Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2021
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πρωϊνή συνεδρίαση… με απαρτία

Δημοτικό Συμβούλιο: Αναμένεται επιστροφή της παράταξης «Πρωτεύουσα Ξανά» του Γρηγόρη Αλεξόπουλου

Δημοσιεύθηκε

στις

Στη σημερινή πρωινή (ώρα 9) συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πατρέων, θα διαφανεί εάν το Σώμα επανέλθει, έστω και μετ’ εμποδίων σε λειτουργία, μετά την αποχή των επτά παρατάξεων και των 26 συμβούλων της αντιπολίτευσης, την περασμένη εβδομάδα.
Στη συνεδρίαση, μέσω τηλεδιάσκεψης, επανέρχεται προς ψήφιση, η έγκριση αναμόρφωσης του προϋπολογισμού του Δήμου Πατρέων για το τρέχον οικονομικό έτος, η σύναψη συνεργασίας με εταιρεία για τη διαχείριση των άχρηστων ελαστικών του Δήμου Πατρέων και άλλα θέματα που είχαν περιληφθεί στην ημερήσια διάταξη.
ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ

Όπως έγινε γνωστό, χθες υπήρξε μια νέα συνάντηση των παρατάξεων της αντιπολίτευσης, από την οποία φάνηκε πως επιλέγονται πλέον διαφορετικές στάσεις.

Συγκεκριμένα, η παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης, του Γρηγόρη Αλεξόπουλου, αποφάσισε να δώσει το παρών στη συνεδρίαση, ενώ οι άλλες παρατάξεις φαίνεται πως επιλέγουν να συνεχίσουν την αποχή.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΥ

Σχετικά με τους λόγους που αποφάσισε την επιστροφή της παράταξής του, ο Γρ. Αλεξόπουλος εξέδωσε χθες ανακοίνωση, στην οποία αναφέρει μεταξύ άλλων τα εξής:

«Την εβδομάδα που πέρασε, εκδηλώθηκε  μια κορυφαία πολιτική αντίδραση στην πόλη μας, εξαιτίας του γεγονότος ότι  ο Δήμαρχος Πατρέων αρνείται να υλοποιήσει την ειλημμένη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Πάτρας για τη σύσταση Φορέα Διαχείρισης του Φράγματος Πείρου- Παραπείρου. Εικοσιοκτώ εκ των σαρανταεννέα Δημοτικών Συμβούλων του Δήμου Πατρέων αντιδράσαμε με κοινή ανοικτή επιστολή μας αφενός στην επιχειρούμενη παράδοση του νερού των Πατρινών σε ιδιώτη, με τις ευλογίες του Δημάρχου Πατρέων, αφετέρου στη θεσμική εκτροπή που προκύπτει από την -πρωτοφανή για τα δημοκρατικά δεδομένα- άρνηση υλοποίησης απόφασης του ανώτατου βουλευόμενου Οργάνου της πόλης των Πατρών. Αυτή η επιστολή δυστυχώς έτυχε της περιφρόνησης -έως χλευασμού- από την πλευρά του Δημάρχου Πατρέων. Ακολούθησε η συμβολική αποχή μας από την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την περασμένη Τετάρτη, σε ένδειξη διαμαρτυρίας, για όσα πρωτοφανή συμβαίνουν στην πόλη μας και σε μια προσπάθεια δημοκρατικού συνετισμού του κ. Δημάρχου, τον οποίο καλέσαμε να επανέλθει στην δημοκρατική τάξη και δια αυτής της εκκωφαντικής οδού. Το πράξαμε αυτό, παρά το γεγονός ότι η αποχή είναι έξω από τη λογική μας και από την πολιτική μας αντίληψη. Οφείλαμε να αντιδράσουμε και με αυτό τον συμβολικό ακραίο τρόπο, μήπως και ο  κ. Δήμαρχος συνειδητοποιήσει την σημασία των αντιδημοκρατικών πράξεών του […] Εμείς επιλέγουμε το καλό της πόλης. Και το καλό της πόλης υπαγορεύει να είμαστε παρόντες και να ελέγχουμε τη Δημοτική Αρχή και τον κ. Πελετίδη ιδίως όταν παρεκτρέπονται εκ του νόμου και της πολιτικής ηθικής.  Και βεβαίως επιλέγουμε να συμβάλλουμε εποικοδομητικά με το λόγο μας και την ψήφο μας σε αποφάσεις που οδηγούν στην πρόοδο της πόλης μας […]  Γι’ αυτό το λόγο και στις επόμενες συνεδριάσεις τα μέλη της παράταξής μας «Πρωτεύουσα ξανά!» θα  είμαστε εκεί, παρόντες στο Δημοτικό Συμβούλιο. Να προτείνουμε και να αποφασίζουμε για την Πάτρα. Πάντα με γνώμονα τη Δημοκρατία, ακόμη και αν κάποιοι συνειδητά την παραβιάζουν.  Ο κ. Πελετίδης οφείλει να απολογηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο για την παράδοση του νερού των Πατρινών σε ιδιώτη».

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ

Από την άλλη πλευρά, ο επικεφαλής της «Νέας Πάτρας», Νίκος Νικολόπουλος, αναφέρει μεταξύ άλλων σε δική του ανακοίνωση: «Το ΚΚΕ, θεωρητικά θέλει το φράγμα Πείρου – Παραπείρου να λειτουργήσει και ως κρατική επιχείρηση και ως διαδημοτική, αλλά με κάθε τρόπο κάνει τα πάντα ώστε να περάσει σε χέρια ιδιώτη! Ακριβώς τα ίδια ζητά και για κάθε δημοτική υπηρεσία, όπως η διαχείριση των σκουπιδιών και άλλα μεγάλα στοιχήματα για την ανάπτυξη της Πάτρας.  Η «ΝΕΑ ΠΑΤΡΑ» ακόμα και σε αυτή την κρίσιμη φάση που έχει να κάνει με την ομαλόρυθμη δημοκρατική λειτουργία  του ανώτερου βουλευόμενου σώματος της Πάτρας, επαναλαμβάνει ότι ακόμη και με τον Κώστα Πελετίδη θα συμπορευθεί, γιατί η επίλυση καυτών μεγάλων προβλημάτων απαιτεί ομοψυχία και συνεννόηση όλων των αιρετών ανεξαρτήτως χρώματος και κόμματος. Όμως η θλιβερή και φασίζουσα στάση του Κ. Πελετίδη, που ξεδιάντροπα διαλαλεί πως δεν σέβεται τις αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή από το δημοκρατικό λαό τη Πάτρας. […] Για τον λόγο αυτό, η ΝΕΑ ΠΑΤΡΑ δεν θα προσέλθει στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Δευτέρας και διαμηνύει προς κάθε κατεύθυνση ότι δεν εκβιάζεται. Η δημοτική Αρχή με την στάση της οδηγεί σε αδιέξοδο τον Δήμο της Πάτρας, παραβιάζοντας κατάφωρα κάθε έννοια δημοκρατίας. Οι ευθύνες είναι δικές της και δεν θα της χρεωθεί κανένας άλλος. Η επιστροφή στον δρόμο της δημοκρατίας και της υπακοής στην πλειοψηφία είναι μονόδρομος γι’ αυτή. Ας το καταλάβει όσο είναι καιρός…».

 

 

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

ΠΑΤΡΑ: Θλίψη για τον θάνατο του Γιώργου Αραβαντινού

Δημοσιεύθηκε

στις

  1. Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 53 ετών ο Γιώργος Αραβαντινός. Γνωστός στην πατραϊκή κοινωνία και ιδιαίτερα στο χώρο της εστίασης καθώς είχε εργαστεί κατά το παρελθόν σε πολύ γνωστά νυχτερινά καταστήματα της πόλης. Υπήρξε σε νεαρή ηλικία πυγμάχος της αγαπημένης του Παναχαϊκής, της οποίας ήταν και ένθερμος οπαδός. Χαμογελαστός και ιδιαίτερα αγαπητός, η  είδηση του θανάτου του  “πάγωσε” όλους όσοι τον γνώριζαν.

Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν κατακλυστεί από μηνύματα φίλων του, που τον αποχαιρετούν.

 

Γ.Γ

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Σκαγιοπούλειο: Διαμαρτυρία για τους κάδους

Δημοσιεύθηκε

στις

Την ανάγκη να δοθεί έμφαση στην καθαριότητα αλλά και την απολύμανση των κάδων απορριμμάτων ζητούν οι κάτοικοι στην περιοχή του Σκαγιοπουλείου.

 

Συγκεκριμένα, αναγνώστρια της «Γ» δηλώνει πως στη συμβολή των οδών Μεσολογγίου και Σμύρνης υπάρχουν δύο κάδοι απορριμμάτων, από τους οποίους αναδύεται έντονη δυσοσμία με αποτέλεσμα να μην τολμούν να ανοίξουν τα παράθυρα. Μάλιστα, αναφέρουν πως συχνά πυκνά οι κάδοι ξεχειλίζουν από σκουπίδια διαφόρων ειδών, μέχρι και τηλεοράσεις (!) που εναποθέτουν ορισμένοι ασυνείδητοι. Ζητά την παρέμβαση του Δήμου Πατρέων για να υπάρξει πρόγραμμα απολύμανσης και καλύτερης διαχείρισης των απορριμμάτων.

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

«Προχωρούν» τα πεζοδρόμια

Δημοσιεύθηκε

στις

Με γρήγορους ρυθμούς προχωράει και η ανακατασκευή των πεζοδρομίων στο «νέο δρόμο», στην είσοδο της Πάτρας.

 

Βέβαια, για ακόμα μία φορά λόγω των έργων έχει περιοριστεί το πλάτος του δρόμου σχεδόν στο μισό, με αποτέλεσμα κατά τις ώρες αιχμής να υπάρχουν ουρές. Πάντως, η είσοδος της πόλης, σταδιακά αποκτάει «νέα» και πιο περιποιημένη μορφή. Βέβαια, όπως πολλές φορές έχουμε σημειώσει, δεν έχει σημασία μόνο η (ανα)κατασκευή αλλά και η συντήρηση…

Περισσότερα
Advertisement
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα