Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

«Πράσινο» φως για τον ΑΣΟ-Η συμμετοχή της παράταξης Αλεξόπουλου εξασφάλισε την απαρτία στο Δημοτικό Συμβούλιο

Published

on

Πρωί- πρωί συνεδρίασε χθες με τον χαρακτήρα του κατεπείγοντος το Δημοτικό Συμβούλιο Πατρέων, το οποίο εξασφάλισε απαρτία χάρη στη συμμετοχή της παράταξης Αλεξόπουλου.

Οι άλλες παρατάξεις της αντιπολίτευσης, πλην της «Πρωτεύουσας Ξανά» και του «Κοινοτικόν» και του δημοτικού συμβούλου, Αντώνη Κουνάβη δεν συμμετείχαν στη συνεδρίαση σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την μη υλοποίηση της απόφασης που αφορά στο Φράγμα. Ο κ. Αλεξόπουλος είχε ενημερώσει πως θα πάρει μέρος στη συνεδρίαση η οποία ήταν εξ αναβολής και έτσι το Σώμα κατάφερε να συγκληθεί και να λάβει αποφάσεις, μεταξύ των οποίων και η τροποποίησης της διαδικασίας για την άμεση δημοπράτηση του μεγάλου έργου της ανάπλασης των αποθηκών του ΑΣΟ που κινδύνευε με απένταξη από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

Επίσης, το Δημοτικό Συμβούλιο ψήφισε ομόφωνα τα εξής θέματα:
-Έγκριση της 8ης αναμόρφωσης του Προϋπολογισμού του Δήμου Πατρέων για το 2020 και την τροποποίηση του Τεχνικού Προγράμματος, με βάση την σχετική απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής.
-Έγκριση σύναψη συνεργασίας με την ECOELASTIKA A.E., για τη διαχείριση των άχρηστων ελαστικών του Δήμου.
-Έγινε δεκτή η ένσταση αναδόχου του έργου «Ανακατασκευή οδών και τεχνικών έργων στον Αρκτικό Τομέα του Δήμου Πατρέων 2017».
-Έγκριση 1ης παράτασης προθεσμίας περαίωσης του έργου «Ανακατασκευή οδών και πεζοδρομίων Νοτίων και Ανατολικών περιοχών του Δήμου Πατρέων».
-Έγκριση της 4ης παράτασης προθεσμίας περαίωσης εργασιών του έργου με τίτλο: «Ανακατασκευή οδών και τεχνικών έργων στη Δημοτική Ενότητα Ρίου 2017»
-Έγκριση 1ου Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα Εργασιών (ΑΠΕ) του έργου «Διαγραμμίσεις οδών της πόλης».
-Έγκριση παραχώρησης της χρήσης γηπέδου που βρίσκεται στο Ακταίο, από την Ε.Τ.Α.Δ Α.Ε. (Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου Α.Ε.), έναντι ετησίου αντιτίμου ενός ευρώ και εξουσιοδότηση του Δημάρχου Πατρέων, για την υπογραφή σχετικού συμφωνητικού.
-Έγκριση πρωτοκόλλων παραλαβής της υπηρεσίας «Φύλαξη των χώρων: 1) του Παμπελοποννησιακού Σταδίου Πατρών και των βοηθητικών γηπέδων αυτού, επί των οδών Γιάννη Ρίτσου και Σεφέρη και 2) των εγκαταστάσεων του παλιού εργοστασίου Λαδόπουλου».

ΩΡΑ ΠΑΤΡΩΝ: ΘΑ ΣΑΣ ΤΑΡΑΞΟΥΜΕ ΣΤΗ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ

Με αφορμή τη χθεσινή συνεδρίαση, η παράταξη «Ώρα Πατρών» εξέδωσε ανακοίνωση αναφέροντας μεταύ άλλων πως «Κ. Πελετίδη, αφού δεν προτίθεστε να υλοποιήσετε την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, παρά τον νόμο, γιατί δεν αποφασίζετε χωρίς απαρτία και να απαιτήσετε να την εφαρμόσουν; Επαναστάτης αλά καρτ… Γνωρίζετε ότι το τρίτο, κατά σειρά, Δημοτικό Συμβούλιο γίνεται με απαρτία του 1/3 των δημοτικών συμβούλων. Έχετε 20, άρα, μπορείτε να το πραγματοποιήσετε. Χρησιμοποιείτε όμως κατά την προσφιλή σας μέθοδο τους εργαζόμενους σαν σάκο του μποξ. Είστε αδίστακτος κ. Πελετίδη. Το ίδιο πράξατε με τους εργαζόμενους της κοινωφελούς εργασίας. Αφού τους τάξατε υποσχέσεις προεκλογικά δεν τους υπερασπιστήκατε στο Δικαστήριο και δικαίως έκαναν κατάληψη στα γραφεία σας.
Ο νόμος ορίζει τα Δημοτικά Συμβούλια να γίνονται όχι σε ώρες εργασίας αλλά απόγευμα ή βράδυ, προκειμένου να διευκολύνονται οι δημοτικοί σύμβουλοι ώστε να παρευρίσκονται. Εσεις ορίσατε δημοτικό συμβούλιο στις 9.00 π.μ. Δεν είμαστε επαγγελματικά στελέχη κ. Μελά ούτε ζούμε με μισθούς από τον Δήμο.
Καλούμε τον Δήμαρχο να μας παραδώσει τα πρακτικά της Εκτελεστικής Επιτροπής του Δήμου, αρμόδια για την υλοποίηση των αποφάσεων και συγκεκριμένα την από 4/3/2020 σχετικά με τη δημιουργία του φορέα ώστε να δούμε τις απόψεις των αντιδημάρχων και των συνεργαζόμενων.
Με την αποχή καταδείξαμε το έλλειμμα Δημοκρατίας και την απέχθεια του Κ. Πελετίδη στους θεσμούς. Το μήνυμα πέρασε στους πολίτες ανά το πανελλήνιο. Ακόμα και αυτή την ώρα που είναι μόνος του και απομονωμένος ο Κ. Πελετίδης συνεχίζει να εκβιάζει. Δεν θα υποκύψουμε στον εκβιασμό γιατί όπως αναδείξαμε τα επιχειρήματά του είναι παρωχημένα. Με την επάνοδό μας στο Δημοτικό Συμβούλιο, αφού λύσουμε τα θέμα της θεσμικής εκτροπής, ένα είναι σίγουρο. “Θα σας ταράξουμε στη νομιμότητα”…».

Ροή ειδήσεων

Advertisement