Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

«Σφυροκόπημα» από την αντιπολίτευση-23 δημοτικοί σύμβουλοι της Πάτρας ζητούν να συνεδριάσει το Δημ. Συμβούλιο για την θεσμική εκτροπή Πελετίδη

Published

on

Με επιστολή τους προς τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Παναγιώτη Μελά, 23 Δημοτικοί Σύμβουλοι της αντιπολίτευσης, ζητούν την σύγκληση Δημοτικού Συμβουλίου με θέματα συζήτησης:

– Τη θεσμική εκτροπή του Δημάρχου Πατρέων και του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, ως προς την άρνηση υλοποίησης αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου.
-Τη θεσμοθέτηση και συγκρότηση του συμβουλευτικού οργάνου «Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης».
Όπως αναφέρουν στην κοινή επιστολή τους οι δημοτικοί σύμβουλοι, Αθανασόπουλος Θανάσης, Αλεξόπουλος Γρηγόρης, Βορίσης Διονύσης, Γρηγόρης Ηλίας, Δημακόπουλος Φώτης, Ζαφειρόπουλος Παναγιώτης, Θεοδωρόπουλος Νίκος, Καυκάς Γιώργος, Μοίραλης Νίκος, Μπακαλάρος Χρήστος, Νικολάου Ανδρέας, Νικολόπουλος Νίκος, Ξυλιάς Θόδωρος, Παπαδημάτος Νίκος, Ρώρος Γιώργος, Σβόλης Κώστας, Σιαδήμας Βασίλης, Σολωμού Κατερίνα, Τζανάκος Νίκος, Τριανταφυλλόπουλος Ναπολέων, Τσιμπούκης Γιάννης, Φιλοπούλου Μαρία, Χρυσανθακόπουλος Αλέξανδρος «το αίτημά μας αυτό έρχεται ως συνέχεια των ανοικτών παρεμβάσεών μας με τις οποίες καλέσαμε τον Δήμαρχο και τη Δημοτική Αρχή της Πάτρας να επανέλθουν στη νομιμότητα και στις δημοκρατικές διαδικασίες μετά την θεσμική εκτροπή που προέκυψε από την άρνηση του κ. Πελετίδη να υλοποιήσει την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για σύσταση Διαδημοτικού Φορέα Διαχείρισης του Φράγματος Πείρου – Παραπείρου.
Η επιμονή του Δημάρχου και της Δημοτικής Αρχής στην παραβίαση βασικών Δημοκρατικών κανόνων λειτουργίας του ανώτατου βουλευόμενου Οργάνου στην πόλη και η προκλητική και αλαζονική στάση που τηρούν απέναντι στους εκλεγμένους από το λαό της Πάτρας Δημοτικούς Συμβούλους, συνιστούν πολύ σοβαρό ζήτημα απαξίωσης του θεσμού του Δημοτικού Συμβουλίου.
Αυτό επιβάλλει τη συζήτηση εντός του Οργάνου και την ξεκάθαρη τοποθέτηση της Δημοτικής Αρχής και του Δημάρχου της Πάτρας επί της εκτροπής από τα Δημοκρατικά δεδομένα λειτουργίας του. Στόχος μας είναι η επαναφορά του Δημοτικού Συμβουλίου στην θεσμική λειτουργία και η αποκατάσταση των Δημοκρατικών διαδικασιών εντός αυτού.
Επίσης σοβαρότατο θέμα με παράβαση των κανόνων της Δημοκρατικής συμμετοχής των πολιτών στα του Δήμου, αποτελεί και η άρνηση του Δημάρχου να συγκροτήσει, όπως υποχρεούται από το πρώτο δίμηνο της νέας θητείας (όπως και της προηγούμενης), τη Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης. Ένα όργανο στο οποίο Δημοκρατικά συμμετέχουν πολίτες και Φορείς της Πάτρας, ενημερώνονται και προτείνουν στο Δημοτικό Συμβούλιο σχετικά με θέματα της πόλης.
Με βάση τη νομοθεσία, ο Πρόεδρος του Σώματος υποχρεούται, εφόσον του ζητείται εγγράφως από το 1/3 τουλάχιστον του συνολικού αριθμού των μελών του Συμβουλίου, να συγκαλέσει συνεδρίαση εντός της προβλεπόμενης ημερομηνίας των έξι ημερών από την υποβολή του αιτήματος».
Να σημειωθεί, πως την επιστολή δεν υπογράφουν οι παρατάξεις Ψωμά, «Κοινοτικόν» και «Ανυπότακτης Πολιτείας», ούτε και ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος, Αντώνης Κουνάβης.

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement