Βόλεϊ
Αναμονή για τις πατρινές ομάδες βολεϊ
Δημοσιεύθηκε
1 μήνα πρνστις

Μετά την ανακοίνωση της Γ.Γ.Α. για επιστροφή στις προπονήσεις για τις ομάδες της Α1 Εθνικής βόλεϊ ανδρών και γυναικών, υπάρχει μια μικρή αισιοδοξία για τις πατρινές ομάδες βόλεϊ που συμμετέχουν στην Α2 Εθνική.
Οι γυναικείες ομάδες βόλεϊ της ΕΑΠ και του Απόλλωνα αλλά και οι ανδρικές ομάδες της Ολυμπιάδας και του Κόροιβου Αμαλιάδας εξακολουθούν να τηρούν στάση αναμονής και να περιμένουν τις αποφάσεις των αρμοδίων.
Σε κάθε περίπτωση πάντως ο Ιανουάριος είναι πολύ κρίσιμος μήνας και θα φανεί αν ανοίξει πάλι ο αθλητισμός και πόσες πιθανότητες υπάρχουν να επαναρχίσουν τα εθνικά πρωταθλήματα.
Π.Κ.
Βόλεϊ
Ο ΠΑΣΑΠ έκανε αίτημα στον Αυγενάκη για έναρξη της preleague ανδρών
Δημοσιεύθηκε
1 ημέρα πρνστις
26 Ιανουαρίου 2021 20:47
Ο ΠΑΣΑΠ εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία έκανε γνωστό πως κατέθεσε αίτημα για να συμπεριελήφθη και η preleague ανδρών-από την Αχαΐα συμμετέχει ο ΑΟ Αιγιαλέων- στην εισήγηση της επιτροπής των λοιμωξιολόγων που θα λάβει χώρα τη Παρασκευή 29/1/2021 ζητώντας την επανέναρξη των προπονήσεων.
Ο ΠΑΣΑΠ εξέδωσε την εξής ανακοίνωση:
Αίτημα πραγματοποιήθηκε στο Υφυπουργείο Αθλητισμού να συμπεριληφθεί η preleague στην εισήγηση της επιτροπής των λοιμωξιολόγων που θα λάβει χώρα τη Παρασκευή 29/1/2021, για άμεση επανένταξη των προπονήσεων, συνοδευόμενο με την ανακοίνωση των αρχηγών των ομάδων.
Με τη συμβολή της ΕΟΠΕ, των ομάδων και των αθλητών, μπορούμε να τα καταφέρουμε.
Αξιότιμε κύριε Αυγενάκη,
Οι αθλητές των σωματείων της Pre-League Πετοσφαίρισης Ανδρών, όπως και το σύνολο των ερασιτεχνών αθλητών και αθλητριών Πετοσφαίρισης στην χώρα μας, αντιλαμβανόμενοι την σοβαρότητα και κρισιμότητα της κατάστασης λόγω της πανδημίας του covid-19, ουδέποτε αντιδράσαμε ή διαμαρτυρηθήκαμε συλλογικά για την αναστολή όλων των δραστηριοτήτων μας, δηλαδή του Πρωταθλήματος αλλά και των προπονήσεων των ομάδων.
Η αναστολή αυτή, ωστόσο, έχει προκαλέσει πολλά και σημαντικά προβλήματα σε όλους μας. Πέραν των σοβαρών επιπτώσεων στην ψυχική και σωματική μας υγεία, πολλοί από εμάς αντιμετωπίζουν πολύ σημαντικό οικονομικό και βιοποριστικό πρόβλημα, καθώς η Pre-League, παρότι θεωρητικά ερασιτεχνική κατηγορία, είναι ουσιαστικά η 2η κατηγορία ανδρών στην χώρα μας και η ανώτερη ανδρική κατηγορία εκ των πρωταθλημάτων αρμοδιότητας διεξαγωγής της ΕΟΠΕ. Επομένως, όπως καταλαβαίνετε, οι ομάδες λειτουργούν σχεδόν σε επαγγελματικό επίπεδο και πολλοί από τους αθλητές της κατηγορίας είναι για χρόνια επαγγελματίες, που το βόλεϋ αποτελεί την βασική ή ακόμα και την μοναδική πηγή εισοδήματος για αυτούς και τις οικογένειές τους.
Λειτουργώντας, λοιπόν, με την ίδια ψυχραιμία, σοβαρότητα και υπευθυνότητα που έχουμε επιδείξει όλο αυτό το διάστημα και λαμβάνοντας υπόψη τα ανωτέρω προβλήματα που αντιμετωπίζουμε, εκτιμούμε ότι πλέον έχουν ωριμάσει οι συνθήκες να επανεξεταστεί η επανεκκίνηση των προπονήσεων και του πρωταθλήματος της κατηγορίας μας, με την τήρηση εκ μέρους μας του Υγειονομικού Πρωτοκόλλου που θα οριστεί από τους ειδικούς και την διεξαγωγή σε εβδομαδιαία βάση rapid test στα μέλη των ομάδων. Σημειώνεται ότι η συντριπτική πλειοψηφία των σωματείων έχει εκφράσει την πρόθεση να αναλάβουν μέρος ή και το σύνολο του κόστους αυτού, εφόσον απαιτηθεί κάτι τέτοιο. Επίσης, θεωρούμε ότι πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι το άθλημα μας δεν έχει σωματική επαφή με τον αντίπαλο, ότι το σύνολο των αθλητών, προπονητών και συνοδών, δεν ξεπερνά τα 240 άτομα (12 ομάδες 15-20 ατόμων), καθώς επίσης και το γεγονός ότι η Προκήρυξη διεξαγωγής του πρωταθλήματος προβλέπει γεωγραφικά κριτήρια, δηλαδή διαχωρισμός των ομάδων σε ομίλους Βορρά – Νότου, επομένως η πλειοψηφία των μετακινήσεων των ομάδων θα είναι περιορισμένες και σε κοντινές αποστάσεις.
Όπως έχει δείξει η επιτυχημένη και κυρίως ασφαλής επανεκκίνηση των κορυφαίων πρωταθλημάτων σε όλα τα αθλήματα, και αυτό της Volley League στο δικό μας, κάτι τέτοιο είναι ένα θετικό γεγονός από όλες τις απόψεις και για τους συμμετέχοντες αλλά και για την κοινωνία, καθώς στέλνει το μήνυμα ότι σε αυτό τον δύσκολο αγώνα βγαίνουμε νικητές και καταφέρνουμε να επανέλθουμε βήμα βήμα στις δραστηριότητές μας. Σε αυτό το πλαίσιο, εκτιμούμε ότι, λαμβάνοντας και τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα, μπορεί και το δικό μας Πρωτάθλημα να επανεκκινήσει. Σε κάθε περίπτωση, καθόσον και η μεταγραφική περίοδος λήγει σύντομα, ζητούμε να ξεκαθαριστεί άμεσα αν θα γίνει επανεκκίνηση προπονήσεων και διεξαγωγή Πρωταθλήματος, προκειμένου οι αθλητές να μπορέσουν να εξετάσουν τις επιλογές και περαιτέρω ενέργειές τους προς όφελος αυτών και των οικογενειών τους.
Με εκτίμηση,
Εκ μέρους των αθλητών των ομάδων της Pre-League.
Οι αρχηγοί των ομάδων,
Κωστόπουλος Γεώργιος (ΠΑΝΕΡΥΘΡΑΙΚΟΣ)
Κογκαλίδης Κώστας (ΑΕΚ)
Ντάκουρης Βαγγέλης (ΚΑΛΑΜΑΤΑ 80)
Βλαβιανός Μάριος (ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ)
Θωμάς Δημητριάδης (ΚΟΜΟΤΗΝΗ )
Νικήτας Εφραιμίδης (ΚΕΡΚΗΣ ΣΑΜΟΥ)
Κωνσταντίνος Βασιλάκος (ΑΙΓΙΑΛΕΩΝ)
Δημητριάδης Μανώλης (ΠΗΓΑΣΟΣ ΠΟΛΙΧΝΗΣ)
Σκαρλατίδης Ιωάννης(ΑΘΛΟ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ)
Αλεξάκης Αλέξανδρος (ΑΡΗΣ)
Παντακίδης Ιωάννης (ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΣΚΥΔΡΑ)
Θεόδωρος Σάμαλης (ΣΦΚ ΠΙΕΡΙΚΟΣ).
Βόλεϊ
Η επιστροφή στις προπονήσεις και το πρωτόκολλο κρίνουν την επανέναρξη στην Α2 Εθνική βολεϊ
Δημοσιεύθηκε
3 ημέρες πρνστις
25 Ιανουαρίου 2021 11:40
Χαραμάδα αισιοδοξίας άφησαν οι πρόσφατες δηλώσεις του υφυπουργού πολιτικής προστασίας Νίκου Χαρδαλιά σχετικά με τον αθλητισμό καθώς ανέφερε πως την προσεχή εβδομάδα θα γίνει συζήτηση για το πότε θα ανοίξουν και οι άλλες κατηγορίες.
Βέβαια όλα εξαρτώνται από την πορεία του ιού, τα κρούσματα και τους διασωληνωμένους όμως υπάρχει μια συγκρατημένη αισιοδοξίας πως την 1η Φεβρουαρίου θα δοθεί το ΟΚ σε όλες τις ομάδες για να επιστρέψουν στις προπονήσεις.
Αν όντως δοθεί το πράσινο φως για επιστροφή στις προπονήσεις, τότε μετά από ένα μήνα που θα χρειαστούν σίγουρα οι ομάδες, υπάρχει ενδεχόμενο να ξεκινήσουν τα πρωταθλήματα σε όλα τα αθλήματα.
Για παράδειγμα στο βόλεϊ, η πλειοψηφία των ομάδων της preleague είναι θετικές για να γυρίσουν στο γήπεδο και μάλιστα δέχονται να καλύψουν τα έξοδα για να καλύψουν το κόστος των τεστ.
Τα πράγματα όμως δεν είναι ίδια για την Α2 Εθνική βόλεϊ αφού οι πληροφορίες λένε πως οι περισσότερες ομάδες δεν έχουν τη δυνατότητα να καλύψουν το κόστος από τα τεστ.
Οπότε τα δύο στοιχεία-κλειδιά που θα ξεκαθαρίσουν αν θα έχουμε δράση σε Α2 Εθνική βόλεϊ ανδρών-γυναικών με 3 πατρινές ομάδες, είναι πότε θα γίνει η επιστροφή στις προπονήσεις -αν δεν ανοίξει ούτε τον Φεβρουάριο, τότε είναι πολύ δύσκολο να προλάβουν τον χρόνο- και το σημαντικότερο με βάση ποιο υγειονομικό πρωτόκολλο θα γίνει η διαδικασία έναρξης του πρωταθλήματος.
Αν ζητηθεί από τις ομάδες να κάνουν τεστ covid-19 ανά εβδομάδα όπως ισχύει στις επαγγελματικές κατηγορίες (Σούπερ Λιγκ 1 και 2) τότε θα είναι σχεδόν αδύνατό να το καλύψουν οι ομάδες και μοιραία δεν θα γίνει φέτος πρωτάθλημα.
Η ανδρική ομάδα βόλεϊ της Ολυμπιάδας και οι γυναικείες ομάδες βόλεϊ της ΕΑΠ και του Απόλλωνα βρίσκονται σε στάση αναμονής και περιμένουν και αυτοί τις οριστικές εξελίξεις προκειμένου να γνωρίζουν τι μέλλει γενέσθαι με την περίοδο 2020-21.
Π.Κ.
Βόλεϊ
Π. Ερδας: «Πήγε στράφι η προετοιμασία, περιμένουμε με αγωνία»
Δημοσιεύθηκε
4 ημέρες πρνστις
24 Ιανουαρίου 2021 12:02
Ο προπονητής της γυναικείας ομάδας του Ερμή, Παναγιώτης Έρδας μιλά για την πανδημία
Μετά τον τεχνικό διευθυντή του τμήματος βόλεϊ του Ερμή Πατρών, Γιώργο Χριστόπουλο, δηλώσεις στην ιστοσελίδα του Ερμή, έκανε και ο προπονητής της γυναικείας ομάδας, Παναγιώτης Έρδας.
Ο Πατρινός τεχνικός αναφέρθηκε στο πόσο έχει επηρεάσει το lockdow και στην προσπάθεια να κρατηθεί σε επαφή με τις αθλήτριες του.
Αναλυτικά οι δηλώσεις του:
-Κόουτς, πώς επιδρά το lockdown και τι θα χρειαστεί όταν, επιτέλους, ξεκινήσουν οι αθλητικές δραστηριότητες;
Π.Ε.: Διανύουμε τον τρίτο μήνα της καραντίνας. Το διάστημα της αποχής των αθλητριών/ών από τα γήπεδα είναι πολύ μεγάλο. Όλος ο κόπος της προετοιμασίας πήγε στράφι. Παρόλα αυτά όλα τα παιδιά, και εγώ φυσικά, περιμένουμε με ανυπομονησία να ξαναμπούμε στο γήπεδο και να ξεκινήσουμε πάλι τις προπονήσεις. Φυσικά και θα χρειαστεί νέα προετοιμασία για να αποκτήσει η ομάδα πάλι φυσική κατάσταση. Δεν το κρύβω ότι υπάρχει μια μικρή απογοήτευση γιατί η αποχή είναι πολύ μεγάλη και όλη η δουλειά που είχαμε κάνει σχεδόν μηδενίστηκε. Προέχει όμως η υγεία όλων αυτή τη δύσκολη εποχή που διανύουμε.
-Εσύ που έχεις άμεση και καθημερινή επικοινωνία με τις αθλήτριές σου, τι τους συμβουλεύεις να κάνουν αυτό το μεγάλο χρονικό διάστημα που απέχουν από την ενεργό δράση;
Π.Ε.: Εγώ από την πλευρά μου προσπαθώ μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης να παρακινώ τις αθλήτριές μου να μην μένουν άπραγες και να προσπαθούν να διατηρούν όσο μπορούν την φυσική τους κατάσταση.
-Τέλος, τι ευχή θα έκανες;
Π.Ε.: Εύχομαι να τελειώσει το συντομότερο αυτό που βιώνουμε και να ξαναβρεθούμε στο γήπεδο υγιείς και ανανεωμένοι.

Ροή ειδήσεων
29 νέες μολύνσεις στην Δυτική Ελλάδα
Συλλαλητήριο σήμερα από φοιτητές, εκπαιδευτικούς και οργανώσεις στις 12 το μεσημέρι στην πλατεία Γεωργίου για την παιδεία
Η Αιτωλοακαρνανία «άντεξε»
Πάτρα: Ανοικτό το Υπνωτήριο του Δήμου
Creta Farms: “Γυρίζει σελίδα” μετά την είσοδο των νέων επενδυτών
Γλουτοί δίχως σπυράκια
Δείτε την Πάτρα από ψηλά
Τα τρία βασικά στοιχεία που δείχνουν ότι σου έκανε αίτημα φιλίας ένα ψεύτικο προφίλ
ΟΑΕΔ: Έως την 1η Φεβρουαρίου οι αιτήσεις για το πρόγραμμα ανέργων 18-29 ετών
Καρδιοθωρακοχειρουργική: Σε λιγότερο από έναν μήνα
Αυτή την εβδομάδα
-
Πάτρα - Δ. Ελλάδα6 ημέρες πρν
Πάτρα: Έφυγε από την ζωή σε ηλικία 48 ετών ο Χρήστος Παπαδόπουλος
-
Μπάσκετ5 ημέρες πρν
Basketleague: Προμηθέας-Λαύριο: 90-88 (ΤΕΛΙΚΟ)
-
Πάτρα - Δ. Ελλάδα2 ημέρες πρν
ΣΟΚ στην Πάτρα: Νεκρός ο 31χρονος Μάριο Μετάι
-
Πάτρα - Δ. Ελλάδα5 ημέρες πρν
Νέα αύξηση κρουσμάτων στην Αχαΐα-Αναλυτικά η κατανομή
-
Πάτρα - Δ. Ελλάδα1 ημέρα πρν
ΠΑΤΡΑ: Θλίψη για τον θάνατο του Γιώργου Αραβαντινού
-
Εκκλησιαστικά5 ημέρες πρν
Μητρόπολιτης Χρυσόστομος: Δεν θα γιορτάσει λόγω πανδημίας
-
Πολιτισμός5 ημέρες πρν
Στους δρόμους από χθες οι Τελάληδες καλούν τους Πατρινούς να παρακολουθήσουν την αποψινή live streaming τελετή
-
Μπάσκετ6 ημέρες πρν
Ο Γ. Χριστόπουλος αποχώρησε από τον Προμηθέα και μετακόμισε στην Κίνα