Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2021
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Αλλιώτικα τα φετινά Χριστούγεννα-Χωρίς κάλαντα, λαμπερά ρεβεγιόν και οικογενειακά γιορτινά τραπέζια λόγω της πανδημίας

Δημοσιεύθηκε

στις

Πρωτόγνωρα είναι τα φετινά Χριστούγεννα για όλους! Τα παιδιά δεν βγήκαν για να πουν τα κάλαντα προαναγγέλοντας το χαρμόσυνο γεγονός της γεννήσεως, μια παράδοση ετών.

Το γιορτινό τραπέζι περιλαμβάνει για πρώτη φορά αυστηρούς περιορισμούς- όχι πέραν των εννέα ατόμων, οικογένειες δεν θα σμίξουν όπως είθισαι, ούτε προβλέπεται ανταλλαγή επισκέψεων σε φίλους και γνωστούς.

Τα λαμπερά ρεβεγιόν στα καταστήματα εστίασης φέτος δεν θα έχουν την τιμητική τους και για πρώτη χρονιά οι δρόμοι δεν θα πλημμυρίσουν στην γιορτινοί πόλη

Χριστούγεννα εν μέσω lockdown λόγω πανδημίας, ανατρέπονται όλα όσα γνωρίζαμε…

Οι Πατρινοί θα βιώσουν τα φετινά Χριστούγεννα αλλιώτικα, σε οικογενειακή ατμόσφαιρα και ίσως με πιο ουσιαστικό τρόπο.
Όμως, ακόμα κι αν οι περιορισμοί είναι επιβεβλημένοι, λόγω των συνθηκών, κάθε σπίτι διατηρεί τα ήθη και τα έθιμα των ημερών δίνοντας την ευκαιρία ιδίως στα παιδιά να απολαύσουν τις γιορτές μέσα σ’ ένα άλλο σκηνικό.
Τις μέρες αυτές κυριαρχούν οι γιορτινές μελωδίες, τα αρώματα από τις κουζίνες των νοικοκυριών, η λάμψη του χριστουγεννιάτικου δένδρου ή του στολισμένου καραβιού, οι μυθοπλασίες για τους καλικάντζαρους που δίνουν ξεχωριστό «χρώμα» στο Δωδεκαήμερο!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ ΓΝΩΜΗΣ

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα-Τράπεζες: Η συρρίκνωση των καταστημάτων και το μέλλον

Δημοσιεύθηκε

στις

Δεν είναι τυχαίο γεγονός ότι οι τράπεζες έχουν, ήδη ξεκινήσει τη συρρίκνωση των υποκαταστημάτων, που είχαν εδώ και χρόνια σε διάφορες πόλεις της χώρας, μεταξύ των οποίων και η Πάτρα.

Όπως μας εξηγούσε τραπεζικό στέλεχος, ο στρατηγικός σχεδιασμός, προβλέπει επιτάχυνση του e-μετασχηματισμού, μετά το ξέσπασμα της πανδημίας, με στόχο το 75% των πωλήσεων να γίνεται σε λίγα χρόνια online.

Με την ολοκλήρωση του σχεδιασμού τα «παραδοσιακά» ταμεία, είτε θα καταργηθούν ή θα περιοριστούν στο ελάχιστο δυνατό.
Μάλιστα εκτιμά ο ίδιος ότι τα καταστήματα μελλοντικά, θα έχουν τρία σημεία αιχμής.

Το ένα θα είναι αυτοεξυπηρέτησης, με αυτόματες συναλλαγές, APS ή ΑΤΜ που θα μπορεί να λειτουργεί ακόμη και όλο το 24ωρο, εφόσον είναι δυνατή η αποκοπή του από τον κύριο χώρο κάθε καταστήματος. Στο δεύτερο θα μπορούν οι πελάτες να κάνουν ηλεκτρονικά τις συναλλαγές τους με την υποστήριξη / βοήθεια τραπεζικών στελεχών και στο τρίτο θα γίνονται επαφές αποκλειστικά για επαφές με πελάτες κατόπιν ραντεβού, για την προώθηση πιο σύνθετων προϊόντων, όπως π.χ. στεγαστικών ή επιχειρηματικών δανείων επενδυτικού σκοπού.

 

 

 

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Κλειστή η Πατρών – Καλαβρύτων από την έξοδο της Χαλανδρίτσας λόγω έντονης χιονόπτωσης

Δημοσιεύθηκε

στις

 

 

Προβλήματα προκάλεσε ο «Λέανδρος» καθώς λόγω της έντονης χιονόπτωσης ο επαρχιακός δρόμος Πατρών – Καλαβρύτων από την έξοδο της Χαλανδρίτσας είναι κλειστός.
Η Αστυνομία της Χαλανδρίτσας είναι στο σημείο και αποτρέπει τους οδηγούς για να μην προκληθούν προβλήματα.
Η χιονόπτωση κατά τη διάρκεια της νύχτας ήταν έντονη όχι μόνο στην ορεινή Αχαΐα αλλά και στην περιοχή του Ερυμάνθου

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πατρών-Πύργου: Τι προβλέπει η αναβάθμιση

Δημοσιεύθηκε

στις

Δημοσιεύτηκε χθες στη «Γ» η προκήρυξη του διαγωνισμού για το σημαντικό έργο, αναβάθμισης της ασφάλειας στην εθνική οδό Πατρών-Πύργου, προϋπολογισμού 30 εκατ. ευρώ, ενώ σύμφωνα με την προκήρυξη η αποσφράγιση των προσφορών θα γίνει στις 9 Φεβρουαρίου.

Το έργο θα εκτελεστεί εντός των Περιφερειακών Ενοτήτων Αχαΐας και Ηλείας και προβλέπει παρεμβάσεις σε μήκος 85 χιλιομέτρων, από το τέλος της παράκαµψης Πατρών µέχρι την αρχή της παράκαµψης Πύργου. Ανάμεσα στις παρεμβάσεις που θα γίνουν είναι η διάστρωση αντιολισθηρού τάπητα,σε όλο το μήκος της οδού, διαχωρισμός κατευθύνσεων κυκλοφορίας με εύκαμπτα κολωνάκια σήμανσης, τοποθέτηση στηθαίων ασφαλείας σε μήκος 45 χλμ και στις δύο κατευθύνσεις, διαγράμμιση του οδοστρώματος σε όλο το μήκος της οδού, φωτεινή Σηματοδότηση σε 18 υφιστάμενους κόμβους, πέντε διαβάσεις πεζών κ.α.

Περισσότερα
Advertisement
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα