Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
Connect with us

Μπάσκετ

Γ. Ελευθεριάδης:« Κοινωνικό φαινόμενο η έλλειψη ταλέντων»

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο Πατρινός προπονητής Γιάννης Ελευθεριάδης ένας προπονητής που έχει δουλέψει πολύ με τμήματα υποδομής, με θητεία στις μικρές εθνικές ομάδες, αλλά και στην Εθνική Ανδρών, με παρουσία επί σειρά ετών στον Προμηθέα Πάτρας ο ποίος συνεχίζει στον Απόλλωνα μίλησε στον sport fm 94.6 αναφέροντας ότι αποτελεί κοινωνικό φαινόμενο η έλλειψη ταλέντων .

Αναλυτικά η τοποθετησή του
«Θεωρώ ότι είναι και κοινωνικό θέμα. Πρέπει να βγουν μπροστά, να πάρουν τη θέση ενός μεγαλύτερου στην Α1 ή στην Α2. Δεν γίνεται μεγάλη παραγωγή παικτών. Υπάρχει πρόβλημα και πρέπει να το δούμε πρώτα εμείς οι προπονητές και πρέπει να βοηθηθούμε από την Πολιτεία. Πρέπει να σκύψει και η Πολιτεία πάνω σε αυτό το κομμάτι, όπως γίνεται στην Ισπανία ή τη Γαλλία, και να φτιάξουν τις υποδομές. Δεν είναι καλό το μέλλον μας. Επειδή είμαστε ευλογημένοι ως χώρα και άνθρωποι, θα προλάβουμε το τρένο.
Πρέπει να μπει η εκγύμναση και η φυσική αγωγή σε μεγαλύτερο βαθμό μέσα στο σχολείο. Οι αθλητές σε άλλες χώρες, πιο μικρές από εμάς, γνωρίζουν αν ένας αθλητής μπάσκετ μπορεί να κάνει και ενόργανη. Είναι μεγάλη συζήτηση. Όσον αφορά το σουτ, που είναι βασικό τώρα και το ζητούν οι προπονητές, υπάρχει πρόβλημα. Πρέπει να σκύψουμε εμείς οι προπονητές και χρειάζεται τεχνική κατεύθυνση και ψυχολογική βοήθεια. Το κλασικό που λέμε εμείς σε παιδιά που θέλουν να σουτάρουν».Για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν στα τμήματα υποδομής την εποχή του κορωνοϊού: «Έχουμε βγει έξω από τα νερά μας. Βλέπουμε μπάσκετ και αισθανόμαστε κάπως πιεσμένοι. Το χειρότερο πράγμα είναι τα παιδιά των ακαδημιών, αφού οι επαγγελματίες έχουν και θέμα επιβίωσης. Τα παιδιά έχουν και τα σχολεία, τα παιδιά μου με ρώτησαν πότε θα πάνε ξανά στο σχολείο και τους ασκείται ψυχολογική πίεση. Μπορεί μία τέτοια κατάσταση να το επηρεάσει και να τα παρατήσουν. Ας ελπίσουμε ότι δεν θα το κάνουν.
ΟΙ ΑΘΛΗΤΕΣ ΤΗΣ Α2 ΔΙΝΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΞΕΚΙΝΗΜΑ ΠΡΟΠΟΝΗΣΕΩΝ
Για τα δεδομένα στην Α2 μπάσκετ: «Μόνο προπονήσεις σε φυσική κατάσταση. Εμείς θα είμαστε άρρηκτα συνδεδεμένοι με τα σχολεία. Θα πάει πέρα από τις 15 Ιανουαρίου. Έχω κάνει συζητήσεις και με παίκτες, οι οποίοι είναι έτοιμοι να πληρώσουν το γρήγορο τεστ για να αρχίσουν προπονήσεις».
“Ο ΜΑΝΤΖΟΥΚΑΣ ΕΝΑ ΤΑΛΕΝΤΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΑΕΙ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΕΙ»
Για τη μεταγραφή του Λευτέρη Μαντζούκα στον Παναθηναϊκό: «Θα σταθώ στα τετριμμένα. Πρώτα από όλα στην σωματοδομή. Τον είχα 11 ετών, ήμουν ο πρώτος προπονητής που τον είχε από τα Γιάννενα. Τον χρησιμοποίησα και στο Πανελλήνιο παιδικό, είναι ένα παιδί που έχει όλα τα εχέγγυα να εξελιχθεί σε τρομερό αθλητή. Το είχαμε δει από τότε εμείς. Έπαιρνε πρωτοβουλίες απέναντι σε 14χρονα, αν και ήταν 11 ετών. Είναι ένα παιδί που δεν σταματάει να δουλεύει. Είναι επαγγελματίας. Έξω από το γήπεδο γελάει, αν και μέσα είναι σοβαρός. Έχει δουλέψει και 1-3 το βράδυ. Όταν ο Βασίλης Σπανούλης χρειαζόταν να αλλάξει φανέλα μετά από ένα μισάωρο ζέσταμα, καταλαβαίνεις ότι αυτή οι άνθρωποι θα πάνε μπροστά».
Για το ενδεχόμενο να πάει στο NBA: «Έχει τα φόντα να πάει ψηλά. Για εμένα, ένας αθλητής που θα διακριθεί, είναι εκείνος που θα κάνει τη διαδρομή. Κανείς δεν ξέρει τι θα συμβεί. Έχει τα εχέγγυα, δουλεύει, το θέλει που είναι επίσης σημαντικό και είναι τέτοιος ο χαρακτήρας του».


Ροή ειδήσεων

Advertisement