Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2021
Connect with us

Χωρίς κατηγορία

Απώλειες 90% του τζίρου κάθε μέρα-Τα στοιχεία για την κίνηση στα καταστήματα την γιορτινή περίοδο με click away

Δημοσιεύθηκε

στις

Ολοκληρωμένο σχεδιασμό για την επαναλειτουργία του λιανεμπορίου, χωρίς αποκλεισμούς και αδικίες, ζητά ο Εμπορικός Εισαγωγικός Σύλλογος Πατρών.

Αφού σημειώνει ότι η λειτουργία της αγοράς, την εορταστική περίοδο, με click away, κάθε άλλο παρά ικανοποιητική μπορεί να χαρακτηριστεί, τονίζει ότι ο ημερήσιος τζίρος μόλις και μετά βίας αγγίζει το 10%, ημερησίως, των αντίστοιχων περιόδων.
Ακόμη τονίζει ότι οι οφειλές που δημιουργήθηκαν την περίοδο της πανδημίας, αποτελούν «θηλιά» για τους μικρομεσαίους και ζητά διαγραφή οφειλών, τόσο στο δημόσιο όσο και στις τράπεζες.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Αναλυτικά η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Με το χαμόγελο κάτω από τις μάσκες υποδέχθηκε η κοινωνία μας τους πρώτους συμβολικούς εμβολιασμούς. Τα πρώτα εμβόλια έφτασαν και στην πόλη μας και ευελπιστούμε άμεσα να καλυφθεί το σύνολο του πληθυσμού ούτως ώστε να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά η πανδημία του covid-19 και να επιστρέψει η ζωή μας σε κανονικούς ρυθμούς.
Η λειτουργία της αγοράς την εορταστική περίοδο με την μέθοδο του click away κάθε άλλο παρά ικανοποιητική μπορεί να χαρακτηρισθεί. Με βάσει τα έως τώρα στοιχεία που έχουν καταγραφεί ο ημερήσιος τζίρος μετά βίας έφτασε το 10% του τζίρου αντίστοιχων περιόδων.
Είχαμε έγκαιρα επισημάνει το ανεφάρμοστο του μέτρου καθώς ούτε τα καταστήματα ούτε οι καταναλωτές είχαν την δυνατότητα άμεσης προσαρμογής. Παράλληλα δημιουργήθηκαν επιπλέον προβλήματα αθέμιτου ανταγωνισμού σε βάρος των μικρών επιχειρήσεων.
Ζητάμε άμεσα από την πολιτεία έναν ολοκληρωμένο σχεδιασμό για την επόμενη μέρα της λειτουργίας της αγοράς. Έναν σχεδιασμό που παράλληλα με την υγειονομική ασφάλεια θα εξασφαλίζει την λειτουργία του συνόλου της αγοράς χωρίς αποκλεισμούς και αδικίες.
Οι οφειλές που δημιουργήθηκαν την περίοδο της πανδημίας και του αναγκαστικού κλεισίματος των καταστημάτων αποτελούν ειδικά για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις θηλιά στο λαιμό τους. Είναι επιτακτική ανάγκη να ανοίξει διάλογος για την ουσιαστική στήριξη και ενίσχυσή τους για να σωθούν οι επιχειρήσεις και οι θέσεις εργασίας.
Απαραίτητες προϋποθέσεις για την επιβίωσής τους :
• Η διαγραφή των οφειλών προς το Δημόσιο και τους ασφαλιστικούς φορείς για την περίοδο της πανδημίας.
• Η πλήρης διαγραφή τόκων και μέρους του κεφαλαίου δανείων από Τράπεζες με βάση τις νέες συνθήκες της οικονομίας και της αγοράς για ολόκληρη την περίοδο των μνημονίων με προσαρμογή στις εμπορικές αξίες
Για να μπορέσουμε να νικήσουμε τον φονικό ιό αλλά και να σταθεί η κοινωνία και η οικονομία μας όρθια την επόμενη ημέρα»

Χωρίς κατηγορία

Και ο δήμος Αρχαίας Ολυμπίας «εκτός» του αυστηρού lockdown

Δημοσιεύθηκε

στις

 

Τελικά, με βάση το ΦΕΚ που εκδόθηκε, εκτός αυστηρού lockdown στην Ηλεία μένουν, τόσο ο Δήμος Ανδρίτσαινας – Κρεστένων, όσο και ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας. «Στο επίπεδο αυξημένου κινδύνου εντάσσεται η Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας εξαιρουμένων των Δήμων Ανδρίτσαινας-Κρεστένων και Αρχαίας Ολυμπίας», αναφέρεται στο ΦΕΚ. Αρχικά στον γειτονικό νομό προκλήθηκε σύγχυση, καθώς στην ενημέρωση της περασμένης Παρασκευής ο Ν. Χαρδαλιάς είχε εξαιρέσει μόνο τον Δήμο Ανδρίτσαινας – Κρεστένων. Προφανώς, στα έγγραφα που δόθηκαν στον Υφυπουργό, ξεχάστηκε ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας.

 

 

Περισσότερα

Χωρίς κατηγορία

Eπίδομα 534 ευρώ: Πότε πληρώνονται οι αναστολές Φεβρουαρίου

Δημοσιεύθηκε

στις

Παρατείνονται μέχρι 31 Μαρτίου 2021 οι αναστολές σύμβασης των εργαζομένων σε κλειστές πληττόμενες από τον κορωνοϊό επιχειρήσεις και συνεπώς η καταβολή αποζημίωσης ειδικού σκοπού των 534 ευρώ. Έτσι, οι εργοδότες καλούνται υποχρεωτικά να προαναγγείλουν την αναστολή συμβάσεων εργασίας των εργαζομένων τους έως την Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2021.

Παράλληλα οι εργαζόμενοι σε επιχειρήσεις – εργοδότες των οποίων οι συμβάσεις εργασίας τελούν σε αναστολή, είναι δικαιούχοι της αποζημίωσης ειδικού σκοπού κατ’ αναλογία των ημερών διάρκειας της αναστολής των συμβάσεων εργασίας τους, με βάση υπολογισμού το ποσό του επιδόματος των 534,00 ευρώ που αντιστοιχεί σε 28 ημέρες.
Συνεπώς, η ημερήσια αποζημίωση των εργαζομένων σε αναστολή τον Φεβρουάριο θα είναι αυξημένη από 17,8 ευρώ σε 19,07 ευρώ. Με το σύστημα της προαναγγελίας οι πληρωμές της αποζημίωσης ειδικού σκοπού ύψους 534 ευρώ θα γίνουν τις πρώτες ημέρες του Μαρτίου.
Παράταση μηχανισμού «ΣΥΝ-Εργασία» και για τον Μάρτιο

Ο μηχανισμός «ΣΥΝ-Εργασία» παρατείνεται μέχρι τις 31 Μαρτίου 2021 και εφαρμόζεται για εργαζόμενους που έχουν σχέση εξαρτημένης εργασίας πλήρους απασχόλησης την 31 Ιανουαρίου 2021, με στόχο να μη μειωθούν οι θέσεις εργασίας και να ενισχυθούν εργαζόμενοι και επιχειρήσεις κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Περισσότερα

Χωρίς κατηγορία

Η «αναστάτωση» πάει… Περιφερειακό

Δημοσιεύθηκε

στις

Η αναστάτωση που έχει προκληθεί στην Ηλεία και στην Αιτωλοακαρνανία μετά τη δημοσιοποίηση των προτάσεων της επιτροπής στρατηγικού σχεδιασμού του Πανεπιστημίου για τη συγχώνευση και μεταφορά τμημάτων, είναι δεδομένη.

Πολιτικοί και αυτοδιοικητικοί φορείς των δύο νομών έχουν ήδη περάσει στην «επίθεση». Για τον λόγο αυτό, την προσεχή Δευτέρα συγκαλείται και έκτακτο Περιφερειακό Συμβούλιο. Το ζήτησε ο Περιφερειάρχης, Νεκτάριος Φαρμάκης, προκειμένου να αποτυπωθεί η άποψη της Αυτοδιοίκησης (Περιφέρεια και Δήμοι) που προφανώς κινούνται στην αντίθετη κατεύθυνση από αυτή της επιτροπής του Πανεπιστημίου. Δηλαδή, όχι μόνο συγχώνευση και μετακίνηση των αποκεντρωμένων τμημάτων προς την Πάτρα, αλλά και περαιτέρω ενίσχυση των αποκεντρωμένων τμημάτων.

 

Περισσότερα
Advertisement
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα