Σάββατο 20 Απριλίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

250 εμβολιασμοί την εβδομάδα στο ΠΓΝΠ-Από την Τρίτη οι πρώτοι 40 υγειονομικοί σε Πάτρα και Γιάννενα

Δημοσιεύθηκε

στις

Σε ετοιμότητα βρίσκεται ο υγειονομικός μηχανισμός της 6ης ΥΠΕ έναρξη της επιχείρησης «Ελευθερία» στην Πάτρα, μέσω της εκκίνησης του εμβολιασμού.

Την προσεχή Τρίτη θα ξεκινήσει στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας ο εμβολιασμός των πρώτων 40 υγειονομικών και μέχρι την ερχόμενη Κυριακή – ακόμα και ανήμερα την Πρωτοχρονιά- θα εμβολιάζονται 40 άτομα καθημερινά.
Πρόκειται για τους υγειονομικούς της πρώτης γραμμής, οι οποίοι δίνουν μάχη εδώ και μήνες με τον ύπουλο και φονικό ιό.
Στόχος του ΠΓΝΠ είναι να εμβολιάζονται 250περίπου υγειονομικοί την εβδομάδα.

Αντίστοιχο σχέδιο θα εφαρμοστεί και στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, σύμφωνα με όσα αποφασίστηκαν κατά την προχθεσινή σύσκεψη παρουσία του Διοικητή της 6ης ΥΠΕ. Συνολικά, 240 υγειονομικοί του ΠΓΝ Πατρών και άλλοι 240 υγειονομικοί του ΠΓΝ Ιωαννίνων θα «θωρακιστούν» από την πανδημία.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό του Υπουργείου Υγείας 70.000 υγειονομικοί θα έχουν εμβολιαστεί έως τις 10 Ιανουαρίου. Ανάμεσά τους και 45 αξιωματούχοι που έχουν καίριες θέσεις για τη λειτουργία του κρατικού μηχανισμού.
Βάσει του σχεδίου, στην πρώτη φάση του εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού θα δοθεί προτεραιότητα στους υγειονομικούς, στους ηλικιωμένους που διαμένουν σε οίκους ευγηρίας και στους υπαλλήλους αυτών των δομών, σε όσους περιθάλπονται, διαμένουν ή εργάζονται σε δομές φροντίδας χρόνια πασχόντων και σε κέντρα αποκατάστασης.

Ροή ειδήσεων

Advertisement