Connect with us

Χωρίς κατηγορία

Νουντλς με γαλοπούλα και κινέζικο dressing

Published

on

Υλικά

    • 400γρ. γαλοπούλα στήθος ψημένο στη σχάρα και ψιλοκομμένο
    • 1 ματσάκι κόλιανδρο φρέσκο, ψιλοκομμένο
    • ½ ματσάκι σχοινόπρασο ψιλοκομμένο
    • 1 πιπεριά Φλωρίνης κομμένη ζουλιέν
    • 40γρ. σέλερι ξεφλουδισμένο, σε λεπτές φέτες
    • 3 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
    • 100γρ. αγγούρι κομμένο στη μέση οριζόντια & σε φέτες
    • 250γρ. νουντλς ρυζιού

Για το dressing

  • 200ml ελαιόλαδο
  • 40γρ. χυμό πορτοκάλι
  • 20γρ. χυμό λεμόνι
  • 100γρ. χυμό μανταρίνι
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι & από 1 λεμόνι
  • 40γρ. soy sauce (σάλτσα σόγιας)
  • 50γρ. sweet chili sauce
  • 100γρ. oyster sauce (σάλτσα στρειδιών)
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο

Διαδικασία

Για το dressing: Βάζετε όλα τα υλικά σε μπολ, ανακατεύετε καλά και το αφήνετε στην άκρη.

Σε δεύτερο, μεγάλο μπολ βάζετε τη γαλοπούλα, τον κόλιανδρο, το σχοινόπρασο, την πιπεριά, το σέλερι, τα κρεμμύδια και το αγγούρι. Προσθέτετε αρκετό dressing και ανακατεύετε.

Σε μεγάλη κατσαρόλα βράζετε αρκετό νερό, αποσύρετε από τη φωτιά και ρίχνετε μέσα τα νουντλς. Ανακατεύετε με μια πιρούνα και μετά από 4 λεπτά σουρώνετε. Κρυώνετε τα νουντλς σε νερό.

Σουρώνετε και αφήνετε να στραγγίξουν καλά. Στη συνέχεια τα ανακατεύετε σε ένα μπολ με το υπόλοιπο dressing και σερβίρετε σε βαθύ πιάτο. Βάζετε πάνω από τα νουντλς τη γαλοπούλα και σερβίρετε.

Φωτογραφία: Αναστασία Αδαμάκη – Food styling: Αντωνία Κατή

Ροή ειδήσεων

Advertisement