Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2021
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πελετίδης: “Τέλος στη στήριξη της Κοινωφελούς”-Συνάντηση ζητούν οι εργαζόμενοι

Δημοσιεύθηκε

στις

Στη χθεσινή συνεδρίαση και με αφορμή αίτημα συμβασιούχων Κοινωφελούς προγράμματος στο Δήμο να στηρίξει η δημοτική Αρχή την απόφασή τους να προσφύγουν στα δικαστήρια της Αθήνας διεκδικώντας μόνιμες θέσεις εργασίας, ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης ανακοίνωσε πως «στην Πάτρα έχουν γίνει άπειρες κινητοποιήσεις και περισσότερα από 20 δικαστήρια από εργαζόμενους της Κοινωφελούς που διεκδικούν μόνιμες θέσεις εργασίας.

Ήμασταν στο πλευρό τους. Δεν μπορούμε όμως να ξαναγυρίσουμε πίσω. Το θέμα έληξε. Δεν θα στηρίξουμε τις προσφυγές που θα γίνουν στα δικαστήρια της Αθήνας, γιατί ανοίγει ένας νέος κύκλος θεμάτων. Το πρόβλημα άλλωστε με τα Κοινωφελή προγράμματα δεν είναι των Δήμων, αλλά της πολιτείας. Εμείς διεκδικήσαμε και πετύχαμε διεύρυνση του χρόνου απασχόλησης των εργαζομένων.

 

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Αχαΐα: Η περίεργη υπόθεση που θα απασχολήσει δικαστικά

Δημοσιεύθηκε

στις

Μια περίεργη υπόθεση θα απασχολήσει το Δικαστήριο στα Καλάβρυτα.

Κτηνοτρόφος μήνυσε συγχωριανό του ότι του έκλεψε τέσσερα πρόβατα.

Συνέπεσε μάλιστα, όπως υποστηρίζει στη μήνυσή του, τις ημέρες εκείνες του περασμένου Νοεμβρίου να του έχει δανείσει το αγροτικό του αυτοκίνητο προκειμένου να μεταφέρει αγροτικά εφόδια σε συγγενικό του πρόσωπο υποστηρίζοντας πιθανότατα ότι ταυτόχρονα επιβίβασε και τα πρόβατα. Πολύ απλά καταγγέλλει ότι του ζήτησε το αγροτικό του αυτοκίνητο προκειμένου να τον κλέψει!

ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΗΛΗ ΑΙΧΜΗΡΑ ΤΗΣ ΕΝΤΥΠΗΣ ΕΚΔΟΣΗΣ ΤΗΣ ΓΝΩΜΗΣ

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: Γιατί καταργήθηκε το ενδοκρινολογικό τμήμα του ΠΓΝΠ

Δημοσιεύθηκε

στις

Eάν αληθεύουν οι καταγγελίες για την κατάργηση του ενδοκρινολογικού τμήματος του ΠΓΝΠ, προκειμένου να χρησιμοποιηθεί ως χώρος για τους εμβολιασμούς, νομίζουμε ότι η σχετική απόφαση πρέπει να αναθεωρηθεί.

Στο συγκεκριμένο τμήμα πραγματοποιούνται δεκάδες ραντεβού και είναι από τα πιο σημαντικά του νοσηλευτικού ιδρύματος, καθώς αντιμετωπίζει διαβητικούς, θυρεοειδοπάθειες κ.ά. Συνεπώς, παρά τη σπουδαιότητα των εμβολιασμών, ίσως πρέπει να αναζητηθεί λύση για το θέμα.

ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΗΛΗ ΑΙΧΜΗΡΑ ΤΗΣ ΕΝΤΥΠΗΣ ΕΚΔΟΣΗΣ ΤΗΣ ΓΝΩΜΗΣ

Περισσότερα

Εκκλησιαστικά

Πάτρα: Πωλούσαν σβησμένα κεριά σε παγκάρι εκκλησίας

Δημοσιεύθηκε

στις

Δραστήρια η ενορία του Ιερού Ναού Αγίων Χαραλάμπους και Αντωνίου στα Κρύα Ιτεών.

Φιλακόλουθοι και οι ιερείς. Μοναδική παραφωνία όλα όσα έζησαν οι προσκυνητές την περασμένη Κυριακή για την εορτή του Αγίου Αντώνιου.

Διαπίστωσαν λοιπόν ότι τα κεριά που έπαιρναν από το παγκάρι ήταν χρησιμοποιημένα! Προφανώς οι υπεύθυνοι του Ναού τα  έσβηναν από το μανουάλι και τα επανατοποθετούνσαν προς πώληση! Δυσμενείς και οι εντυπώσεις. Οι ιερείς οφείλουν, αν δεν το γνώριζαν (αν και απίθανο) να παρέμβουν…

-Τα κεριά συμβολίζουν το Φως του Χριστού, τη φλόγα της πίστεως. Μάλλον εκεί στα Κρύα Ιτεών δεν έχουν αναρωτηθεί γιατί δεν πρέπει να τα σβήνουν νωρίς και παράλληλα να τα επανατοποθετούν στα παγκάρια προς διάθεση. Ο συναξαριστής του Αγ. Δημητρίου μάς πληροφορεί τι συνέβη με έναν λαϊκό ονόματι Ονησιφόρο, ο οποίος είχε αναλάβει την διακονία να ανάβει και να σβήνει τις λαμπάδες και τα κεριά μπροστά στην εικόνα του Αγίου.

Ο Πατήρ Ιωάννης Δημητρόπουλος, υπεύθυνος του Ιερού Ναού Αγίων Χαραλάμπους και Αντωνίου στα Κρύα Ιτεών επικοινώνησε με τη στήλη και ανέφερε τα κάτωθι:

«Στο παγκάρι υπάρχει πινακίδα στην οποία αναγράφεται πως όσοι επιθυμούν να βοηθήσουν στα έργα αποπερατώσεως του ναού μπορούν να επιλέξουν τα χρησιμοποιημένα κεράκια. Υπάρχουν κηροθήκες που περιέχουν και χρησιμοποιημένα και αχρησιμοποίητα κεριά. Σε ότι αφορά στο σβήσιμο, ειδικά στην πανήγυρι του ναού το μανουάλι γεμίζει γρήγορα και πρέπει να σβήνονται κεριά για να μπορέσουν να ανάψουν και οι υπόλοιποι, έτσι ώστε να αποφεύγεται ο συνωστισμός. Από την πλευρά μας τηρούνται όλα τα υγειονομικά μέτρα».

ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΗΛΗ ΤΟ ΤΑΛΑΝΤΟ ΤΗΣ ΓΝΩΜΗΣ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ

Περισσότερα
Advertisement
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα