Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2021
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Αλλαγή στάσης μετά την κοινωνική κατακραυγή-Δήλωση του Γ. Κυριακόπουλου για τα δωρεάν φάρμακα

Δημοσιεύθηκε

στις

Με αφορμή τις αντιδράσεις που προκάλεσε η διακοπή παροχής δωρεάν φαρμάκων στους χαμηλοσυνταξιούχους και την αλλαγή στάσης εκ μέρους της κυβέρνησης με προσωπική παρέμβαση του ίδιου πρωθυπουργού, το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας και πρόεδρος των εργαζομένων στον ΕΦΚΑ, Γιώργος Κυριακόπουλος σχολίασε πως «μία από τις λίγες ευεργετικές διατάξεις που ίσχυαν για τους χαμηλοσυνταξιούχους με μικτή σύνταξη έως 500 ευρώ, επιχείρησε να μπλοκάρει η κυβέρνηση, εμφανίζοντας για μια ακόμα φορά το ανάλγητο και αποκρουστικό προσωπείο της, αφού απέρριψε πριν λίγες ημέρες σχετική τροπολογία του ΣΎΡΙΖΑ /ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΉ ΣΥΜΜΑΧΊΑ για συνέχιση τής δωρεάν συμμετοχής της Πολιτείας στα φάρμακα και για το 2021.

Το υπουργείο Εργασίας άφηνε προκλητικά να κυλάει ο χρόνος, παρότι γνώριζε πως η προθεσμία εξέπνεε, και δεν προχωρούσε σε παράταση-επέκταση της ευεργετικής διάταξης. Όταν όμως η κοινωνική κατακραυγή, που εκδηλώθηκε με κάθε τρόπο, ξεχείλισε από παντού, μόνο τότε η Κυβέρνηση έδειξε να «συγκινείται»…

Η αναγκαστική, όμως, αναδίπλωση και άτακτη οπισθοχώρηση του κυβερνητικού επιτελείου, μέσω της παράτασης για ένα ακόμα χρόνο της ευεργετικής για τους χαμηλοσυνταξιούχους διάταξης, δεν διαγράφει τις αλγεινές εντυπώσεις που προκάλεσε η αρχική αδιαφορία της. Ουσιαστικά, η κυβέρνηση σύρθηκε σε αυτή την απόφαση παρασυρμένη από το κύμα αντιδράσεων.

Ήταν εν γνώσει της ότι 606.280 χαμηλοσυνταξιούχοι θα υφίσταντο μια τρομακτικά επώδυνη, ειδικά αυτή την περίοδο, επιβάρυνση, αφού θα αναγκάζονταν να πληρώνουν ολόκληρη την συμμετοχή τους στα φάρμακα. Και αυτή την επιβάρυνση την αποδέχθηκε η κυβέρνηση. Την ήθελε. Την επιδίωκε. Αυτό, ακριβώς, είναι που την κάνει επικίνδυνη, αδίστακτη.

Γιατί τώρα υποχρεώθηκε να υποχωρήσει μπροστά στην κατακραυγή. Την επόμενη φορά, όμως, δεν θα διστάσει… Γιατί μόνο έτσι έχει μάθει να λειτουργεί.
Προς γνώση και συμμόρφωση, λοιπόν. Ελπίζω ότι ο λαός να κατανοεί πλέον απόλυτα…».

 

Περισσότερα
Advertisement

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Μύ(ω)λος από τις σταθμεύσεις-Στο Δημοτικό Συμβούλιο το απέραντο πάρκινγκ στο παλιό λιμάνι

Δημοσιεύθηκε

στις

Κυριολεκτικά μύλος γίνεται στο Μώλο της Πάτρας, με τις σταθμεύσεις αυτοκινήτων, χωρίς να μπορεί να δοθεί λύση.
Δεκάδες τα αυτοκίνητα που μετακινούνται καθημερινά στο παλιό λιμάνι της Πάτρας, παραβιάζοντας απαγορεύσεις και σήμανση, κινούνται σε χώρους χωρίς τα κατάλληλα μέτρα προστασίας.

Ακόμη και στη προβλήτα 4, που πριν έξι, περίπου, χρόνια είχε σημειωθεί το τραγικό δυστύχημα με τους τρεις νέους νεκρούς, βρίσκουν «χώρο» για στάθμευση ορισμένοι οδηγοί, χωρίς να υπολογίζουν τίποτε.
Κάτοικοι και φορείς της πόλης, εδώ και κάποια χρόνια διεκδίκησαν το θαλάσσιο μέτωπο και πρόσφατα αυτό αποδόθηκε στο Δήμο Πατρέων.

Η πόλη έχει πλέον την ευκαιρία να αξιοποιήσει μία μεγάλη έκταση 270 στρεμμάτων, δίπλα ακριβώς από τη θάλασσα, που μπορεί όχι μόνο να αλλάξει όλη την παραλιακή ζώνη, αλλά και να δημιουργήσει προοπτικές ανάπτυξης σε μία περιοχή που μέχρι τώρα παραμένει αναξιοποίητη.

Ένα σημαντικό μέρος της έκτασης αυτής έχει μετατραπεί άτυπα σε χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων.

Ο Δήμος της Πάτρας τώρα που έχει ξεκαθαρίσει το ιδιοκτησιακό καθεστώς πρέπει άμεσα να προστατεύσει το μόλο της Αγ. Νικολάου και το θαλάσσιο μέτωπο αποδίδοντας τον στους πολίτες ως χώρο αναψυχής και περιπάτου. Σίγουρα όσοι διεκδικούσαν την παραλία της Πάτρας για τους κατοίκους και τους επισκέπτες της δεν το ζητούσαν για να φτιαχτεί ένα τεράστιο πάρκινγκ, άναρχο και αντιαισθητικό, στη βιτρίνα της πόλης.

Παρά την πανδημία η εικόνα αυτή δεν έχει μεταβληθεί και το ζήτημα τέθηκε και στην προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ο δημοτικός σύμβουλος Αντώνης Κουνάβης, απηύθυνε σχετικό ερώτημα στον δήμαρχο Κώστα Πελετίδη, για τα μέτρα που προτίθεται να λάβει η δημοτική αρχή, προκειμένου να εκλείψει αυτή η απαράδεκτη κατάσταση.

Ο κ. Πελετίδης, στην απάντηση του, ανέφερε ότι το θέμα θα εξεταστεί από τη δημοτική αρχή, δίχως να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

 

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Σε ετοιμότητα το Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων, το οποίο μετά το χιόνι περιμένει και τον κόσμο

Δημοσιεύθηκε

στις

Σε ετοιμότητα για το άνοιγμα του Χιονοδρομικού Κέντρου, από την επόμενη Πέμπτη 28 του μηνός, εφόσον δοθεί αύριο Παρασκευή και το πράσινο φως κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων, βρίσκεται η Δημοτική αρχή των Καλαβρύτων.

Ο διευθυντής του Χιονοδρομικού Αλέξης Αγριος συμμετείχε χθες στην τηλεδιάσκεψη με τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Αδωνι Γεωργιάδη όπου έγινε εκτενής συζήτηση για τα μέτρα που θα πρέπει να ληφθούν προκειμένου οι επισκέπτες και χιονοδρόμοι να μπορούν να απολαύσουν με ασφάλεια το ελκυστικότερο των χειμερινών σπορ.

Στα πλαίσια των προφυλάξεων για την διασπορά του Covid-19 και με την άρση του περιορισμού μετακινήσεων από νομό σε νομό, ειδικά για τα ορεινά μέρη και καταλύματα.
«Έχουμε σχεδιάσει πως θα υποδεχτούμε τους επισκέπτες μας, περιμένουμε λιγότερο κόσμο αλλά πιστεύω ότι θα μπορέσουμε να εξυπηρετήσουμε καλύτερα» αναφέρει ο κ. Άγριος.

Ήδη οι πίστες στα Καλάβρυτα έχουν στρωθεί με χιόνι, το προσωπικό (μόνιμοι και συμβασιούχοι) είναι στη θέση του ενώ σε λειτουργία τίθεται και ο νέος εξοπλισμός που προμηθεύτηκε το Χιονοδρομικό, μέσω της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος.

Επαγγελματίες του τουρισμού στα Καλάβρυτα αλλά και την ορεινή Αχαϊα εκφράζουν πάντως, μιλώντας στην «Γ», τον προβληματισμό τους για το ενδεχόμενο επαναλειτουργίας των Χιονοδρομικών με κλειστή την εστίαση και ιδιαίτερα εστιατόρια και καφέ εντός των καταλυμάτων.

Ήδη, λόγω του lockdown ο χειμερινός τουρισμός στα ορεινά της Αχαίας έχασε το 50% της σεζόν στις γιορτές και η ελπίδα για ανάκαμψη, παρά το γεγονός που έχουμε μπροστά μας τουλάχιστον άλλους δύο μήνες γεμάτους, με μπόλικο χιόνι, περιορίζει τις ελπίδες για ανάκαμψη κατά την τρέχουσα χειμερινή περίοδο 2020-2021.

Εκτός από τα κλειστά εστιατόρια και καφέ (το take away είναι αδύνατο με θερμοκρασίες κάτω από τους μηδέν βαθμούς κελσίου), ακόμη και τα τουριστικά καταλύματα που παραμένουν ανοικτά δηλώνουν αδυναμία επαναλειτουργίας, χωρίς ‘υπηρεσίες εντός’ και παράλληλο άνοιγμα των λοιπών καταστημάτων εστίασης και αναψυχής όπως και τα μαγαζιά που νοικιάζουν εξοπλισμό, σχολές χιονοδρομίας και εξαρτήματα χιονοδρομίας.
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΑΚΕΛΛΑΡΟΠΟΥΛΟΣ-ΑΠΟ ΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ ΓΝΩΜΗΣ

 

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Παντραπεζική αιμοδοσία στο νοσοκομείο “Άγιος Ανδρέας”

Δημοσιεύθηκε

στις

H Λέσχη Τραπεζικών Πάτρας σε συνεργασία με τα Ταμεία Υγείας των Τραπεζών και το Γενικό Περιφερειακό Νοσοκομείο Πατρών «ο Άγιος Ανδρέας» διοργανώνει Παντραπεζική Αιμοδοσία.

Η 73η Παντραπεζική Αιμοδοσία Πάτρας θα πραγματοποιηθεί με απόλυτη σχολαστικότητα και τήρηση όλων των απαραίτητων μέτρων ασφαλείας στο ισόγειο του κτιρίου της Εθνικής Τράπεζας που στεγάζει τα Πολυιατρεία της Ο.Α.Τ.Υ.Ε., στην οδό Κανακάρη 193 την Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2021, από 08:30 – 13:30 και 19:00 – 21:0, με στόχο την άμβλυνση του προβλήματος της έλλειψης αίματος στο νομό.

Στην εκδήλωση εκτός από τους εργαζόμενους στις τράπεζες της πόλης, μπορούν να πάρουν μέρος και συμπολίτες εκτός του τραπεζικού χώρου προσφέροντας ζωή στον άγνωστο πάσχοντα συνάνθρωπο και να ενταχθούν αυτόματα στη δύναμη του Σώματος Εθελοντών Αιμοδοτών της Λέσχης Τραπεζικών Πάτρας, με όλα τα πλεονεκτήματα που απορρέουν από την ένταξή τους σε έναν οργανωμένο σύλλογο.

 

Περισσότερα
Advertisement
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα