Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Χριστουγεννιάτικα μπλόκα παντού-Σε γενική επιφυλακή από χθες και η τοπική ΕΛ.ΑΣ

Δημοσιεύθηκε

στις

Χριστούγεννα στους δρόμους θα κάνουν οι αστυνομικοί της Αχαΐας και όλης της Δυτικής Ελλάδας. Θα υπάρχουν «μπλόκα» σε κάθε γωνιά των μεγάλων πόλεων, στα διόδια και σε κομβικά σημεία του εθνικού οδικού δικτύου προκειμένου να αποφευχθούν οι άσκοπες μετακινήσεις και να αποτραπεί μια πιθανή νέα έξαρση του φονικού ιού.

Αυτός είναι και ο λόγος που ολόκληρη η Ελληνική Αστυνομία βρίσκεται από χθες σε γενική επιφυλακή, με το σύνολο των δυνάμεων να αναλαμβάνει τους ελέγχους για την τήρηση των μέτρων κατά του κορωνοϊού στην προσπάθεια που γίνεται να σπάσει η αλυσίδα μετάδοσης του ιού.
Φέτος τα Χριστούγεννα θα είναι διαφορετικά και σύμφωνα με τον σχεδιασμό που έχει υλοποιηθεί από την Αστυνομία, οι έλεγχοι θα είναι εξονυχιστικοί σε όλους όσοι κινούνται στο εθνικό οδικό δίκτυο με μπλόκα στα διόδια αλλά και στις εισόδους των πόλεων.
Περιπολίες προβλέπονται όχι μόνο στο κέντρο αλλά και στις συνοικίες, με στόχο να μην υπάρξουν εστίες συγχρωτισμού και μετάδοσης του ιού, κυρίως σε σπίτια ή σε άλλους χώρους που ετοιμάζονται ρεβεγιόν άνω των εννέα ατόμων και με τη συμμετοχή περισσοτέρων από δύο οικογενειών.
Από το άγρυπνο μάτι των αστυνομικών δεν θα ξεφύγουν ούτε και οι Ιεροί Ναοί, οι οποίοι δεν θα πρέπει να υποδεχθούν περισσότερους από 25 πιστούς στην Χριστουγεννιάτικη Λειτουργία, πλην του Μητροπολιτικού Ναού που θα φιλοξενήσει τους διπλάσιους.
ΜΕΧΡΙ ΕΝΝΕΑ ΣΤΟ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΤΡΑΠΕΖΙ
Στο στόχαστρο θα βρεθούν τα χριστουγεννιάτικα οικογενειακά τραπέζια. Από τις 22:00 το βράδυ έως τις 05:00 το πρωί όπου ισχύει η απαγόρευση κυκλοφορίας ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομίας θα βρίσκονται σε όλες τις κομβικές οδούς και της πρωτεύουσας και το μήνυμα είναι να ελέγχεται οποιοσδήποτε κινείται εκείνες τις ώρες. Μετά τις 22:00 δικαίωμα μετακίνησης θα έχουν μόνο όσοι δουλεύουν και φυσικά όσοι χρειάζεται να μετακινηθούν για λόγους υγείας.
Πέρα από τα μπλόκα περιπολίες με μηχανές και περιπολικά θα επιτηρούν την κυκλοφορία σε όλους του δρόμους.
Ιεροί ναοί, πλατείες και πεζόδρομοι θα βρίσκονται σε κλοιό, ενώ συνεχείς θα είναι οι περιπολίες στις γειτονιές.
ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΜΟΝΟ ΜΕ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΗ ΕΝΤΟΛΗ
Αξίζει, δε, να σημειωθεί ότι σε περίπτωση καταγγελίας για υπεράριθμους επισκέπτες σε σπίτι, η Αστυνομία θα επιτρέπεται να φτάνει μέχρι το κατώφλι της πόρτας ενός σπιτιού.
Σε κάθε περίπτωση απαγορεύεται να μπουν στο σπίτι, χωρίς την εισαγγελική εντολή.
Ωστόσο, σε περίπτωση που ο εισαγγελέας δώσει το «πράσινο φως» για έφοδο αστυνομικών, τότε εκείνοι θα μπορούν να ελέγξουν το εσωτερικό του σπιτιού.
5.000 ΕΥΡΩ ΤΟ ΠΡΟΣΤΙΜΟ
Σε περίπτωση που παρατηρηθούν περισσότερα από εννιά άτομα σε σπίτι προβλέπεται 5.000 πρόστιμο στο ιδιοκτήτη του σπιτιού, συν την αυτόφωρη διαδικασίας, αφού θα συλληφθεί και θα οδηγηθεί στο τμήμα και από 300 ευρώ σε κάθε έναν άνθρωπο που θα βρίσκεται παράνομα εκεί.

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement