Τρίτη 16 Απριλίου 2024
Connect with us

Ελλάδα

Θεσσαλονίκη: Από το ΑΧΕΠΑ ξεκίνησαν οι εμβολιασμοί υγειονομικών

Δημοσιεύθηκε

στις

Λίγο πριν από τις 11 το πρωί ξεκίνησαν στη Θεσσαλονίκη οι πρώτοι εμβολιασμοί των υγειονομικών κατά της Covid-19, στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ.

Για «μέρα γιορτής» και «θρίαμβο της επιστήμης, μιας και το εμβόλιο για πρώτη φορά στην ιστορία κατάφερε και ολοκληρώθηκε σε ελάχιστους μήνες», έκανε λόγο ο Γενικός Γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας του υπουργείου Υγείας Παναγιώτης Κωτσιόπουλος, ο οποίος ήταν από τους πρώτους που εμβολιάστηκε. «Είναι μια μέρα χαράς και θέλω να κρατήσουμε το μήνυμα αισιοδοξίας αλλά και προσοχής για τους επόμενους μήνες», τόνισε ο κ. Κωτσιόπουλος και δήλωσε «ιδιαίτερα χαρούμενος και συγκινημένος που σήμερα ξεκίνησε από το ΑΧΕΠΑ το Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών στη Βόρεια Ελλάδα».

«Εμβολιάζουμε πρώτα τους υγειονομικούς για να τους κρατήσουμε ασφαλείς, για να κρατήσουμε τους ασθενείς μας ασφαλείς με ένα εμβόλιο το οποίο είναι ασφαλές, έχει περάσει από όλα τα στάδια της αδειοδότησης και έτσι θα μπορέσουμε να προχωρήσουμε, να ατενίσουμε την επόμενη μέρα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο ΓΓ Υπηρεσιών Υγείας και πρόσθεσε: «πριν ολοκληρωθεί το πρόγραμμα των εμβολιασμών θα πρέπει για τους επόμενους μήνες να δείξουμε υπομονή και να κρατήσουμε τις συστάσεις των ειδικών, ούτως ώστε να μην έχουμε κι ένα τρίτο κύμα της πανδημίας».

Ροή ειδήσεων

Advertisement