Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
Connect with us

Γυναίκα

Ο σοφιστικέ μπερέ      

Δημοσιεύθηκε

στις

      

 

Είναι ένα από τα πιο σοφιστικέ καπέλα της μόδας και έχει «γράψει» αιώνες ιστορίας. Το μπερέ εντοπίζεται στα βάθη της ιστορίας -στον 17ο αιώνα άρχισε να φοριέται μαζικά και τότε θύμιζε περισσότερο μάλλινο σκούφο.

Με μεγάλη ιστορία…

Αργότερα αποτέλεσε κομμάτι στρατιωτικής στολής, ενώ στην πιο σύγχρονη μόδα μπήκε την δεκαετία του ΄20 ως κομμάτι του ανδρικού αρχικά ντυσίματος. Συνδέθηκε με τους ζωγράφους, τους συγγραφείς και τους διανοούμενους ενώ τις δεκαετίες του ΄60 και του ΄70 έγινε πιο ενεργό κομμάτι του γυναικείου ντυσίματος.

Καπέλο με προσωπικότητα

Μέχρι σήμερα έρχεται και φεύγει από την κυρίως μόδα, παραμένοντας σταθερή επιλογή μόνο για όσους το φορούν από άποψη. Τα τελευταία χρόνια, οι στιλάτες Γαλλίδες το αγκάλιασαν όσο κανένα άλλο αξεσουάρ, και φέτος το μπερέ είναι το πιο επίκαιρο και καπέλο-τάση του χειμώνα!

Πείτε «ναι»

Οι fashion insiders δεν δεσμεύονται από τον ρετρό χαρακτήρα του καπέλου για να δημιουργήσουν αντίστοιχα σύνολα -αντίθετα, προσθέτουν το μπερέ ακόμη και σε σύγχρονους συνδυασμούς. Φορεμένο μαζί με πουκάμισα και σακάκια, με χαριτωμένα θηλυκά πουλόβερ, με τουίντ τζάκετ «α λα Chanel» και φυσικά κομψά παλτό, το μπερέ δίνει προσωπικότητα σε κάθε χειμωνιάτικη εμφάνισή σας και σας κρατά ζεστή. Ενδώστε, και δεν θα το μετανιώσετε!

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement