Connect with us

Ελλάδα

Εμβολιάστηκε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο Αττικόν – Έκανε λόγο για “σπουδαία μέρα για την Ε.Ε.”

Published

on

Το εμβόλιο του κορωνοϊού έκανε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε μια μέρα που σηματοδοτεί την αρχή του τέλους του για την πανδημία.

Ο πρωθυπουργός έφτασε στο νοσοκομείο «Αττικόν», το μεσημέρι της Κυριακής. Ο κ. Μητσοτάκης έγινε δεκτός από καθηγητή Σωτήση Τσιόδρα, ο οποίος φορούσε την ιατρική του ποδιά.

Κατά τις πρώτες του δηλώσεις έκανε λόγο για «μέρα αισιοδοξίας για τη χώρα».

Αφού έλαβε το εμβόλιο, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως «ήταν ανώδυνο», ενώ ευχήθηκε «καλή αρχή» στις νοσηλεύτριες.

Στη δήλωσή του αμέσως μετά ο κ. Μητσοτάκης έκανε λόγο για “σπουδαία μέρα για την Ευρωπαϊκή Ενωση” στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα προς όλους.

Ο πρωθυπουργός, σε δήλωσή του, μετά τον εμβολιασμό του, τόνισε ότι «σήμερα είναι μια σπουδαία μέρα για την επιστήμη και για την Ευρωπαϊκή Ένωση, η  οποία κατάφερε και παρέδωσε το εμβόλιο την ίδια μέρα σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες, κάνοντας πράξη την ευρωπαϊκή αλληλεγγύη». 

«Σήμερα όλοι οι Έλληνες χαμογελάμε κάτω από τις μάσκες μας, καθώς ξεκινάει στην πατρίδα μας το δύσκολο εγχείρημα του μαζικού εμβολιασμού με το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού», συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε ότι «ως πολιτική ηγεσία σήμερα στέλνουν του παράδειγμα ότι το εμβόλιο είναι ασφαλές και αποτελεσματικό».

«Μαζί μας εμβολιάζονται και οι πρώτοι υγειονομικοί, οι οποίοι βρίσκονται από την αρχή στην πρώτη γραμμή της μάχης κατά του κορωνοϊού και στους οποίους χρωστάμε πολλά»υπογράμμισε ο πρωθυπουργός και συμπλήρωσε ότι «εμβολιάζονται πρώτοι και ως παράδειγμα, αλλά και για να είναι ασφαλείς στη μάχη που δίνουν».

ΤΙ ΕΙΠΕ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΧΥΠΟΠΤΟΙ

«Πιστεύω ότι καθώς ο εμβολιασμός θα προχωρά και θα διαπιστώνουμε ότι το εμβόλιο είναι ασφαλές, όσοι έχουν καχυποψία θα πείθονται πως αυτό είναι το σωστό» πρόσθεσε στη συνέχεια.

Όπως είπε «όλοι οι Έλληνες χαμογελάνε κάτω από τις μάσκες τους, καθώς ξεκίνησε το δύσκολο εγχείρημα του εμβολιασμού στη χώρα. Χρωστάμε τόσα πολλά στους υγειονομικούς, ενώ μέσα στους επόμενους μήνες στόχος μας είναι να εμβολιάσουμε την μεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων».

Σύμφωνα με τον ίδιο «αυτοί που με καχυποψία αντιμετωπίζουν την προοπτική του εμβολισμού, θεωρώ θα πιστέψουν πως ο εμβολιασμός είναι ο μόνος τρόπος για ν α τελειώνουνε με τον ιό, για να αγκαλιάσουμε και να αγκαλιαστούμε από τους ανθρώπους που αγαπάμε και για να πάει μπροστά η οικονομία της χώρας».

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement