Connect with us

Μαγειρική

Βασιλόπιτα με σιρόπι αγαύης και ταχίνι       

Published

on

 

Υλικά (για μια φόρμα για κέικ)

2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις

20γρ. μπέικιν πάουντερ

½ κουτ. γλυκού σόδα φαγητού

½ φλιτζανάκι του καφέ μαύρη ζάχαρη

ξύσμα από 1 πορτοκάλι

4 γεμάτες κουτ. σούπας ταχίνι

1 φλιτζανάκι του καφέ σιρόπι αγαύης

1 φλιτζανάκι του καφέ σπορέλαιο

1 φλιτζάνι χυμό πορτοκάλι

Εκτέλεση:

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170°C. Αρχικά, χτυπάτε στο μίξερ τη ζάχαρη με το ταχίνι για 2 λεπτά. Προσθέτετε το σπορέλαιο και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να διαλυθεί τελείως η ζάχαρη. Προσθέτετε το ξύσμα, το σιρόπι αγαύης και το χυμό πορτοκαλιού. Συνεχίζετε το χτύπημα ενώ προσθέτετε τη σόδα και εναλλάξ το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ. Σταματάτε το χτύπημα μόλις το μίγμα ομογενοποιηθεί καλά. Βουτυρώνετε και αλευρώνετε μια φόρμα για κέικ και κατόπιν ρίχνετε το μίγμα σας. Ψήνετε στον φούρνο με αέρα για 1 ώρα περίπου. Αφήνετε το κέικ να κρυώσει, ξεφορμάρετε και πασπαλίζετε με άχνη ζάχαρη και σπόρους από ρόδι αν θέλετε.

Ροή ειδήσεων

Advertisement