Πάτρα - Δ. Ελλάδα
«Πράσινο» φως για τον ΑΣΟ-Η συμμετοχή της παράταξης Αλεξόπουλου εξασφάλισε την απαρτία στο Δημοτικό Συμβούλιο
Δημοσιεύθηκε
4 εβδομάδες πρνστις

Πρωί- πρωί συνεδρίασε χθες με τον χαρακτήρα του κατεπείγοντος το Δημοτικό Συμβούλιο Πατρέων, το οποίο εξασφάλισε απαρτία χάρη στη συμμετοχή της παράταξης Αλεξόπουλου.
Οι άλλες παρατάξεις της αντιπολίτευσης, πλην της «Πρωτεύουσας Ξανά» και του «Κοινοτικόν» και του δημοτικού συμβούλου, Αντώνη Κουνάβη δεν συμμετείχαν στη συνεδρίαση σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την μη υλοποίηση της απόφασης που αφορά στο Φράγμα. Ο κ. Αλεξόπουλος είχε ενημερώσει πως θα πάρει μέρος στη συνεδρίαση η οποία ήταν εξ αναβολής και έτσι το Σώμα κατάφερε να συγκληθεί και να λάβει αποφάσεις, μεταξύ των οποίων και η τροποποίησης της διαδικασίας για την άμεση δημοπράτηση του μεγάλου έργου της ανάπλασης των αποθηκών του ΑΣΟ που κινδύνευε με απένταξη από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.
Επίσης, το Δημοτικό Συμβούλιο ψήφισε ομόφωνα τα εξής θέματα:
-Έγκριση της 8ης αναμόρφωσης του Προϋπολογισμού του Δήμου Πατρέων για το 2020 και την τροποποίηση του Τεχνικού Προγράμματος, με βάση την σχετική απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής.
-Έγκριση σύναψη συνεργασίας με την ECOELASTIKA A.E., για τη διαχείριση των άχρηστων ελαστικών του Δήμου.
-Έγινε δεκτή η ένσταση αναδόχου του έργου «Ανακατασκευή οδών και τεχνικών έργων στον Αρκτικό Τομέα του Δήμου Πατρέων 2017».
-Έγκριση 1ης παράτασης προθεσμίας περαίωσης του έργου «Ανακατασκευή οδών και πεζοδρομίων Νοτίων και Ανατολικών περιοχών του Δήμου Πατρέων».
-Έγκριση της 4ης παράτασης προθεσμίας περαίωσης εργασιών του έργου με τίτλο: «Ανακατασκευή οδών και τεχνικών έργων στη Δημοτική Ενότητα Ρίου 2017»
-Έγκριση 1ου Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα Εργασιών (ΑΠΕ) του έργου «Διαγραμμίσεις οδών της πόλης».
-Έγκριση παραχώρησης της χρήσης γηπέδου που βρίσκεται στο Ακταίο, από την Ε.Τ.Α.Δ Α.Ε. (Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου Α.Ε.), έναντι ετησίου αντιτίμου ενός ευρώ και εξουσιοδότηση του Δημάρχου Πατρέων, για την υπογραφή σχετικού συμφωνητικού.
-Έγκριση πρωτοκόλλων παραλαβής της υπηρεσίας «Φύλαξη των χώρων: 1) του Παμπελοποννησιακού Σταδίου Πατρών και των βοηθητικών γηπέδων αυτού, επί των οδών Γιάννη Ρίτσου και Σεφέρη και 2) των εγκαταστάσεων του παλιού εργοστασίου Λαδόπουλου».
ΩΡΑ ΠΑΤΡΩΝ: ΘΑ ΣΑΣ ΤΑΡΑΞΟΥΜΕ ΣΤΗ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ
Με αφορμή τη χθεσινή συνεδρίαση, η παράταξη «Ώρα Πατρών» εξέδωσε ανακοίνωση αναφέροντας μεταύ άλλων πως «Κ. Πελετίδη, αφού δεν προτίθεστε να υλοποιήσετε την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, παρά τον νόμο, γιατί δεν αποφασίζετε χωρίς απαρτία και να απαιτήσετε να την εφαρμόσουν; Επαναστάτης αλά καρτ… Γνωρίζετε ότι το τρίτο, κατά σειρά, Δημοτικό Συμβούλιο γίνεται με απαρτία του 1/3 των δημοτικών συμβούλων. Έχετε 20, άρα, μπορείτε να το πραγματοποιήσετε. Χρησιμοποιείτε όμως κατά την προσφιλή σας μέθοδο τους εργαζόμενους σαν σάκο του μποξ. Είστε αδίστακτος κ. Πελετίδη. Το ίδιο πράξατε με τους εργαζόμενους της κοινωφελούς εργασίας. Αφού τους τάξατε υποσχέσεις προεκλογικά δεν τους υπερασπιστήκατε στο Δικαστήριο και δικαίως έκαναν κατάληψη στα γραφεία σας.
Ο νόμος ορίζει τα Δημοτικά Συμβούλια να γίνονται όχι σε ώρες εργασίας αλλά απόγευμα ή βράδυ, προκειμένου να διευκολύνονται οι δημοτικοί σύμβουλοι ώστε να παρευρίσκονται. Εσεις ορίσατε δημοτικό συμβούλιο στις 9.00 π.μ. Δεν είμαστε επαγγελματικά στελέχη κ. Μελά ούτε ζούμε με μισθούς από τον Δήμο.
Καλούμε τον Δήμαρχο να μας παραδώσει τα πρακτικά της Εκτελεστικής Επιτροπής του Δήμου, αρμόδια για την υλοποίηση των αποφάσεων και συγκεκριμένα την από 4/3/2020 σχετικά με τη δημιουργία του φορέα ώστε να δούμε τις απόψεις των αντιδημάρχων και των συνεργαζόμενων.
Με την αποχή καταδείξαμε το έλλειμμα Δημοκρατίας και την απέχθεια του Κ. Πελετίδη στους θεσμούς. Το μήνυμα πέρασε στους πολίτες ανά το πανελλήνιο. Ακόμα και αυτή την ώρα που είναι μόνος του και απομονωμένος ο Κ. Πελετίδης συνεχίζει να εκβιάζει. Δεν θα υποκύψουμε στον εκβιασμό γιατί όπως αναδείξαμε τα επιχειρήματά του είναι παρωχημένα. Με την επάνοδό μας στο Δημοτικό Συμβούλιο, αφού λύσουμε τα θέμα της θεσμικής εκτροπής, ένα είναι σίγουρο. “Θα σας ταράξουμε στη νομιμότητα”…».
Σχετικά θέματα
-
Τεχνικό πρόγραμμα ύψους 88 εκατ. ευρώ
-
Πάτρα: Ομόφωνη στήριξη στους οκταμηνίτες του Κοινωφελούς από το δημοτικό συμβούλιο
-
Αμετακίνητη η δημοτική Αρχή για το φορέα του Φράγματος παρά το «πυρ ομαδόν» από την αντιπολίτευση
-
Ανοικτή «πληγή» η πολιτική κόντρα Η καταστρατήγηση των συλλογικών οργάνων και το έλλειμμα δημοκρατίας στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο
-
Πρώτη συνεδρίαση για το 2021-Συνεδριάζει σήμερα το Δημοτικό Συμβούλιο
-
Πάτρα: Με θέματα της αντιπολίτευσης η πρώτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου
Πάτρα - Δ. Ελλάδα
Kικίλιας: Προβληματίζει η Αχαϊα- 17 τα σημερινά κρούσματα του νομού
Δημοσιεύθηκε
1 ώρα πρνστις
27 Ιανουαρίου 2021 18:10
Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε σήμερα 858 νέα κρούσματα της λοίμωξης του νέου κορωνοϊού (COVID-19), εκ των οποίων 11 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.
Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται στα 154083, εκ των οποίων 52.1% άνδρες. Κατά την ιχνηλάτιση βρέθηκε ότι 5893 (3.8%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 47802 (62.8%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.
274 άτομα νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 69 ετών. 194 (70.8%) εκ των διασωληνωμένων είναι άνδρες. To 86.9%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 1090 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ από την αρχή της πανδημίας.

Τέλος, έχουμε 32 νέους θανάτους από τη νόσο COVID-19, φθάνοντας τους 5.724 θανάτους συνολικά στη χώρα, εκ των οποίων 3367 (58.8%) άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 95.4% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Αναλυτικά τα κρούσματα ανά Περιφερειακή Ενότητα
ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ 5
ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ 49
ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ 3
ΑΡΚΑΔΙΑΣ 5
ΑΧΑΪΑΣ 17
ΒΟΙΩΤΙΑΣ 10
ΒΟΡΕΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ 76
ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ 27
ΔΥΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ 63
ΕΒΡΟΥ 15
ΕΥΒΟΙΑΣ 54
ΖΑΚΥΝΘΟΥ 7
ΗΛΕΙΑΣ 7
ΗΜΑΘΙΑΣ 8
ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ 5
ΘΗΡΑΣ 5
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 74
ΙΚΑΡΙΑΣ 1
ΚΑΒΑΛΑΣ 1
ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ 8
ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ 104
ΚΙΛΚΙΣ 1
ΚΟΖΑΝΗΣ 23
ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ 10
ΚΩ 1
ΛΑΚΩΝΙΑΣ 22
ΛΑΡΙΣΑΣ 19
ΛΑΣΙΘΙΟΥ 9
ΛΕΣΒΟΥ 10
ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ 14
ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ 12
ΜΥΚΟΝΟΥ 3
ΝΗΣΩΝ 4
ΝΟΤΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ 38
ΞΑΝΘΗΣ 4
ΠΕΙΡΑΙΩΣ 48
ΠΕΛΛΑΣ 5
ΠΙΕΡΙΑΣ 7
ΠΡΕΒΕΖΑΣ 1
ΡΕΘΥΜΝΟΥ 1
ΡΟΔΟΠΗΣ 2
ΡΟΔΟΥ 1
ΣΑΜΟΥ 1
ΣΕΡΡΩΝ 9
ΣΠΟΡΑΔΩΝ 1
ΤΡΙΚΑΛΩΝ 7
ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ 4
ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ 22
ΧΑΝΙΩΝ 1
ΥΠΟ ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗ 16
Πάτρα - Δ. Ελλάδα
Έκκληση από τον Ιατρικό Σύλλογο Πατρών: «Αυξημένες ανάγκες για αίμα»
Δημοσιεύθηκε
3 ώρες πρνστις
27 Ιανουαρίου 2021 16:15
Τον κώδωνα του κινδύνου για τις ελλείψεις σε αίμα και στα νοσοκομεία της περιοχής μας, κρούει ο Ιατρικός Σύλλογος Πατρών επισημαίνοντας πως είναι επιτακτική η ανάγκη για εθελοντική προσφορά αίματος.
Σε ανακοίνωσή του ο ΙΣΠ καλεί τους εθελοντικούς συλλόγους να προχωρήσουν στην διοργάνωση αιμοδοσιών, καθώς «οι ανάγκες για αίμα είναι πάντα διαρκείς. Ιδιαίτερα αυτή την εποχή, η προσέλευση των εθελοντών αιμοδοτών έχει περιορισθεί λόγω της πανδημίας της Covid-19, ενώ παραμένει επιτακτική η ανάγκη για εθελοντική προσφορά αίματος, προκειμένου να καλυφθούν οι συμπολίτες μας που μεταγγίζονται τακτικά, αλλά και οι ασθενείς που χρειάζεται να χειρουργηθούν».
Διευκρινίζεται ότι «για τη διεξαγωγή της αιμοδοσίας λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας των εθελοντών αιμοδοτών:
• εξοπλισμός ατομικής προστασίας (μάσκες, γάντια, αντισηπτικό)
• η αποστείρωση του απαραίτητου εξοπλισμού
• τηλεφωνικό ραντεβού, προκειμένου να αποφευχθούν φαινόμενα συγχρωτισμού.
Όταν ορισθεί το ραντεβού, ο ενδιαφερόμενος στέλνει ένα SMSστο 13033 που θα έχει ως εξής: ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ,
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ.
Η ανάπτυξη και στήριξη του θεσμού της εθελοντικής αιμοδοσίας αποτελεί αυταπόδεικτο στοιχείο αλληλεγγύης, αδελφότητας και ανθρωπισμού. Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε με τα κέντρα αιμοδοσίας των Νοσοκομείων:
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΑΤΡΩΝ « ΠΑΝΑΓΙΑ Η ΒΟΗΘΕΙΑ» (Διεύθυνση: 26504, Ρίο, τηλ. κέντρο: 2613 603000
Τηλ. Αιμοδοσίας: 2613 603668
Ωράριο Αιμοδοσίας: (8.30-14.30 και 17.00-20.30 καθημερινές και αργίες).
ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΑΤΡΩΝ « Ο ΑΓΙΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ »
Διεύθυνση: Καλαβρύτων 37, 263 35 Πάτρα
Τηλ. Κέντρο: 2613 601000
Τηλ. Αιμοδοσίας: 2613 601079, 2613 601071-078
Ωράριο Αιμοδοσίας:
(8.30-14.30 και 17.00-20.30 καθημερινές και αργίες)
Ειδικά δε αυτήν την περίοδο, που το σύστημα υγείας δοκιμάζεται, η ανάγκη για προσφορά αίματος είναι ακόμα μεγαλύτερη. Καλούμε τους τακτικούς ή περιστασιακούς αιμοδότες να συνδράμουν στην κάλυψη των αυξημένων αναγκών αυτής της περιόδου», καταλήγουν σε κοινή ανακοίνωσή τους η πρόεδρος Άννα Μαστοράκου, ο αντιπρόεδρος Γεώργιος Σκρουμπής και ο γενικός γραμματέας Γεώργιος Πατριαρχέας.
Πάτρα - Δ. Ελλάδα
Πάτρα: Ανοικτό το Υπνωτήριο του Δήμου
Δημοσιεύθηκε
4 ώρες πρνστις
27 Ιανουαρίου 2021 15:14
Από τον Δήμο Πατρέων και τον Κοινωνικό Οργανισμό (ΚΟΔΗΠ), ανακοινώνεται η λειτουργία Υπνωτηρίου για την φιλοξενία αστέγων έως και την Πέμπτη 28 Ιανουαρίου, λόγω των μετεωρολογικών προβλέψεων για επικράτηση ψύχους και έντονων καιρικών φαινομένων.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να διανυκτερεύσουν σε χώρο του κτιρίου, που στεγάζεται ο Ξενώνας Αστέγων του Δήμου Πατρέων, επί της Μπουκαούρη 100 και Γούναρη.
Η υποδοχή θα γίνεται από τις 7 έως τις 9 μ.μ. και η φιλοξενία των Αστέγων θα είναι δυνατή έως τις 9 π.μ. της επόμενης ημέρας.
Για την ενημέρωση του πληθυσμού των αστέγων της πόλης μας η Ομάδα Δρόμου του ΚΟΔΗ, σήμερα, από τις 6 έως τις 8 μ.μ., θα περιηγηθεί στην πόλη προκειμένου να εντοπίσει πιθανά σημεία που διαμένουν άστεγοι συμπολίτες και να τους ενημερώσει για την δυνατότητα διαμονής τους στο Υπνωτήριο.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε στο εξής τηλέφωνο: 2610342995, από τις 8 π.μ. έως τις 9 μ.μ.

Ροή ειδήσεων
Αφρική: Σε συζητήσεις με την Ρωσία για τη διάθεση του εμβολίου Sputnik-V
Μιμή Ντενίση για τον σάλο με τον Γιώργο Κιμούλη: Δεν έπεσα από τα σύννεφα
Α. ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΣ: «Να κάνουμε αυτοκριτική»
Αλλαγές στο πρόγραμμα των προημιτελικών του Κυπέλλου
Ταραντίλης σε Ηλιόπουλο: Λυπηρό που ο ΣΥΡΙΖΑ αντιπολιτεύεται τα γεγονότα για τα εμβόλια
Πηνελόπη Αναστασοπούλου: «Σκεφθείτε να πηγαίνετε σε οντισιόν και ο σκηνοθέτης να αυτοϊκανοποιείται»
ΠΟΥ για μετάλλαξη κορονοϊού: Σε 70 χώρες εντοπίζεται η βρετανική παραλλαγή
Χρηματιστήριο Αθηνών: Ισχυρή πτώση 2,77% στο κλείσιμο – Πτώση 6,27% στις τράπεζες
Το Boeing 737 MAX πήρε και πάλι έγκριση για πτήσεις στην Ευρώπη
Kικίλιας: Προβληματίζει η Αχαϊα- 17 τα σημερινά κρούσματα του νομού
Αυτή την εβδομάδα
-
Πάτρα - Δ. Ελλάδα5 ημέρες πρν
Πάτρα: Έφυγε από την ζωή σε ηλικία 48 ετών ο Χρήστος Παπαδόπουλος
-
Μπάσκετ4 ημέρες πρν
Basketleague: Προμηθέας-Λαύριο: 90-88 (ΤΕΛΙΚΟ)
-
Πάτρα - Δ. Ελλάδα1 ημέρα πρν
ΣΟΚ στην Πάτρα: Νεκρός ο 31χρονος Μάριο Μετάι
-
Πάτρα - Δ. Ελλάδα4 ημέρες πρν
Νέα αύξηση κρουσμάτων στην Αχαΐα-Αναλυτικά η κατανομή
-
Εκκλησιαστικά4 ημέρες πρν
Μητρόπολιτης Χρυσόστομος: Δεν θα γιορτάσει λόγω πανδημίας
-
Πολιτισμός4 ημέρες πρν
Στους δρόμους από χθες οι Τελάληδες καλούν τους Πατρινούς να παρακολουθήσουν την αποψινή live streaming τελετή
-
Μπάσκετ5 ημέρες πρν
Ο Γ. Χριστόπουλος αποχώρησε από τον Προμηθέα και μετακόμισε στην Κίνα
-
Υγεία3 ημέρες πρν
Κολχικίνη: Το φάρμακο που μειώνει κατά 44% τη θνητότητα έρχεται στην Ελλάδα