Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
Connect with us

Μπάσκετ

Ο Προμηθέας αυλαία σήμερα στην Ευρώπη, υποδέχεται την Μπουρσασπορ

Δημοσιεύθηκε

στις

Με την εξ αναβολής αναμέτρηση με την  Bursaspor ολοκληρώνει σήμερα το απόγευμα («Τόφαλος», 17:00) τις υποχρεώσεις του στο φετινό 7DAYS Eurocup ο Προμηθέας, με τον εν λόγω αγώνα να είναι και ο τελευταίος της πατρινής ομάδας μέσα στο 2020.

 

Το παιχνίδι είναι από την 8η αγωνιστική και έχει ήδη αναβληθεί δυο φορές εξαιτίας κρουσμάτων Covid-19 στην Τουρκική ομάδα. Το μοναδικό βαθμολογικό ενδιαφέρον που έχει ο αγώνας, μιας και οι δυο αντίπαλοι έχουν αποκλειστεί από την επόμενη φάση του ευρωπαϊκού κυπέλλου, είναι ότι ο νικητής θα καταλάβει την προτελευταία και όχι την τελευταία θέση στον Δ΄ Ομιλο της διοργάνωσης. Το παιχνίδι, που θα διευθύνουν οι Γιακούμπ Ζαμόσκι (Πολωνία), Γιούργκις Λαβριναβίτσιους (Λιθουανία) και Μάρκο Γιούρας (Σερβία), θα μεταδοθεί ζωντανά τηλεοπτικά από το Novasports 1HD .

Το κακό είναι ότι ο προπονητής του Προμηθέα Μάκης Γιατράς δεν θα έχει δικαίωμα να χρησιμοποιήσει κανένα από τα καινούργια αποκτήματα της ομάδας, καθώς οι Γιάννης Αθηναίου, Γιάννης Αγραβάνης και Τζεράι Γκραντ δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής, μιας και το παιχνίδι ήταν προγραμματισμένο να διεξαχθεί πολύ πριν έρθουν στην Πάτρα. Έτσι, ο Μάκης Γιατράς δεν θα έχει την ευκαιρία για ένα πολύ χρήσιμο αγωνιστικό τεστ, στην προσπάθειά του, να ενταχθούν πιο γρήγορα στην ομάδα οι νέοι παίκτες, ενόψει και της καταιγιστικής συνέχειας στο ελληνικό πρωτάθλημα, όπου ακολουθούν 3 δύσκολα και κρίσιμα παιχνίδια μέσα σε μία εβδομάδα (κόντρα στο Μεσολόγγι Baxi στο Αγρίνιο την Κυριακή 3/1 (17:00), στη Λάρισα την Τετάρτη 6/1 (17:00) και με τον Ηρακλή στην Πάτρα το Σάββατο 9/1 (17:00).

Από την άλλη, το κέρδος του Προμηθέα, πως στη σύνθεσή του στο παιχνίδι της Τρίτης θα έχει αρκετά νέα παιδιά, που θα έχουν την ευκαιρία να εμπλουτίσουν τις σημαντικές, ήδη, ευρωπαϊκές παραστάσεις τους. Εκτός από τους Λούντζη, Ραντίσεβιτς, Γκάρετ, Χριστοδούλου, Μίλερ, Γιαννόπουλο, Δ. Αγραβάνη, Αγκμπελίζ και οι Νάσος Μπαζίνας, Βασιλείου, Κουρουπάκης και Τανούλης αναμένεται να πάρουν χρόνο συμμετοχής, όπως είχε συμβεί και στο αμέσως προηγούμενο παιχνίδι με την Τσεντεβίτα Ολίμπια Λιουμπλιάνας.

Σε δηλώσεις του για το παιχνίδι ο Μάκης Γιατράς, ευχήθηκε σε όλες τις ομάδες που συμμετείχαν στη διοργάνωση «υγεία κι επιτυχίες στο υπόλοιπο της σεζόν», ενώ τόνισε πως «ήταν μία δύσκολη χρονιά για όλους, εξαιτίας του Covid-19» κι έκλεισε ευχόμενος «να επιστρέψουμε και πάλι στην κανονικότητα και να έχουμε και φιλάθλους στα παιχνίδια».

 


Ροή ειδήσεων

Advertisement