Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πρωϊνή συνεδρίαση… με απαρτία

Δημοτικό Συμβούλιο: Αναμένεται επιστροφή της παράταξης «Πρωτεύουσα Ξανά» του Γρηγόρη Αλεξόπουλου

Published

on

Στη σημερινή πρωινή (ώρα 9) συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πατρέων, θα διαφανεί εάν το Σώμα επανέλθει, έστω και μετ’ εμποδίων σε λειτουργία, μετά την αποχή των επτά παρατάξεων και των 26 συμβούλων της αντιπολίτευσης, την περασμένη εβδομάδα.
Στη συνεδρίαση, μέσω τηλεδιάσκεψης, επανέρχεται προς ψήφιση, η έγκριση αναμόρφωσης του προϋπολογισμού του Δήμου Πατρέων για το τρέχον οικονομικό έτος, η σύναψη συνεργασίας με εταιρεία για τη διαχείριση των άχρηστων ελαστικών του Δήμου Πατρέων και άλλα θέματα που είχαν περιληφθεί στην ημερήσια διάταξη.
ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ

Όπως έγινε γνωστό, χθες υπήρξε μια νέα συνάντηση των παρατάξεων της αντιπολίτευσης, από την οποία φάνηκε πως επιλέγονται πλέον διαφορετικές στάσεις.

Συγκεκριμένα, η παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης, του Γρηγόρη Αλεξόπουλου, αποφάσισε να δώσει το παρών στη συνεδρίαση, ενώ οι άλλες παρατάξεις φαίνεται πως επιλέγουν να συνεχίσουν την αποχή.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΥ

Σχετικά με τους λόγους που αποφάσισε την επιστροφή της παράταξής του, ο Γρ. Αλεξόπουλος εξέδωσε χθες ανακοίνωση, στην οποία αναφέρει μεταξύ άλλων τα εξής:

«Την εβδομάδα που πέρασε, εκδηλώθηκε  μια κορυφαία πολιτική αντίδραση στην πόλη μας, εξαιτίας του γεγονότος ότι  ο Δήμαρχος Πατρέων αρνείται να υλοποιήσει την ειλημμένη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Πάτρας για τη σύσταση Φορέα Διαχείρισης του Φράγματος Πείρου- Παραπείρου. Εικοσιοκτώ εκ των σαρανταεννέα Δημοτικών Συμβούλων του Δήμου Πατρέων αντιδράσαμε με κοινή ανοικτή επιστολή μας αφενός στην επιχειρούμενη παράδοση του νερού των Πατρινών σε ιδιώτη, με τις ευλογίες του Δημάρχου Πατρέων, αφετέρου στη θεσμική εκτροπή που προκύπτει από την -πρωτοφανή για τα δημοκρατικά δεδομένα- άρνηση υλοποίησης απόφασης του ανώτατου βουλευόμενου Οργάνου της πόλης των Πατρών. Αυτή η επιστολή δυστυχώς έτυχε της περιφρόνησης -έως χλευασμού- από την πλευρά του Δημάρχου Πατρέων. Ακολούθησε η συμβολική αποχή μας από την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την περασμένη Τετάρτη, σε ένδειξη διαμαρτυρίας, για όσα πρωτοφανή συμβαίνουν στην πόλη μας και σε μια προσπάθεια δημοκρατικού συνετισμού του κ. Δημάρχου, τον οποίο καλέσαμε να επανέλθει στην δημοκρατική τάξη και δια αυτής της εκκωφαντικής οδού. Το πράξαμε αυτό, παρά το γεγονός ότι η αποχή είναι έξω από τη λογική μας και από την πολιτική μας αντίληψη. Οφείλαμε να αντιδράσουμε και με αυτό τον συμβολικό ακραίο τρόπο, μήπως και ο  κ. Δήμαρχος συνειδητοποιήσει την σημασία των αντιδημοκρατικών πράξεών του […] Εμείς επιλέγουμε το καλό της πόλης. Και το καλό της πόλης υπαγορεύει να είμαστε παρόντες και να ελέγχουμε τη Δημοτική Αρχή και τον κ. Πελετίδη ιδίως όταν παρεκτρέπονται εκ του νόμου και της πολιτικής ηθικής.  Και βεβαίως επιλέγουμε να συμβάλλουμε εποικοδομητικά με το λόγο μας και την ψήφο μας σε αποφάσεις που οδηγούν στην πρόοδο της πόλης μας […]  Γι’ αυτό το λόγο και στις επόμενες συνεδριάσεις τα μέλη της παράταξής μας «Πρωτεύουσα ξανά!» θα  είμαστε εκεί, παρόντες στο Δημοτικό Συμβούλιο. Να προτείνουμε και να αποφασίζουμε για την Πάτρα. Πάντα με γνώμονα τη Δημοκρατία, ακόμη και αν κάποιοι συνειδητά την παραβιάζουν.  Ο κ. Πελετίδης οφείλει να απολογηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο για την παράδοση του νερού των Πατρινών σε ιδιώτη».

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ

Από την άλλη πλευρά, ο επικεφαλής της «Νέας Πάτρας», Νίκος Νικολόπουλος, αναφέρει μεταξύ άλλων σε δική του ανακοίνωση: «Το ΚΚΕ, θεωρητικά θέλει το φράγμα Πείρου – Παραπείρου να λειτουργήσει και ως κρατική επιχείρηση και ως διαδημοτική, αλλά με κάθε τρόπο κάνει τα πάντα ώστε να περάσει σε χέρια ιδιώτη! Ακριβώς τα ίδια ζητά και για κάθε δημοτική υπηρεσία, όπως η διαχείριση των σκουπιδιών και άλλα μεγάλα στοιχήματα για την ανάπτυξη της Πάτρας.  Η «ΝΕΑ ΠΑΤΡΑ» ακόμα και σε αυτή την κρίσιμη φάση που έχει να κάνει με την ομαλόρυθμη δημοκρατική λειτουργία  του ανώτερου βουλευόμενου σώματος της Πάτρας, επαναλαμβάνει ότι ακόμη και με τον Κώστα Πελετίδη θα συμπορευθεί, γιατί η επίλυση καυτών μεγάλων προβλημάτων απαιτεί ομοψυχία και συνεννόηση όλων των αιρετών ανεξαρτήτως χρώματος και κόμματος. Όμως η θλιβερή και φασίζουσα στάση του Κ. Πελετίδη, που ξεδιάντροπα διαλαλεί πως δεν σέβεται τις αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή από το δημοκρατικό λαό τη Πάτρας. […] Για τον λόγο αυτό, η ΝΕΑ ΠΑΤΡΑ δεν θα προσέλθει στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Δευτέρας και διαμηνύει προς κάθε κατεύθυνση ότι δεν εκβιάζεται. Η δημοτική Αρχή με την στάση της οδηγεί σε αδιέξοδο τον Δήμο της Πάτρας, παραβιάζοντας κατάφωρα κάθε έννοια δημοκρατίας. Οι ευθύνες είναι δικές της και δεν θα της χρεωθεί κανένας άλλος. Η επιστροφή στον δρόμο της δημοκρατίας και της υπακοής στην πλειοψηφία είναι μονόδρομος γι’ αυτή. Ας το καταλάβει όσο είναι καιρός…».

 

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement