Ένας ακόμα Πατρινός στο Πατριαρχείο. Την Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2020, στον Ιερό Ναό Αγίου Στεφάνου στην Κωνσταντινούπολη τελέσθηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Γέροντος Δέρκων κ. Αποστόλου, τον οποίο συνεπικούρησαν ιερείς και ο διάκονοι του Οικουμενικού Πατριαρχείου.
Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας, ο σεπτός Ιεραρχης του θρόνου τέλεσε την εις διάκονον χειροτονία ενός ευσεβούς έγγαμου νέου από την Πάτρα του Μιχαήλ Ζαφείρη, ο οποίος είναι 29 ετών, υιός του κληρικού π. Αποστόλου Ζαφείρη ο οποίος διακονεί στη Μητρόπολη Πατρών.

Μάλιστα, σύμφωνα με την πατριαρχική τάξη έγινε και αλλαγή ονόματος του νέου διακόνου. Έτσι, δόθηκε το όνομα Δανιήλ με αφορμή την πρόσφατη Αγιοκατατάξη του Αγίου Δανιήλ του Κατουνακιώτη.
Ο νέος Διάκονος Δανιήλ, έχει αποφοιτήσει από το Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, ενώ έχει ολοκληρώσει τις μεταπτυχιακές σπουδές στην Ορθόδοξη Θεολογία στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο.

Στο λόγο του ο Δεσπότης Δέρκων κ. Απόστολος ανέφερε χαρακτηριστικά ότι ήταν σπουδαίο το γεγονός ότι ο νέος διάκονος εγκατέλειψε τα πάτρια εδάφη του και το σπίτι του για να ιερωθεί στους μαρτυρικούς και ιστορικούς τόπους του Οικουμενικού Πατριαρχείου και θα έχει την υποστήριξη και την αγάπη τους.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η Πάτρα έχει στενές σχέσεις με το Οικουμενικό Πατριαρχείο, καθώς βρίσκονται εκεί ακόμα τρεις Πατρινοί., ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Μάξιμος (Βγενόπουλος), ο π. Ανδρέας (Σοφιανόπουλος) Μέγας Πρωτοσύγκελος του Πατριαρχείου και ο π. Βοσπόριος Κωδικογράφος (Μαγκαφάς).

Να σημειωθεί τέλος ότι στη σημαντική αυτή στιγμή για τη ζωή του νέου διακόνου παραβρέθηκαν δέκα άτομα από την Πάτρα, συγγενείς και φίλοι. Μάλιστα, έψαλλαν στο αριστερό ψαλτήρι δύο Πατρινοί ο Παναγιώτης Καρασπήλιος και ο Ανδρέας Αλεξόπουλος.
Π.Κ.
ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ ΓΝΩΜΗΣ
