Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2021
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Τρόφιμα για τους πρόσφυγες

Δημοσιεύθηκε

στις

 

Την παραμονή των Χριστουγέννων ο Σύλλογος Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Αχαΐας στο πλαίσιο της αλληλεγγύης του προς τα πιο πληττόμενα κομμάτια της κοινωνίας πραγματοποίησε όπως και πέρυσι μια δράση υποστήριξης ανθρώπων που το χρειάζονται. Φέτος, αποφασίστηκε να στηρίξουν με τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης για ενήλικες και παιδιά τους πρόσφυγες και τους μετανάστες της πόλης των Πατρών.

Στο στέκι της Κίνησης Υπεράσπισης των Δικαιωμάτων Προσφύγων και Μεταναστών παρέστησαν ο πρόεδρος, μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου αλλά και μέλη του συλλόγου και παρέδωσαν στον εκπρόσωπο της Κίνησης Νίκο Παπαγεωργίου τις προσφορές των μελών μας, οι οποίες συγκεντρώθηκαν κατά τη διάρκεια της εβδομάδας μετά από ομόφωνη απόφαση της Γενικής Συνέλευσης. Οπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους, ενημερώθηκαν για τη δεινή θέση που βρίσκονται οι πρόσφυγες και οι μετανάστες καθώς οι περισσότεροι από αυτούς έχουν μείνει άνεργοι εξαιτίας του λοκ-ντάουν που έχει επιβάλλει από τις αρχές Νοέμβρη η κυβέρνηση, αλλά και συνολικά για τα σύνθετα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Ο Σύλλογος δεσμεύτηκε για κλιμάκωση της συνδρομής τους και με εκπαιδευτικο υλικό αλλά και εθελοντική διδασκαλία.

 

 

 

 

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πίτα στη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας

Δημοσιεύθηκε

στις

«Η Περιφέρειά μας  είναι πρώτη σε απορροφητικότητα των ευρωπαϊκών χρηματοδοτικών προγραμμάτων για τον πρωτογενή τομέα.

Αυτή την αποτελεσματικότητα οφείλουμε να την συνεχίσουμε και τη νέα χρονιά», επεσήμανε μεταξύ άλλων ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης Θεόδωρος Βασιλόπουλος, στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας στα γραφεία της Γενικής Διεύθυνσης Περιφερειακής Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής στην Πάτρα.

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

«Θάφτηκε» ο δρόμος στο Λαμπίρι Αιτωλοακαρνανίας

Δημοσιεύθηκε

στις

Η μεγάλη κατολίσθηση στον δρόμο Αγρινίου – Καρπενησίου, στην περιοχή Λαμπίρι, είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα που δημιούργησε η προχθεσινή κακοκαιρία στην Αιτωλοακαρνανία, η οποία σε γενικές γραμμές, ξεπέρασε μόνο με «αμυχές» ένα 24ωρο πολύ έντονης βροχόπτωσης.

Το πρόβλημα πάντως στον οδικό άξονα είναι μεγάλο, καθώς τεράστιοι όγκοι από βράχους και χώματα κυριολεκτικά «έθαψαν» τον δρόμο. Συνεργεία εργάζονται ήδη από προχθές για να απομακρύνουν τα φερτά υλικά, ωστόσο πρόκειται για μία προσπάθεια που θα απαιτήσει χρόνο. Επίσης, προκειμένου να είναι ασφαλής η διέλευση θα πρέπει να υπάρξει γεωλογική μελέτη για να αποτυπώσει την έκταση της αποσάθρωσης του εδάφους και φυσικά, να διαπιστωθούν και να αποκατασταθούν οι τυχόν ζημιές που θα έχουν γίνει στο οδόστρωμα.

 

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Εντατικοί έλεγχοι της ΕΛ.ΑΣ. στο κέντρο της Πάτρας

Δημοσιεύθηκε

στις

Αυστηροί είναι οι έλεγχοι από αστυνομικούς στο κέντρο της Πάτρας προκειμένου να διαπιστωθεί εάν όσοι κυκλοφορούν πληρούν τις προδιαγραφές για τις μετακινήσεις στο κέντρο της Πάτρας.

 

“Μπλόκα” έχουν στηθεί από δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. στην πλατεία Γεωργίου, ζητώντας τα σχετικά έγγραφα από τους οδηγούς που διέρχονται το κέντρο της πόλης.

Ο κόσμος στο κέντρο της Πάτρας είναι πολύς, το κυκλοφοριακό μεγάλο, τη στιγμή που χθες κατά τη διάρκεια της επίσημης ενημέρωσης που έγινε από τον υπουργό Υγείας Β. Κικίλιας, αναφέρθηκε ότι η Αχαΐα, βρίσκεται στις περιοχές που προβληματίζουν τους επιστήμονες σε ότι αφορά τη διασπορά του κορονοϊού.

 

 

 

Περισσότερα
Advertisement
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα