Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

ΧΧριστούγεννα με διπλές και τριπλές λειτουργίες-Με όλα τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας

Published

on

Με δύο αλλά και τρεις θείες λειτουργίες οι Ιεροί Ναοί της Πάτρας θα υποδεχθούν τους πιστούς για να τιμήσουν την μεγαλύτερη θρησκευτική εορτή της Γεννήσεως του Χριστού.

Στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό της Ευαγγελίστριας Πατρών, στην Παντάνασσα και στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Λάγγουρα θα τελεστούν τρεις θείες λειτουργίες σήμερα το πρωί, ενώ δύο σε αρκετούς κεντρικούς Ιερούς Ναούς της αχαϊκής πρωτεύουσας.
Διανύουμε μέρες lockdown και αυστηρών απαγορεύσεων για την αποφυγή διάδοσης της πανδημίας του κορωνοϊού αλλά και μέρες που οι πιστοί επιθυμούν να μετέχουν στον εορτασμό των Χριστουγέννων. Στους Ιερούς Ναούς αντηχεί ο ύμνος της Γεννήσεως και φέτος λόγω των πρωτόγνωρων συνθηκών της πανδημίας του κορωνοϊού, δεν θα πλημμυρίσουν από τους πιστούς ως είθισται αλλά η συγκίνηση σίγουρα θα είναι μεγαλύτερη…
Η Ιερά Μητρόπολη Πατρών ανακοίνωσε πως θα δώσει την ευκαιρία σε περισσότερους πιστούς να μετέχουν στις θείες λειτουργίες κατά την εορτή των Χριστουγέννων, τηρώντας απόλυτα τα μέτρα της πολιτείας.
ΕΝΑΣ ΠΙΣΤΟΣ ΑΝΑ 15 τ.μ.
Συγκεκριμένα σύμφωνα με το ΦΕΚ, για τις εκκλησίες προβλέπεται η τέλεση λειτουργιών 25/12/2020, 1/1/2021 και 6/1/2021 με παρουσία πιστών. Ένα πιστός ανά 15 τμ. με μέγιστο αριθμό 25 πιστών για τους Ιερούς Ναούς και μέγιστο αριθμό 50 ατόμων για Μητροπολιτικούς Ναούς.
Το πρόγραμμα τελέσεως της θείας λειτουργίας στους κεντρικούς Ιερούς Ναούς της πόλεως των Πατρών κατά την εορτή των Χριστουγέννων, όπως ανακοινώθηκε από την Ιερά Μητρόπολη το οποίο έχει ως εξής:

Ροή ειδήσεων

Advertisement