Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Ένεση αισιοδοξίας στην περιφέρεια-Εμβολιάζονται στην Πάτρα η Ζωή Ράπτη και στα Γιάννενα ο Βασίλης Κοντοζαμάνης

Published

on

Παρουσία των Υφυπουργών Υγείας Ζωής Ράπτη στην Πάτρα και Βασίλη Κοντοζαμάνη στα Γιάννενα ξεκινά σήμερα το πρωί ο εμβολιασμός κατά της Covid-19 στην 6η Υγειονομική Περιφέρεια σηματοδοτώντας την σπουδαιότητα του γεγονότος.

Την παρουσία κυβερνητικού στελέχους στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας κατά την πρεμιέρα του εμβολιασμού προανήγγειλε χθες η «Γ» στην στήλη «Αδέσποτα», επισημαίnοντας τους λόγους συμβολισμού για να σταλεί το μήνυμα της αναγκαιότητας της εμβολιαστικής κάλυψης του πληθυσμού.

Δύο μέρες μετά την επίσημη έναρξη της εμβολιαστικής προσπάθειας η σκυτάλη περνά σήμερα στα τέσερα νοσοκομεία της Περιφέρειας. Πιο συγκεκριμένα, στις 8:30 το πρωί θα εμβολιαστούν υγειονομικοί στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών, Ιωαννίνων και Λάρισας ενώ στις 11 π.μ. στο Θεσσαλονίκης ΑΧΕΠΑ.

Στο ΠΓΝ Πατρών θα εμβολιαστεί η Υφυπουργός Υγείας Ζωή Ράπτη, στο ΠΓΝ Ιωαννίνων ο Υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης (ο οποίος χθες το απόγευμα επισκέφθηκε το Κέντρο Υγείας Αρτας συνοδεία του ΥΠΕάρχη και ακολούθως μετέβη στα Γιάννενα όπου και διανυκτέρευσε), στο ΠΓΝΘ ΑΧΕΠΑ ο Γενικός Γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας Γιάννης Κωτσιόπουλος και στο ΠΓΝ Λάρισας ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Υγείας Παναγιώτης Πρεζεράκος, όπως ανακοινώθηκε χθες επίσημα από το Υπουργείο Υγείας.

μετά την Υφυπουργό Υγείας Ζωή Ράπτη θα εμβολιαστούν ο Διοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Γιάννης Καρβέλης, ο Καθηγητής Παθολογίας – Λοιμωξιολογίας, Διευθυντής της Παθολογικής Κλινικής του νοσοκομείου και Αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών Μάρκος Μαραγκός, η αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πατρών, καθηγήτρια Ακτινολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών Κατερίνα Σολωμού και άλλοι υγειονομικοί της πρώτης γραμμής που υπηρετούν στο νοσοκομείο αναφοράς για κορωνοϊό της πόλης μας.
Σύμφωνα με τον προγραμματισμό που έχει γίνει σήμερα αναμένεται να εμβολιαστούν 80 περίπου υγειονομικοί (ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό) και σταδιακά μέχρι και την Κυριακή, ανελλιπώς θα εμβολιαστούν 250 εργαζόμενοι.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυρία Ράπτη ακολούθως θα επισκεφθεί την Ψυχιατρική Κλινική του ΠΓΝΠ, όπου θα συναντηθεί με τον καθηγητή Φϊλιππο Γουρζή και θα ενημερωθεί για την εικόνα που επικρατεί.

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement