Υγεία
Τα τρία πράγματα που δεν πρέπει ποτέ να κάνετε πριν το σεξ
Δημοσιεύθηκε
1 μήνα πρνστις

Κάποιες επιλογές κρύβουν δυσάρεστες εκπλήξεις κατά τη διάρκεια του σεξ.
Δείτε παρακάτω ποια είναι αυτά τα τρία που καλό είναι να αποφεύγετε αν θέλετε να κάνετε σεξ:
Καυτερά φαγητά
Μπορεί κάποιοι να θεωρούν το πικάντικο γεύμα αφροδισιακό, αλλά συχνά προκαλεί ανεπιθύμητο φούσκωμα και αέρια. Προτιμήστε λοιπόν κάτι πιο ελαφρύ που θα σας προσφέρει ενέργεια και όχι δυσκολίες.
Μεγάλη κατανάλωση αλκοόλ
Το αλκοόλ, σε μεγάλες ποσότητες, καταστέλλει το νευρικό σύστημα και ως εκ τούτου δυσκολεύει την επίτευξη οργασμού τόσο για τους άντρες όσο και για τις γυναίκες. Επιπλέον μπορεί να προκαλέσει πονοκέφαλο και ζαλάδα. Προτιμότερο είναι το κόκκινο κρασί σε ελεγχόμενη ποσότητα.
Ξύρισμα
Φυσικά και το ζευγάρι πρέπει να είναι περιποιημένο αλλά το ξύρισμα δεν πρέπει να γίνεται σε σύντομο χρονικό διάστημα πριν την ερωτική επαφή. Κι αυτό γιατί θα πρέπει να επουλωθούν μικροεκδορές στο δέρμα καθώς μικρές πληγές ενδέχεται να επιτρέψουν τη μόλυνση από μικροοργανισμούς.
Σχετικά θέματα
-
Γυναικείος οργασμός: Μύθοι και πραγματικότητα
-
Επική ατάκα Γκλέτσου: «Ζητάω covid test πριν κάνω σεξ»
-
Κάλεσε ταξί και ζήτησε delivery σουβλάκια, σοκολάτα και προφυλακτικά
-
Είναι ασφαλές το σεξ όταν κάποιος έχει κρύωμα ή γρίπη; Δύο γιατρίνες απαντούν…
-
«Δεν τον ανάγκασα να κάνουμε σεξ, ήταν πρόθυμος» λέει η 32χρονη για τον… 14χρονο που έριξε στο κρεβάτι
-
Στοματικό σεξ: Επτά μικρά «μυστικά», για να του μείνει αξέχαστο…
Υγεία
Καρδιοθωρακοχειρουργική: Σε λιγότερο από έναν μήνα
Δημοσιεύθηκε
1 ώρα πρνστις
27 Ιανουαρίου 2021 16:25
Αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη της λειτουργίας της Καρδιοθωρακοχειρουργικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Πάτρας, η οποία αποτελεί σημείο αιχμής για την περιοχή μας, εφόσον θα καλύψει ένα μεγάλο κενό και θα συμβάλλει ώστε να μην χάνονται άδικα ζωές. Η λειτουργία της Κλινικής που είχε τεθεί ως προτεραιότητα και για την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και προσωπικά του Υπουργού Βασίλη Κικίλια, αλλά η πανδημία του κορωνοϊού στάθηκε εμπόδιο, πλέον βρίσκεται στο τελικό στάδιο.
Σύμφωνα με πληροφορίες θα ανοίξει σε λιγότερο από έναν μήνα, ενώ για τις τελευταίες λεπτομέρειες αναμένεται σήμερα να γίνει συνάντηση του διοικητή της 6ης ΥΠΕ Γιάννη Καρβέλη με τον διευθυντή της ΚΘΧ Κλινικής, καθηγητή Νίκο Χαροκόπο.
Αξίζει να αναφερθεί πως καθ’ όλη τη διάρκεια του 2020 μπορεί η πανδημία του κορωνοϊού να ήταν στο επίκεντρο, αλλά αθόρυβα πολλές ενέργειες δρομολογήθηκαν ώστε το όνειρο ετών να γίνει πραγματικότητα.
Υγεία
Κορωνοϊός: Τι συμβαίνει με όσους παίρνουν φάρμακα για την χοληστερίνη
Δημοσιεύθηκε
1 ημέρα πρνστις
26 Ιανουαρίου 2021 08:43
Για να προκαλέσει τη νόσο COVID-19, ο νέος κορονοϊός SARS-CoV-2 πρέπει να περάσει στα ανθρώπινα κύτταρα και για να το πετύχει αυτό χρειάζεται έναν… συνεργό.
Η χοληστερόλη, η κηρώδης χημική ένωση που είναι περισσότερο γνωστή για την απόφραξη των αρτηριών, βοηθά τον κορονοϊό να ανοίξει τα κύτταρα και να εισέλθει μέσα τους.
Ο κορονοϊός βασίζεται στα μόρια της χοληστερόλης, για να διαπεράσει την προστατευτική μεμβράνη των κυττάρων, σύμφωνα με έρευνα από το Howard Hughes Medical Institute.
Ο κορονοϊός χρησιμοποιεί την χοληστερόλη για να μολύνει τα κύτταρα
“
Χωρίς την χοληστερόλη, ο κορονοϊός δεν μπορεί να τρυπήσει το προστατευτικό φράγμα ενός κυττάρου και να προκαλέσει λοίμωξη”, γράφουν οι ερευνητές σε σχετική προδημοσίευση στο bioRxiv.org. Η έρευνα, η οποία αναδημιούργησε το πρώιμο στάδιο της μόλυνσης σε εργαστηριακά κύτταρα, δεν έχει υποβληθεί ακόμη στη διαδικασία επιστημονικής επιθεώρησης.
“Η χοληστερόλη είναι αναπόσπαστο μέρος των μεμβρανών που περιβάλλουν τα κύτταρα και ορισμένους ιούς, όπως και ο κορονοϊός SARS-CoV-2. Είναι λογικό να είναι παίζει σημαντικό ρόλο στην μόλυνση”, λέει ο επικεφαλής της έρευνας, Clifford Brangwynne, βιοφυσικός μηχανικός στο Πανεπιστήμιο του Πρίνστον.
Αυτή η ανακάλυψη μπορεί να αποτελέσει θεμέλιο για καλύτερα αποτελέσματα υγείας σε ασθενείς με COVID-19, οι οποίοι παίρνουν φάρμακα για την μείωση της χοληστερόλης, γνωστά ως στατίνες.
Αν και οι επιστήμονες δεν έχουν ακόμη καθορίσει τον ακριβή μηχανισμό, αυτή η μελέτη και μια άλλη δημοσιευμένη πέρυσι το φθινόπωρο υποδηλώνουν ότι τα φάρμακα για την χοληστερίνη δυσκολεύουν τον κορονοϊό να εισέλθει στα κύτταρα, ακριβώς επειδή μειώνουν τα διαθέσιμα μόρια χοληστερόλης.
Αυτή η ανακάλυψη για την σημασίας της χοληστερόλης θα μπορούσε να βοηθήσει τους επιστήμονες να αναπτύξουν νέες μεθόδους θεραπείας της COVID-19, έως ότου εμβολιαστεί η πλειοψηφία των ανθρώπων, λέει ο Brangwynne. Η εν λόγω έρευνα μπορεί επίσης να ρίξει φως σε ένα παράξενο χαρακτηριστικό της νόσου: τον σχηματισμό γιγαντιαίων, σύνθετων κυττάρων που βρέθηκαν στους πνεύμονες ασθενών με COVID-19. Στα πειράματά τους, οι επιστήμονες είδαν τέτοια μεγάλα κύτταρα κάτω από το μικροσκόπιο.
Πολλά κύτταρα μπορούν να συντηχθούν μαζί, παράγοντας μεγάλα κύτταρα (σ.σ. τα πράσινα που βλέπετε στο βίντεο), παρόμοια με εκείνα που βρίσκονται στους πνεύμονες ασθενών με COVID-19
Κορονοϊός: Πώς έγινε εργαστηριακή η μίμηση της ιογενούς λοίμωξης
Γενικά η ομάδα του Brangwynne μελετά τις φυσικές δυνάμεις που οργανώνουν μόρια μέσα στα κύτταρα. Αλλά την άνοιξη του 2020, το εργαστήριό του, όπως και πολλά άλλα σε όλο τον κόσμο, εστίασαν τις έρευνές τους στο ιό SARS-CoV-2. Άρχισαν να διερευνούν πώς αλληλεπιδρούν οι πρωτεΐνες του κορονοϊού με τις ανθρώπινες πρωτεΐνες και πώς αυτή η αλληλεπίδραση επιτρέπει στον ιό SARS-CoV-2 να εισέρχεται στα κύτταρα.
«Δεν είμαστε εργαστήριο ιολογίας, δεν έχουμε δουλέψει ποτέ σε αυτόν τον χώρο στο παρελθόν, οπότε ξεκινήσαμε να σκεφτόμαστε πώς τα εργαλεία και οι προσεγγίσεις που έχουμε αναπτύξει στο παρελθόν, θα μπορούσαν να εφαρμοστούν εδώ», ανέφερε.
Το εργαστήριο του Brangwynne δουλεύει συχνά με κύτταρα που έχουν αναπτυχθεί στο εργαστήριο. Για να μιμηθεί την μόλυνση SARS-CoV-2, η ομάδα του σχεδίασε τέτοια κύτταρα για να μιμηθούν ένα από τα δύο μόρια: είτε την ιική “πρωτεϊνική ακίδα”, είτε τον υποδοχέα ACE2 στα ανθρώπινα κύτταρα.
Για να προκαλέσει λοίμωξη, ο κορονοϊός πρέπει να συντήξει τη μεμβράνη του στη μεμβράνη ενός κυττάρου. Αυτή η διαδικασία ξεκινά όταν οι πρωτεΐνες των ακίδων του συνδέονται με τον κυτταρικό τους στόχο, τον υποδοχέα ACE2.
Στο εργαστήριο, οι ερευνητές παρακολούθησαν το πώς τα εργαστηριακά κύτταρα αλληλεπιδρούν με αυτές τις πρωτεΐνες. Πρώτον, μικροσκοπικά «πλοκάμια» εμφανίστηκαν από κύτταρα με ACE2 και προσκολλήθηκαν σε ακίδες πρωτεϊνών σε κοντινά κύτταρα. Σε αυτά τα σημεία, οι δύο κυτταρικές μεμβράνες συντήχθηκαν και σχηματίστηκαν ανοίγματα, επιτρέποντας στο περιεχόμενο των κυττάρων να αναμιχθεί. Τελικά, τα δύο κύτταρα συγχωνεύτηκαν, παρόμοια με τον τρόπο που οι επιστήμονες υποθέτουν ότι ο κορονοϊός συγχωνεύεται με ένα κύτταρο για να τον μολύνει.
Οι ερευνητές προσπάθησαν να διαταράξουν αυτήν την τήξη των κυττάρων. Χρησιμοποιώντας ένα αυτοματοποιημένο σύστημα, δοκίμασαν τα αποτελέσματα περίπου 6.000 ενώσεων, καθώς και περισσότερα από 30 μετατροπές στην πρωτεϊνική ακίδα.
Αυτά τα πειράματα έδειξαν, ότι εάν η μεμβράνη του ιού SARS-CoV-2 δεν έχει χοληστερόλη, ο κορονοϊός δεν μπορεί να εισέλθει στο κύτταρο-στόχο του.
Κορονοϊός: Τι ρόλο παίζουν οι στατίνες που παίρνουν πολλοί για την χοληστερίνη
Αυτή δεν είναι η πρώτη απόδειξη που εμπλέκει την χοληστερόλη με την COVID-19. Προηγούμενη μελέτη, από μια ομάδα στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, στο Σαν Ντιέγκο, είχε δείξει ότι η ανοσοαπόκριση του σώματος στον ιό, παράγει μια ένωση που εξαντλεί την χοληστερόλη. Αλλά σε αυτήν την περίπτωση γίνεται στην μεμβράνη του ίδιου του κυττάρου και όχι σε εκείνη του ιού.
“Η χοληστερόλη έχει μελετηθεί πολύ καλά ως σημαντικός παράγοντας σε μεγάλο αριθμό ιογενών λοιμώξεων”, λέει ο Peter Kasson, επιστήμονας στο Πανεπιστήμιο της Βιρτζίνια που μελετά τους φυσικούς μηχανισμούς ιογενών νοσημάτων.
“Το ενδιαφέρον είναι ότι ο ρόλος της χοληστερόλης στην ιική είσοδο ποικίλλει πολύ μεταξύ των ιών. Δεν είναι σαφές το πώς βοηθά η χοληστερόλη τον SARS-CoV-2, αλλά η κατανόηση αυτής της διαδικασίας θα μπορούσε να προσφέρει ενδείξεις για τη βιολογία της λοίμωξης”, λέει ο Kasson, ο οποίος δεν συμμετείχε στην έρευνα.
Η ευεργετική επίδραση των στατινών επεκτείνεται και σε άλλες ιογενείς λοιμώξεις. Ορισμένες έρευνες δείχνουν ότι οι στατίνες επηρεάζουν και τον ιό της γρίπης, στερώντας τον από την χοληστερόλη που χρειάζεται. Αλλά αυτός δεν μπορεί να είναι ο μόνος τρόπος με τον οποίο οι στατίνες μπορούν να αλλάξουν την πορεία των ιογενών λοιμώξεων. “Είναι λίγο περίπλοκο επειδή οι στατίνες τροποποιούν επίσης την ανοσολογική απόκριση”, επισήμανε ο Peter Kasson.
Τα μυστηριώδη μεγάλα κύτταρα
Καθώς εξελίσσονταν τα πειράματα του Brangwynne, η ομάδα του παρατήρησε κάτι περίεργο: Τα κύτταρα συνέχισαν να ενοποιούνται μεταξύ τους, συγκεντρώνοντας το περιεχόμενό τους, σαν αυγά που σπάνε μέσα στο ίδιο μπολ. Τα σύνθετα κύτταρα, γνωστά ως συγκύτια (syncytia), που φάνηκαν με το μικροσκόπιο, μοιάζουν με εκείνα που βρίσκονται σε υγιείς ιστούς, όπως οι μύες και ο πλακούντας, και σε ορισμένες ιογενείς ασθένειες.
«Ξέραμε ήδη ότι ο κορονοϊός θα δημιουργήσει συγκύτια, αλλά οι ερευνητές μπόρεσαν να απεικονίσουν τη διαδικασία όμορφα», λέει η Jennifer Lippincott-Schwartz, επικεφαλής στο Janelia Research Campus του HHMI, η οποία δεν συμμετείχε στην έρευνα. «Η σύντηξη κυττάρων είναι από μόνη της μια διεξοδικά μελετημένη διαδικασία στη βιολογία».
Τα πειράματα πιθανώς δείχνουν πώς σχηματίζονται μεγάλα κύτταρα που βρίσκονται στους πνεύμονες των ασθενών, λέει: «Ο σχηματισμός συγκυτίων μπορεί να είναι πολύ επιβλαβής στην περίπτωση της COVID-19, όπου μπορεί να καταστρέψει τους πνεύμονες και να οδηγήσει σε θάνατο».
Ο Brangwynne λέει ότι δεν είναι ακόμη σαφές εάν τα συγκύτια παίζουν ή όχι σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη της COVID-19. Αλλά επισημαίνει ότι η ανακάλυψη της συμβολής της χοληστερόλης θα μπορούσε να βοηθήσει τους επιστήμονες να καταπολεμήσουν την ασθένεια. «Τα ευρήματά μας υπογραμμίζουν την πιθανή χρησιμότητα των στατινών και άλλων [παρόμοιων] θεραπειών».
Πηγή: https://phys.org
Υγεία
Ποιες και πόσο σοβαρές είναι
Τι δείχνουν τα στοιχεία από τις αλλεργικές αντιδράσεις που προκαλεί το εμβόλιο των Pfizer/BioNTech
Δημοσιεύθηκε
3 ημέρες πρνστις
24 Ιανουαρίου 2021 16:45
\Ο εμβολιασμός έναντι του SARS-CoV-2 με το εμβόλιο των εταιρειών Pfizer/BioNTech βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη διεθνώς.
Από τις ανεπιθύμητες αντιδράσεις που έχουν αναφερθεί ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχουν συγκεντρώσει οι αλλεργικές αντιδράσεις.
Οι ιατροί της Θεραπευτικής Κλινικής της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών Θεοδώρα Ψαλτοπούλου, Ιωάννης Ντάνασης, Μαρία Γαβριατοπούλου και Θάνος Δημόπουλος (πρύτανης ΕΚΠΑ) συνοψίζουν τα δεδομένα από τη δημοσίευση των Tom Shimabukuro και Narayan Nair στο έγκριτο επιστημονικό περιοδικό JAMA στις 21 Ιανουαρίου 2021 (Allergic Reactions Including Anaphylaxis After Receipt of the First Dose of Pfizer-BioNTech COVID-19 Vaccine, doi:10.1001/jama.2021.0600).
Κατά το χρονικό διάστημα από 14 έως 23 Δεκεμβρίου 2020 πραγματοποιήθηκαν 1.893.360 πρώτες δόσεις του εμβολίου των Pfizer/BioNTech (1.177.527 γυναίκες, 648.327 άνδρες, 67.506 αδιευκρίνιστο φύλο).
Το Κέντρο Ελέγχου Νοσημάτων διαπίστωσε 21 περιπτώσεις σοβαρής αλλεργικής αντίδρασης (αναφυλαξίας), το οποίο αντιστοιχεί σε 11,1 περιπτώσεις ανά 1 εκατομμύριο χορηγηθεισών δόσεων.
Τέσσερις ασθενείς (19%) νοσηλεύτηκαν, συμπεριλαμβανομένων και 3 σε μονάδα εντατικής θεραπείας, και 17 (81%) αντιμετωπίστηκαν σε τμήμα επειγόντων περιστατικών.
Τουλάχιστον οι 20 περιπτώσεις (95%) είναι γνωστό ότι έχουν λάβει εξιτήριο και έχουν αναρρώσει.
Δεν αναφέρθηκε καμία περίπτωση θανάτου λόγω αναφυλαξίας
Η διάμεση περίοδος από τη λήψη του εμβολίου έως την έναρξη των συμπτωμάτων ήταν 13 λεπτά (εύρος 2 έως 150 λεπτά).
Οι 15 ασθενείς (71%) είχαν έναρξη συμπτωμάτων εντός 15 λεπτών και οι 18 ασθενείς (86%) είχαν έναρξη συμπτωμάτων αναφυλαξίας εντός 30 λεπτών.
Τα συχνότερα σημεία και συμπτώματα ήταν κνίδωση, αγγειοοίδημα, εξάνθημα και αίσθημα δύσπνοιας.
Δεκαεπτά από τους 21 ασθενείς (81%) με αναφυλαξία είχαν ατομικό ιστορικό αλλεργίας ή ιστορικό αλλεργικών αντιδράσεων σε φάρμακα ή φαρμακευτικά προϊόντα, τρόφιμα και δήγματα εντόμων, 7 άτομα (33%) είχαν ιστορικό αναφυλαξίας στο παρελθόν, συμπεριλαμβάνομενου και ενός ατόμου με αναφυλαξία στο αντιγριπικό εμβόλιο έναντι του H1N1 και ενός ατόμου με αναφυλαξία στο εμβόλιο έναντι της λύσσας.
Κατά τη διάρκεια της ίδιας περιόδου δηλώθηκαν επίσης 83 περιπτώσεις μη αναφυλακτικών αλλεργικών αντιδράσεων έπειτα από το εμβόλιο των Pfizer/BioNTech.
Συχνά αναφερόμενες αλλεργικές αντιδράσεις περιελάμβαναν κνίδωση, εξάνθημα, αίσθημα γδαρμού στο λαιμό και μετρίου βαθμού αναπνευστικά συμπτώματα.
Το Κέντρο Ελέγχου Νοσημάτων των ΗΠΑ έχει εκδώσει ειδικές οδηγίες για τη διαχείριση και αντιμετώπιση των αλλεργικών και αναφυλακτικών αντιδράσεων από τα εμβόλια έναντι του SARS-CoV-2 που βασίζονται στο mRNA.
Οι ασθενείς που εμφανίζουν συμπτώματα αναφυλαξίας πρέπει να λαμβάνουν εξειδικευμένη ιατρονοσηλευτική φροντίδα και να ζητούν άμεση βοήθεια σε περίπτωση που δεν αισθάνονται καλά με τον εμβολιασμό.
Τα εμβολιαστικά κέντρα πρέπει να είναι κατάλληλα εξοπλισμένα με όλα το απαραίτητο υγειονομικό υλικό για αντιμετώπιση της αναφυλαξίας, συμπεριλαμβανομένης ικανής ποσότητας ενέσεων αδρεναλίνης σε προγεμισμένες σύριγγες ή/και σε σύριγγες αυτο-χορήγησης.
Επιπλέον, πρέπει να εντοπίζουν τα άτομα με πιθανές αντενδείξεις εμβολιασμού και να εφαρμόζουν περίοδο παρακολούθησης 15 ή 30 λεπτών μετά τον εμβολιασμό, ανάλογα με το ατομικό ιστορικό αλλεργιών.
Το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό πρέπει να γνωρίζει και να αναγνωρίζει έγκαιρα τα συμπτώματα και τα σημεία της αναφυλαξίας και να χορηγεί έγκαιρα ενδομυϊκά αδρεναλίνη ανάλογα με τις ενδείξεις.
Καθώς η πανδημία Covid-19 βρίσκεται σε εξέλιξη παγκοσμίως, ο καθολικός εμβολιασμός με αποτελεσματικά εμβόλια αποτελεί ένα ιδιαίτερα σημαντικό μέσο ανάσχεσης της πανδημίας.
(Πηγή πληροφοριών: Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών)

Ροή ειδήσεων
858 νέα κρούσματα- 274 στις ΜΕΘ και 32 θάνατοι
Συναγερμός στην Κρήτη: Εντοπίστηκε αναποδογυρισμένη σωστική λέμβος – Ψάχνουν για αγνοούμενους
Βορίδης: Βαθιά επικίνδυνη η προσέγγιση ΣΥΡΙΖΑ στο θέμα του αυτοδιοίκητου Δήμων και Περιφερειών
Θάνατος Σήφη Βαλυράκη: Θρίλερ με τον εντοπισμό του λευκού σκάφους που περιέγραψε αυτόπτης μάρτυρας
“Κλειδώνει” συνάντηση Δένδια – Τσαβούσογλου τον Μάρτιο στη Νέα Υόρκη
Εφορία: Παρατείνεται η προθεσμία καταβολής δόσεων ρυθμίσεων Ιανουαρίου- Ποιους ΚΑΔ αφορά
Χαλασμός με Φαίη Σκορδά και Εβελίνα Παπούλια στον αέρα – «Με εξέθεσες, κιτρινισμός»
Καρδιοθωρακοχειρουργική: Σε λιγότερο από έναν μήνα
Έκκληση από τον Ιατρικό Σύλλογο Πατρών: «Αυξημένες ανάγκες για αίμα»
Κορωνοϊός: Με πιστοποιητικό εμβολιασμού στην Ελλάδα οι Σέρβοι τουρίστες
Αυτή την εβδομάδα
-
Πάτρα - Δ. Ελλάδα5 ημέρες πρν
Πάτρα: Έφυγε από την ζωή σε ηλικία 48 ετών ο Χρήστος Παπαδόπουλος
-
Μπάσκετ4 ημέρες πρν
Basketleague: Προμηθέας-Λαύριο: 90-88 (ΤΕΛΙΚΟ)
-
Πάτρα - Δ. Ελλάδα1 ημέρα πρν
ΣΟΚ στην Πάτρα: Νεκρός ο 31χρονος Μάριο Μετάι
-
Πάτρα - Δ. Ελλάδα4 ημέρες πρν
Νέα αύξηση κρουσμάτων στην Αχαΐα-Αναλυτικά η κατανομή
-
Εκκλησιαστικά4 ημέρες πρν
Μητρόπολιτης Χρυσόστομος: Δεν θα γιορτάσει λόγω πανδημίας
-
Παναχαϊκή7 ημέρες πρν
Τελειώνει ο Μπρους από την Παναχαϊκή, κλείνει τον Γκίνο
-
Πολιτισμός4 ημέρες πρν
Στους δρόμους από χθες οι Τελάληδες καλούν τους Πατρινούς να παρακολουθήσουν την αποψινή live streaming τελετή
-
Μπάσκετ5 ημέρες πρν
Ο Γ. Χριστόπουλος αποχώρησε από τον Προμηθέα και μετακόμισε στην Κίνα