Έφυγε» ο παλιός έμπορος Γιώργος Παπανικολάου  

Δημοσιεύθηκε

στις

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 77 ετών, προδωμένος από την καρδιά του, ένας από τους παλιούς εμπόρους της Πάτρας, ο Γιώργος Παπανικολάου.

Ο εκλιπών διατηρούσε επί σειρά ετών κατάστημα με υαλοπίνακες και καθρέπτες στην οδό Τριών Ναυάρχων, απέναντι από την παλιά Τροχαία.

Μεγάλη η απώλεια για τα αδέλφια του Ελένη, Αθανασία, Ανδρέα, Παναγιώτα, Χρήστο και Αργυρούλα, συγγενείς και φίλους.

Η κηδεία του θα γίνει την Τετάρτη(12/5)  στις 11.00 από τον Ιερό Ναό Αγίων Αγγέλων στο Α’ Κοιμητήριο Πατρών.

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

«Πεντάρι» στο Αγρίνιο

Δημοσιεύθηκε

στις

 

Tζακ ποτ στην 1η κατηγορία σημειώθηκε στην προχθεσινή κλήρωση του Τζόκερ το οποίο πλέον μοιράζει 2.300.000 ευρώ. Στη δεύτερη κατηγορία πάντως, (5άρια), βρέθηκαν τρία τυχερά δελτία, τα οποία κερδίζουν το ποσό των 31.502,17 ευρώ, το καθένα. Το ένα μάλιστα κατατέθηκε στο Αγρίνιο, στο πρακτορείο του Δ. Τριανταφυλλίδη (Αναστασιάδη 8). Έτσι, ανήμερα της γιορτής του Πολιούχου της πόλης, Αγίου Χριστοφόρου, ένας πολίτης της περιοχής θα αισθάνεται πιο τυχερός…

Περισσότερα
EKO
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement
Super market arapis
Coffe Island

Αυτή την εβδομάδα