Connect with us

Αθλητισμός

«Μας …γονάτισε το lockdown»

Δήλωσε η Αγγελίνα Ρούπα, αθλήτρια χάντμπολ της Ακαδημίας των Σπορ

Published

on

Επιστροφή στη βάση για την Πατρινή αθλήτρια χάντμπολ της Ακαδημίας των Σπορ Αγγελίνα Ρούπα. Ξεκίνησε πριν 10 χρόνια στις υποδομές της Ορμής Λουξ μετά από παρότρυνση του πατέρα της, Κώστα Ρούπας, ο οποίος ήταν αθλητής χάντμπολ στον ΑΠΣ Φοίνικα Πατρών, οπότε και κλήθηκε στο κλιμάκιο Νοτίου Ελλάδος της Εθνικής ομάδος. Έχει αγωνισθεί στη Νέα Ιωνία και για 2 χρόνια στο Σεριφάτο Αιγίου.

Πλέον, μετά από χρόνια επιστρέφει στο Κουκούλι για να αγωνιστεί για πρώτη φορά με την φανέλα της Ακαδημίας των Σπορ, που κατέχει μεγάλη ιστορία στο άθλημα. Το αρνητικό είναι ότι λόγω του lockdown τα πάντα έχουν έρθει και πάλι στην αρχή. Παράλληλα με τον αθλητισμό είναι φοιτήτρια  στο Πανεπιστήμιο Πατρών στο Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων Αγροτικών Προϊόντων και Τροφίμων.

-Ποιο ήταν το ερέθισμα για την επιστροφή στην ενεργό δράση σε μια πατρινή ομάδα;

Α.Ρ.: «Ερέθισμα για την επιστροφή στην ενεργό δράση σε μία πατρινή ομάδα αποτέλεσε η επαναλειτουργία του γυναικείου τμήματος της Ακαδημίας των Σπορ. Μου δημιουργήθηκε το συναίσθημα νοσταλγίας να ζήσω και να πραγματοποιήσω ξανά στιγμές και όνειρα που είχα από παιδί. Επίσης, όλα αυτά τα χρόνια υπήρχε σωματική και ψυχολογική κούραση, διότι οι ομάδες στις οποίες αγωνίστηκα ήταν εκτός Πατρών με αποτέλεσμα να βρίσκομαι συνέχεια στους δρόμους».

-Πώς κρίνεις το επίπεδο του γυναικείου χάντμπολ;

Α.Ρ.: «Το γυναικείο χάντμπολ, κατά την άποψή μου, μετά την διάλυση της Ορμής Λουξ που βρισκόταν σε υψηλό επίπεδο, παρατηρώ πως έχει μία απότομη πτώση σε συνδυασμό με την οικονομική κατάσταση που επικρατεί, με αποτέλεσμα να μειωθεί και ο αγωνιστικός ανταγωνισμός. Πλέον οι περισσότερες ομάδες επενδύουν κυρίως σε ξένες αθλήτριες, οι οποίες βέβαια έχουν και μεγαλύτερες απαιτήσεις. Όσον αφορά το επίπεδο της Α2 παρατηρώ πως αν και υπάρχει θέληση για άνοδο των ομάδων, δυστυχώς τα οικονομικά τους αδυνατούν αφού η έλλειψη βοήθειας είναι αισθητή παρόλο που στοχεύουν στις Ελληνίδες αθλήτριες».

– Πόσο σας έχει επηρεάσει το lockdown;

Α.Ρ.: «Στην ομάδα μου, επειδή οι περισσότερες αθλήτριες είχαν απουσία από την ενεργό δράση, μας έχει επηρεάσει αρκετά, αφού σταματήσαμε σε μία περίοδο που είχαμε κατακτήσει αρκετούς από τους στόχους που θέσαμε στο ξεκίνημά μας, πράγμα που θα έλεγα ότι μας έκοψε τα φτερά και μας απογοήτευσε. Όμως η καθεμιά ξεχωριστά προσπαθεί να τηρεί το ατομικό πρόγραμμα που έχει από τον προπονητή ώστε να μην μείνουμε αρκετά πίσω. Προσωπικά, δυσκολεύομαι στην νέα ζωή που έχουμε, αφού ποτέ δεν έχω σταματήσει να παίζω για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα. Η απουσία που έχω από τα γήπεδα με στεναχωρεί».

– Υπάρχει δυσκολία για την επιστροφή στην ελίτ;

Α.Ρ.: «Κατά την άποψή μου, υπάρχει και θα συνεχίσει για μεγάλο χρονικό διάστημα να επικρατεί δυσκολία για την επιστροφή στην ελίτ, όχι μόνο για τη δική μας ομάδα αλλά και τις υπόλοιπες, αφού το διάστημα απουσίας δυστυχώς είναι μεγάλο και η πραγματικότητα που αφήσαμε πίσω θα αργήσει να επανέλθει».

-Ποια είναι η προσωπική σου φιλοδοξία;

Α.Ρ.: «Η προσωπική μου φιλοδοξία είναι για αρχή να πραγματοποιήσω τους στόχους που έθεσα για την νέα μου ομάδα τόσο σε προσωπικό, όσο και σε ομαδικό επίπεδο. Στην συνέχεια θα ήθελα να κάνω πράξη τις επιθυμίες και τα όνειρά μου, αφού οι δυσκολίες στις προηγούμενες ομάδες ήταν πολλές κυρίως λόγω της απόστασης αλλά και του σχολείου».

Ροή ειδήσεων

Advertisement