Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2021
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Σημαντική μελέτη για οζίδιο στο πνεύμονα-Παρουσίασε ο Πατρινός πνευμονολόγος Ιωάννης Γαλαριώτης

Δημοσιεύθηκε

στις

Αξιόλογη και σημαντική η συμμετοχή του ιατρού Ιωάννη Γαλαριώτη, ειδικού πνευμονολόγου με εξειδικευμένη επιστημονική μελέτη στο 29ο Πανελλήνιο Πνευμονολογικό Συνέδριο που διεξήχθη διαδικτυακά από 17-20 Δεκεμβρίου 2020.

Η επιστημονική μελέτη αφορούσε ένα οζίδιο στον πνεύμονα διαμέτρου 1,8 εκατοστών με συμπαγή σύσταση και παθολογικά ακτινολογικά χαρακτηριστικά, με υψηλή πρόσληψητης FDGPET συμβατά με καρκίνο πνεύμονα.
Ο σκοπός αυτής της μελέτης ήταν να εξακριβωθεί αν μόνο τα ευρήματα από την CT (αξονική τομογραφία θώρακος) και την PET/CT (αξονική τομογραφία με εκπομπή ποζιτρονίων) εξέταση αποτελούν ασφαλή οδηγό για την διάγνωση και θεραπεία του καρκίνου του πνεύμονα.
Ο ιστολογικός έλεγχος στο εν λόγω οζίδιο με συμπαγή σύσταση και παθολογικά ακτινολογικά χαρακτηριστικάκατά την CTκαθώς και μευψηλή πρόσληψη του εν λόγω φαρμάκου κατά την PET/CT έδειξε ότι δεν είναι ασφαλής ηχειρουργική αντιμετώπιση χωρίς να έχει προηγηθεί βιοψία.
Η διαχείριση αυτή προκαλεί μειωμένη αναπνευστική λειτουργία όπου αποτελεί σοβαρό πρόβλημα για τον ασθενή. Η βιοψία κρίνεται σημαντική και απαραίτητη γιατην σωστή διάγνωση και θεράπεια.
Σημαντικός παράγοντας κρίνεται σαφώς και η ψυχική καταπόνηση του ασθενούς σε περίπτωση μιας άσκοπης παρέμβασης.

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

ΠΑΤΡΑ: Θλίψη για τον θάνατο του Γιώργου Αραβαντινού

Δημοσιεύθηκε

στις

  1. Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 53 ετών ο Γιώργος Αραβαντινός. Γνωστός στην πατραϊκή κοινωνία και ιδιαίτερα στο χώρο της εστίασης καθώς είχε εργαστεί κατά το παρελθόν σε πολύ γνωστά νυχτερινά καταστήματα της πόλης. Υπήρξε σε νεαρή ηλικία πυγμάχος της αγαπημένης του Παναχαϊκής, της οποίας ήταν και ένθερμος οπαδός. Χαμογελαστός και ιδιαίτερα αγαπητός, η  είδηση του θανάτου του  “πάγωσε” όλους όσοι τον γνώριζαν.

Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν κατακλυστεί από μηνύματα φίλων του, που τον αποχαιρετούν.

 

Γ.Γ

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Σκαγιοπούλειο: Διαμαρτυρία για τους κάδους

Δημοσιεύθηκε

στις

Την ανάγκη να δοθεί έμφαση στην καθαριότητα αλλά και την απολύμανση των κάδων απορριμμάτων ζητούν οι κάτοικοι στην περιοχή του Σκαγιοπουλείου.

 

Συγκεκριμένα, αναγνώστρια της «Γ» δηλώνει πως στη συμβολή των οδών Μεσολογγίου και Σμύρνης υπάρχουν δύο κάδοι απορριμμάτων, από τους οποίους αναδύεται έντονη δυσοσμία με αποτέλεσμα να μην τολμούν να ανοίξουν τα παράθυρα. Μάλιστα, αναφέρουν πως συχνά πυκνά οι κάδοι ξεχειλίζουν από σκουπίδια διαφόρων ειδών, μέχρι και τηλεοράσεις (!) που εναποθέτουν ορισμένοι ασυνείδητοι. Ζητά την παρέμβαση του Δήμου Πατρέων για να υπάρξει πρόγραμμα απολύμανσης και καλύτερης διαχείρισης των απορριμμάτων.

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

«Προχωρούν» τα πεζοδρόμια

Δημοσιεύθηκε

στις

Με γρήγορους ρυθμούς προχωράει και η ανακατασκευή των πεζοδρομίων στο «νέο δρόμο», στην είσοδο της Πάτρας.

 

Βέβαια, για ακόμα μία φορά λόγω των έργων έχει περιοριστεί το πλάτος του δρόμου σχεδόν στο μισό, με αποτέλεσμα κατά τις ώρες αιχμής να υπάρχουν ουρές. Πάντως, η είσοδος της πόλης, σταδιακά αποκτάει «νέα» και πιο περιποιημένη μορφή. Βέβαια, όπως πολλές φορές έχουμε σημειώσει, δεν έχει σημασία μόνο η (ανα)κατασκευή αλλά και η συντήρηση…

Περισσότερα
Advertisement
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα