Σάββατο 20 Απριλίου 2024
Connect with us

Χωρίς κατηγορία

Πιερρακάκης: Θα υπάρχει αποδεικτικό εμβολιασμού -Η πλατφόρμα για τα ραντεβού, ο ρόλος των φαρμακείων

Δημοσιεύθηκε

στις

Για την «πιο δύσκολη άσκηση της εφοδιαστικής αλυσίδας μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο», ακόμα και για χώρες όπως η Αγγλία, έκανε σήμερα λόγο ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Κυριάκος Πιερρακάκης.

 

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο κ. Πιερρακάκης διευκρίνισε ότι θα υπάρχει σίγουρα απόδειξη εμβολιασμού, αλλά το θέμα πρέπει πρώτα να συζητηθεί σε επίπεδο Ένωσης, γιατί εμπλέκονται οι ευρωπαϊκές αρχές και το GDPR (Γενικός Κανονισμός Προστασίας Δεδομένων της ΕΕ). «Είμαστε στην αρχή του τέλους για να υπερβούμε όλοι μαζί την πανδημία» επισήμανε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, ο όποιος εμβολιάζεται κι αυτός σήμερα στον Ευαγγελισμό. Όπως τόνισε, είναι «νίκη της επιστήμης το εμβόλιο η δημιουργία πολλαπλών εμβολίων σε χρονικό διάστημα ρεκόρ».

Αποσαφήνισε ότι στην πρώτη φάση το εμβόλιο γίνεται σε υγειονομικούς, προνοιακές δομές γηροκομεία, γιατί είναι στοχευμένη φάση. Η δεύτερη, που είναι μια πολύ μεγάλη φάση, γίνεται με μικρά βήματα, και αφορά αρχικά τους πολίτες άνω των 60 ετών η άνω των 18 ετών με συγκεκριμένα νοσήματα.

Ροή ειδήσεων

Advertisement