Κυριακή 17 Ιανουαρίου 2021
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Δεκτή η αίτηση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για το RegHub 2.0

Δημοσιεύθηκε

στις

Με αφορμή την πρόσκληση του Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών, Απόστολου Τζιτζικώστα, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας υπέβαλε αίτηση συμμετοχής για το RegHub 2.0, η οποία έγινε δεκτή κατόπιν ανάρτησης των αποτελεσμάτων.

Το RegHub 2.0. αποτελεί ένα δίκτυο από δημόσια περιφερειακά και τοπικά «σημεία επαφής» που συγκεντρώνουν πληροφορίες μέσα από διαβουλεύσεις σχετικές με τις πολιτικές της Ε.Ε. συντάσσοντας στη συνέχεια εκθέσεις εφαρμογής, χρήση των οποίων έχουν κάνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, καθώς και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή των Περιφερειών (ΕτΠ).

Η ΕτΠ εγκαινίασε την πιλοτική φάση του Δικτύου περιφερειακών κόμβων για την αξιολόγηση της υλοποίησης των πολιτικών της ΕΕ (RegHub) το 2018. Έκτοτε, το δίκτυο έχει προσεγγίσει εκατοντάδες ενδιαφερόμενους φορείς μέσω διαφόρων στοχευμένων διαβουλεύσεων και έχει εκπονήσει εκθέσεις εφαρμογής για θέματα όπως οι δημόσιες συμβάσεις, η ποιότητα του αέρα, η διασυνοριακή
ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, η κοινή γεωργική πολιτική και οι κρατικές ενισχύσεις.
Το δίκτυο απαρτίζεται επί του παρόντος από 40 μέλη και 10 παρατηρητές.

Αξίζει να σημειωθεί πως από την ελληνική πλευρά στο Δίκτυο συμμετέχουν οι Δήμοι
Αγίων Αναργύρων-Καματερού και Βόλβης καθώς και οι Περιφέρειες Θεσσαλίας Κρήτης.

Όπως δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας Έρευνας και Καινοτομίας, Φωκίων Ζαΐμης, «η εκπροσώπηση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας στο RegHub 2.0. θα της δώσει τη δυνατότητα να προωθήσει τις δράσεις της αλλά και συμφέροντά της με στόχο την επίλυση προβλημάτων και τη συμβολή στην περαιτέρω ανάπτυξη της περιοχής».
Τα «σημεία επαφής», δηλαδή το εκάστοτε ανθρώπινο δυναμικό θα έχει τη δυνατότητα να συμμετέχει σε συνεδριάσεις του RegHub και σε όλες τις διαβουλεύσεις  που καθορίζονται στο πρόγραμμα εργασίας του, να συλλέγει αποκρίσεις από τους ενδιαφερόμενους φορείς για κάθε διαβούλευση του RegHub, να
ενεργεί ως σημείο επαφής για τα συναφή ιδρύματα και τους οργανισμούς της επικράτειάς του που συμμετέχουν στην υλοποίηση των πολιτικών της Ε.Ε. και να παρέχει στην ΕτΠ ανατροφοδότηση σχετικά με την υλοποίηση των πολιτικών της Ε.Ε. σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο.

Δεδομένου ότι οι τοπικές και οι περιφερειακές αρχές βρίσκονται σε καθημερινή βάση στην πρώτη γραμμή της υλοποίησης των πολιτικών της Ε.Ε, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας μέσω της συμμετοχής της στο RegHub 2.0 θα έχει τη δυνατότητα να συμβάλλει και να ενημερώνεται για τη διαδικασία χάραξης πολιτικής, η οποία είναι ζωτικής σημασίας προκειμένου η νομοθεσία της Ε.Ε. να καταστεί ανθεκτική στο χρόνο και αποτελεσματική μεταξύ άλλων και για τις Περιφέρειες μέλη της.

 

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή όχι μόνο χρησιμοποιεί το περιεχόμενο των εκθέσεων του RegHub για το έργο πολιτικής της, αλλά το έχει καταστήσει αναπόσπαστο μέρος της πλατφόρμας «Fit for Future» (F4F).
Επίσης, ο αντιπρόεδρος Ευρωπαίος Επίτροπος, M. Šefčovič, εξέφρασε προσφάτως εκ νέου την εκτίμησή του για το RegHub και ανανέωσε τη δέσμευσή του να συνεργαστεί μελλοντικά με το δίκτυο.

Χάρη στις επιδόσεις του RegHub 2.0, η ΕτΠ αποφάσισε να εγκαινιάσει τη φάση ενσωμάτωσης του δικτύου. Αυτό σημαίνει ότι το δίκτυο θα συνεχίσει το έργο του το 2021 και μετέπειτα, εστιάζοντας στους τομείς πολιτικής των οποίων η εφαρμογή στους δήμους και τις περιφέρειες είναι ζωτικής σημασίας και οι οποίοι αποτελούν βασική προτεραιότητα της ΕΕ, όπως η ανάκαμψη από την πανδημία COVID19.

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Κάθειρξη 15 ετών για ληστεία και βιασμό επέβαλε το ΜΟΔ Πάτρας σε 40χρονο αλλοδαπό

Δημοσιεύθηκε

στις

 

Ποινή καθείρξεως 15τεών χωρίς ελαφρυντικό επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Πατρών σε έναν 40χρονο αλλοδαπός, ο οποίος κρίθηκε ένοχος για το αδίκημα της ληστείας και βιασμού μάνας και κόρης, εισβάλλοντας στο σπίτι τους στη Νέα Μανωλάδα Ηλείας.

Το περιστατικό σημειώθηκε πέρσι τον Φεβρουάριο, όταν ο αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, μπήκε σε σπίτι που διέμεναν δυο γυναίκες, κάτοικοι της περιοχής.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο άνδρας χτύπησε κι έδεσε την 73χρονη μητέρα σε αποθήκη του σπιτιού και βίασε την 53χρονη κόρη της, από την οποία ζήτησε στη συνέχεια να του δώσει όσα χρήματα υπήρχαν στο σπίτι.

Ο κατηγορούμενος ζήτησε να του αναγνωριστούν τα ελαφρυντικά του πρότερου σύννομου βίου, της ένδειας και της μετέπειτα καλής συμπεριφοράς τα οποία ομόφωνα απερρίφθησαν από το Δικαστήριο.

Ο καταδικασθείς άσκησε έφεση και ζήτησε η ποινή του να έχει αναστέλλουσα δύναμη μέχρι την εκδίκασή της, αίτημα που δεν έγινε δεκτό από το Δικαστήριο.

«Οι εντολείς μου θεωρούν ότι δικαιώθηκαν ηθικά για το ειδεχθές έγκλημα που έλαβε χώρα στην οικία τους και ευχαριστούν την Δικαιοσύνη που για μια ακόμη φορά στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων και απέδωσε την ηθική δικαίωση που ζητούσαν», ανέφερε σε δήλωσή της η συνήγορος Πολιτικής Αγωγής, δικηγόρος του Πρωτοδικείου Αμαλιάδος Κλεονίκη Γκουβίτσα, όπως αναφέρει το patrisnews.gr.

 

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Αίγιο: Παράνομος τζόγος σε καφενείο – Συνελήφθη ο ιδιοκτήτης και 12 θαμώνες

Δημοσιεύθηκε

στις

Στη σύλληψη ενός ιδιοκτήτη καφενείου στο Αίγιο για παράνομο τζόγο προχώρησε πριν από λίγο η Αστυνομία.

Σύμφωνα με πληροφορίες στο χώρο βρίσκονταν και 12 θαμώνες. Η Αστυνομία βεβαίωσε παραβάσεις σε όλους τους παρευρισκόμενους διότι παραβίασαν τα μέτρα για την αποφυγή διάδοσης της πανδημίας.
Οι έλεγχοι της Δ/νσης Αστυνομίας Αχαΐας είναι εντατικοί το τελευταίο διάστημα και οι συλλήψεις είναι σχεδόν καθημερινές.

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: Τύχη βουνό για όχημα που βρισκόταν πίσω από απορριμματοφόρο

Γλίστρησε από τις λαβές ο κάδος

Δημοσιεύθηκε

στις

Τύχη βουνό είχε το όχημα που βρίσκονταν πίσω από απορριμματοφόρο που έκανε αποκομιδή των απορριμμάτων το μεσημέρι του Σαββάτου στην οδό Φιλοποίμενος στο κέντρο της Πάτρας.

Οι εργαζόμενοι στον Τομέα Καθαριότητας τοποθέτησαν τον μεταλλικό κάδο στην υποδοχή του απορριμματοφόρου. Όμως ο κάδος «έφυγε» από τις λαβές που υπάρχουν και χρειάστηκε να τον απομακρύνουν από το απορριμματοφόρο οι ίδιοι οι εργαζόμενοι. Ο κάδος τραντάχτηκε και αναπήδησε στο έδαφος, εγκυμονώντας κινδύνους για τους οδηγούς που ακολουθούσαν. Ευτυχώς, όμως τα αντανακλαστικά των εργαζομένων ήταν άμεσα με αποτέλεσμα να αποτραπούν τα χειρότερα.

 

Περισσότερα
Advertisement
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα