Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Μια αξιοθαύμαστη και αξιέπαινη πρωτοβουλία των Αρσακείων Σχολείων Πατρών.

Δημοσιεύθηκε

στις

Την Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2020 τα Αρσάκεια Σχολεία Πατρών (Δημοτικό, Γυμνάσιο, Λύκειο), στο πλαίσιο του Ωρολογίου Προγράμματος των σχολικών μαθημάτων τα οποία πραγματοποιούνται λόγω των ειδικών συνθηκών του COVID-19 μέσω διαδικτύου, έλαβαν μια πρωτότυπη πρωτοβουλία.

Τις δυο πρώτες διδακτικές ώρες, συνδέθηκαν με το ζωντανό πρόγραμμα του τηλεοπτικού σταθμού ΛΥΧΝΟΣ της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών, προκειμένου να παρακολουθήσουν την Θεία Λειτουργία σε ζωντανή σύνδεση με τον νέο Ιερό Ναό του Αγίου Ανδρέου.

Η πρωτοβουλία αυτή έλαβε χώρα μέσα από την πλατφόρμα NEW E-ARSAKEIO των Αρσακείων Σχολείων και την εφαρμογή WEBEX που πραγματοποιούνται τα διαδικτυακά μαθήματα των Σχολείων.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος κατά το κήρυγμα του μίλησε στα παιδιά γιά τήν μεγάλη εορτή των Χριστουγέννων, έκανε ειδική αναφορά στην πρωτοβουλία αυτή των Αρσακείων Σχολείων Πατρών, επαινώντας τους εμπνευστές αυτής, τον Συντονιστή των Σχολείων της Πάτρας κ. Ιωάννη Φ. Αθανασόπουλο, τους Διευθυντές και τους Καθηγητές των Σχολείων και τους Γονείς των μαθητών. Ευχήθηκε στους μαθητές καλή πρόοδο και τους γονείς των Ευφρόσυνα Χριστούγεννα και καλή και ευλογημένη χρονιά με υγεία.

Την Θεία Λειτουργία παρακολούθησε το σύνολο των μαθητών και εν συνεχεία ακολούθησε το Ωρολόγιο Πρόγραμμα των Σχολείων, όπου οι Εκπαιδευτικοί του Σχολείου μίλησαν στους μαθητές για το πνεύμα των Χριστουγέννων.

Ο Θεολόγος των Σχολείων κ. Σπυρίδων Σκιαδαρέσης στο πλαίσιο του μαθήματος των Θρησκευτικών μίλησε για το μήνυμα της εορτής Γεννήσεως του Σωτήρος Χριστού και παράλληλα έκανε την θεολογική ανάλυση της εικόνας των Χριστουγέννων.

Τέλος σε όλους τους μαθητές τα σχολεία έδωσαν τις διευθύνσεις Ιδρυμάτων της πόλης μας, προκειμένου τις ημέρες των εορτών όσοι επιθυμούν να προσφέρουν την αγάπη τους, καθώς οι ειδικές συνθήκες της πανδημίας φέτος, δεν επέτρεψαν να πραγματοποιηθούν οι πράξεις Αγάπης των μαθητών, τις οποίες συνήθιζαν κάθε χρόνο τέτοιες ημέρες.

Τα προηγούμενα χρόνια, οι μαθηταί των Αρσακείων Σχολείων Πατρών, συγκέντρωναν χρήματα μεταξύ τους και είδη πρώτης ανάγκης και τα προσέφεραν στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πατρών, για τις ανάγκες των πτωχών συνανθρώπων μας. Εφέτος, λόγω, των γνωστών δυσκολιών, τα παιδιά δραστηριοποιήθηκαν με άλλους τρόπους. Τα επαινούμε και τα συγχαίρουμε, όπως και τους εμπνευστάς τους, Δασκάλους, Καθηγητάς και Γονείς.


Ροή ειδήσεων

Advertisement