Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

ΕΛ.ΑΣ.: Απάτες, κλοπές, διαρρήξεις, ναρκωτικά και παραβίαση των μέτρων Covid -19 το τριήμερο στη Δυτική Ελλάδα

Published

on

Πλούσιο ήταν το αστυνομικό δελτίο του τριημέρου των Χριστουγέννων στην Αχαΐα και σ’ όλη τη Δυτική Ελλάδα.

 

ΑΦΑΙΡΕΣΕ ΦΙΑΛΕΣ ΠΟΤΩΝ ΑΠΟ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ

Συνελήφθη, την 23-12-2020 το μεσημέρι, στην Πάτρα, από αστυνομικούς του Τμήματος Άμεσης Δράσης Πατρών, ένας ημεδαπός άνδρας, διότι αφαίρεσε από υπεραγορά τροφίμων τρεις φιάλες οινοπνευματωδών ποτών, συνολικής αξίας 51,87 ευρώ.

Σε σωματική έρευνα που ενήργησαν οι αστυνομικοί στον άνδρα βρήκαν στην κατοχή του και κατέσχεσαν τα κλεμμένα αντικείμενα και ένα μαχαίρι τύπου “πεταλούδα”.

Από την προανάκριση που ενήργησαν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, προέκυψε ότι ο  δράστης την 21-12-2020, με την ίδια μεθοδολογία, είχε αφαιρέσει από άλλο κατάστημα υπεραγοράς τροφίμων ακόμα δύο φιάλες οινοπνευματωδών ποτών, συνολικής αξίας (37,80) ευρώ.

 

Με 78 λαθραία πακέτα τσιγάρων

Συνελήφθη, την 23-12-2020 το πρωί, στην Πάτρα, από αστυνομικούς του Τμήματος Άμεσης Δράσης Πατρών, ένας αλλοδαπός άνδρας, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε, βρέθηκαν στην κατοχή του και κατασχέθηκαν 78 πακέτα λαθραίων τσιγάρων.

Σε σωματικό έλεγχο που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί στον δράστη βρήκαν επίσης στην κατοχή του και κατέσχεσαν το χρηματικό ποσό των 80 ευρώ.

 

ΑΠΑΤΕΣ ΜΕ ΛΕΙΑ 5.650 ΕΥΡΩ

Από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος άγνωστων δραστών, οι οποίοι απέστειλαν ηλεκτρονικό μήνυμα σε δυο παθόντες (άνδρας – γυναίκα) ζητώντας την επικαιροποίηση στοιχείων και κωδικών e-banking, με αποτέλεσμα οι δράστες να  πραγματοποιήσουν μεταφορά και να τους αποσπάσουν το συνολικό χρηματικό ποσό των 5.650 ευρώ.

 

ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΚΛΟΠΗΣ ΣΕ ΟΧΗΜΑ

Συνελήφθη, προχθές τα ξημερώματα, στην Πάτρα, από αστυνομικούς του Τμήματος Άμεσης Δράσης Πατρών, ένας ημεδαπός άνδρας, διότι έσπασε παράθυρο δημόσιας χρήσεως αυτοκίνητου με σκοπό την κλοπή, χωρίς ωστόσο να ολοκληρώσει την πράξη του.

Από την προανάκριση που ενήργησαν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών προέκυψε ότι ο δράστης την 23-12-2020 αργά το βράδυ, εισήλθε σε οικία ημεδαπού στην Πάτρα, με σκοπό την κλοπή, χωρίς να ολοκληρώσει την πράξη του, καθώς έγινε αντιληπτός από τον παθόντα και τράπηκε σε φυγή.

 

15ΧΡΟΝΗ ΑΦΑΙΡΕΣΕ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥ

Συνελήφθη, προχθές το πρωί, σε περιοχή της Πάτρας,  από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Πατρών, μια ανήλικη ημεδαπή, ηλικίας 15 ετών, διότι αφαίρεσε αυτοκίνητο αλλοδαπού άνδρα.

 

ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΔΙΑΡΡΗΞΗΣ ΣΕ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ

Συνελήφθησαν, επ΄ αυτοφώρω, προχθές το μεσημέρι, στην Πάτρα, από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ του Τμήματος Άμεσης Δράσης Πατρών, δυο  ημεδαποί άνδρες, την στιγμή που αποπειράθηκαν να διαρρήξουν πόρτα ισογείου διαμερίσματος.

 

 

ΟΔΗΓΟΥΣΕ ΥΠΟ ΤΗΝ ΕΠΗΡΕΙΑ ΜΕΘΗΣ

Συνελήφθη, χθες το βράδυ, στον Πύργο, από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Πύργου, ένας ημεδαπός άνδρας, διότι σε τροχονομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε, διαπιστώθηκε ότι οδηγούσε αυτοκίνητο, σε εμφανή κατάσταση μέθης και αρνήθηκε να υποβληθεί σε έλεγχο αλκοολομέτρησης.

 

ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΣΑΝ ΜΕ ΚΑΝΝΑΒ

Συνελήφθησαν, την 23-12-2020 το πρωί, σε περιοχή του Αγρινίου, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου, δυο άτομα (ένας άνδρας μια γυναίκα), διότι σε αστυνομικό έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στους ίδιους και σε αγροικία που διαμένουν, βρέθηκε και κατασχέθηκε κάνναβη, συνολικού βάρους (5,4) γραμμαρίων.

 

 

ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΓΙΑΤΙ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΣΕ ΔΥΟ ΠΕΛΑΤΕΣ ΚΑΘΙΣΤΟΥΣ!

Από τους αστυνομικούς του Τμήματος Άμεσης Δράσης Αγρινίου επιβλήθηκε, την 23-12-2020 το μεσημέρι, σε ιδιοκτήτρια καταστήματος  υγειονομικού ενδιαφέροντος, σε περιοχή του Αγρινίου, διοικητικό πρόστιμο ύψους (3.000) ευρώ, καθώς και αναστολή λειτουργίας του για (15) ημέρες, καθώς σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε, διαπιστώθηκε ότι ημεδαπός άνδρας λειτουργούσε ως προσωρινά υπεύθυνος το κατάστημα και  εξυπηρετούσε δυο καθήμενους πελάτες, παραβιάζοντας το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων.

Επιπλέον σε βάρος των  δυο θαμώνων επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο συνολικού ύψους (600) ευρώ, καθώς δεν έφεραν την προβλεπόμενη βεβαίωση κίνησης.

 

ΕΚΛΕΨΑΝ ΤΣΑΝΤΑΚΙ ΜΕ ΤΗ ΜΕΘΟΔΟ ΤΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ

Συνελήφθη, προχθές το μεσημέρι, στο Αγρίνιο, από αστυνομικούς του Τμήματος Άμεσης Δράσης Αγρινίου, ένας ημεδαπός άνδρας, διότι προχθές τα ξημερώματα, ενεργώντας από κοινού με άγνωστο δράστη, κινούμενοι πεζοί προσέγγισαν ταχυδιανομέα και με την μέθοδο της απασχόλησης, του αφαίρεσαν το τσαντάκι του, που περιείχε το χρηματικό ποσό των (210) ευρώ, έγγραφα, δύο τραπεζικές κάρτες και κλειδιά, ενώ επιπλέον αφαίρεσαν και φαγώσιμα από το κυτίο μεταφοράς της μοτοσυκλέτας του παθόντα.

 

 

«ΨΩΝΙΣΕ» ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ

Σύλληψη ημεδαπού  για αγορά ναρκωτικών

Συνελήφθη, την 23-12-2020 το απόγευμα, σε περιοχή του Μεσολογγίου, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Μεσολογγίου, ένας ημεδαπός άνδρας, σε βάρος του οποίου  σχηματίστηκε δικογραφία για αγορά ναρκωτικών.

Παράλληλα, αναζητείται για να συλληφθεί ακόμα ένας ημεδαπός άνδρας, τα πλήρη στοιχεία του οποίου έχουν ταυτοποιηθεί, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών και παράβαση του νόμου για τα όπλα.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Μεσολογγίου, αξιοποιώντας πληροφορίες, συνέλαβαν τον άνδρα αφού είχε προμηθευτεί από τον διακινητή, μια  συσκευασία με φυτικά αποσπάσματα κάνναβης, συνολικού βάρους (5,6) γραμμαρίων, έναντι του χρηματικού ποσού των (50) ευρώ.

Σε έρευνα που ακολούθησε στην οικία και σε αποθηκευτικούς χώρους του διακινητή, οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν τα εξής:

  • Ένα πιστόλι κρότου
  • (23,11) γραμμάρια κάνναβης,
  • Μια ζυγαριά ακριβείας και
  • Μια κουκούλα τύπου «full face».

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Μεσολογγίου.

Ροή ειδήσεων

Advertisement