Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2021
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

ΕΛ.ΑΣ.: Στους δρόμους και οι αξιωματικοί από τις 9 το βράδυ με εντολή του Αρχηγείου

Δημοσιεύθηκε

στις

Στους δρόμους θα βρίσκονται όλο το προσωπικό της Αστυνομίας, ακόμα και οι αξιωματικοί, από τις 9 το βράδυ της παραμονής της Πρωτοχρονιάς μέχρι και τα ξημερώματα, στο πλαίσιο της επιχείρησης «νεκρή πόλη» που έχει σχεδιάσει το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ.

Σύμφωνα με πληροφορίες τoυ gnomip.gr με εντολή του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. στο πλαίσιο τηλεδιάσκεψης που είχε με τον Γενικό  Περιφερειακό Διευθυντή Δυτικής Ελλάδας ταξίαρχο Απόστολο Μαρτζάκλη και με όλους τους Γενικούς της χώρας έδωσε ρητή εντολή να βρίσκονται όλοι οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. στους δρόμους.
Στόχος είναι να υπάρξει απόλυτος έλεγχος και εποπτεία της Αστυνομίας για την αποφυγή μετακινήσεων για την αλλαγή του χρόνου.

Το βάρος θα δοθεί σε «κρυφά ρεβεγιόν» και σε κορωνοπάρτι ακόμα και σε χώρους που τυχόν διοργανωθούν τυχερά παιχνίδια, για την ασφάλεια της Δημόσιας Υγείας.

Οι εντολές που έχουν δοθεί είναι σαφείς και προβλέπουν αυστηρότατους ελέγχους σε όλους όσοι κυκλοφορούν στους δρόμους.

Ηδη στην Αστυνομική Διεύθυνση Αχαΐας έχει καταρτιστεί από τον Διευθυντή Αστυνομίας Αχαΐας ταξίαρχο Γιώργο Μιχαλόπουλο ειδικό σχέδιο δράσης και θα υπάρχουν σε πλήρη ετοιμότητα διμοιρίες των ΜΑΤ, δυνάμεις της ΟΠΚΕ και όλο το δυναμικό της Τροχαίας, της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ.., της Αμεσης Δράσης, της Ασφάλειας και των Αστυνομικών Τμημάτων, έχοντας χαρτογραφήσει σε ζώνες της περιοχές. Η παρουσία της Αστυνομίας θα είναι έντονη  σε όλους τους “στόχους”, ακόμα και στις φυλακές του Αγίου Σετφάνου. 

 

 

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Τρία χρόνια χωρίς το Χρήστο Χριστόπουλο-Στο δρόμο που χάραξε εκείνος

Δημοσιεύθηκε

στις

Οι μήνες και τα χρόνια κυλούν και μαζί τους φέρνουν όμορφες και άσχημες στιγμές, καλές και κακές ειδήσεις., ενώ κατά κοινή ομολογία ο τελευταίος χρόνος έφερε μια ιστορική παγκόσμια «ανατροπή» με την πανδημία του κορωνοϊού, θέτοντας την Ελλάδα (όπως και το σύνολο του πλανήτη) σε συναγερμό.

Ωστόσο, ο άνθρωπος και η ανθρώπινη δράση, δεν σταματούν και δεν αναστέλλονται.

Το ίδιο και η δημοσιογραφία, που ειδικά στις πολύ δύσκολες εποχές, οφείλει να καταγράφει και να σχολιάζει την επικαιρότητα, στεκόμενη στο πλευρό της κοινωνίας με τη μέγιστη δυνατή αλήθεια και αντικειμενικότητα, ακόμα και όταν αυτή είναι δύσκολη ή και… επικίνδυνη. Μόνο τότε υπηρετείται ορθά η δημοσιογραφία και μόνο τότε δικαιώνεται ο πολύτιμος ρόλος της.

Σε αυτό τον δρόμο επιμένουμε να συνεχίζουμε στη «Γ», γνωρίζοντας πως ποτέ δεν υπήρξε ο πιο εύκολος δρόμος. Είναι δύσκολο να παραμένεις αδέσμευτος και μοναδική σου υποχρέωση να είναι η κατά το δυνατόν ορθότερη και πληρέστερη ενημέρωση των πολιτών. Και αυτό γίνεται ακόμα πιο δύσκολο στις θολές και μπερδεμένες εποχές, όπως αυτή που και τώρα πάλι διανύουμε.

Όμως, για εμάς δεν υπάρχει άλλος δρόμος από αυτόν που πριν μισό περίπου αιώνα χάραξε εκείνος που επί τρία χρόνια δεν είναι μαζί μας ως φυσική παρουσία, αλλά άφησε πίσω του μία ισχυρή και απαραβίαστη παρακαταθήκη.

Ο ιδρυτής και ιστορικός εκδότης της «Γ», Χρήστος Ι. Χριστόπουλος, έφυγε από τη ζωή το πρωινό της 16ης Ιανουαρίου 2018, δηλαδή ακριβώς πριν τρία χρόνια, αφήνοντας σε όλους μας ένα τεράστιο ψυχολογικό κενό. Γιατί πάνω απ’ όλα ήταν «δάσκαλος» της δημοσιογραφίας και της ζωής, ένας πληθωρικός άνθρωπος που γνώριζε να φτιάχνει μεγάλες και ζεστές «στέγες» πάνω σε γερά «θεμέλια».

Με τα δικά του, μοναδικά «υλικά» δημιούργησε την προσωπική του οικογένεια, αλλά και την μεγάλη εκδοτική του οικογένεια. Τα δύο «σπίτια» στα οποία και ο ίδιος στέγασε όλη τη ζωή και όλη την περηφάνια του…

Ήταν πολύ δύσκολες για όλους μας εκείνες οι πρώτες ημέρες του 2018, χωρίς εκείνον. Θυμόμασταν το πλατύ, πατρικό του χαμόγελο και παίρναμε κουράγιο. Ξέραμε ότι αν ήταν ακόμα εδώ θα φώναζε «μην φοβάστε, βρε…» και συνεχίζαμε. Γιατί όπως ο ίδιος έλεγε «η εφημερίδα έχει αξία για μία μέρα και μετά… για την ιστορία».

Η ιστορία λοιπόν, έπρεπε να συνεχιστεί. Και να συνεχιστεί, έτσι ακριβώς όπως την έγραψε και ο ίδιος στο βιβλίο της ζωή του: Μαχητικά, αδέσμευτα, ειλικρινά. Και με την καρδιά να χτυπάει στον παλμό της αληθινής είδησης και στο πλευρό των απλών ανθρώπων, ειδικά των πιο αδύναμων και ανίσχυρων.

Έτσι, μπορεί οι μήνες και τα χρόνια να περνούν, μπορεί ο μεγάλος «κρότος» της πρόωρης απουσίας ακόμα να αντηχεί στα αυτιά μας, όμως ο δρόμος που εκείνος χάραξε και εμείς ακολουθούμε, δεν έχει τελειωμό.
Συνεχίζεται…

Με την ίδια ορμή που ο ίδιος έμπαινε στο γραφείο και με την ίδια δίψα που πάντοτε «κυνηγούσε» την αλήθεια, οι σελίδες της «Γ» θα εξακολουθούν να γράφουν τις καθημερινές ειδήσεις και τελικά να καταγράφουν την «ζώσα ιστορία», πατώντας πάνω στις αξίες που ο Χρήστος Ι. Χριστόπουλος οικοδόμησε την εβδομαδιαία «ΓΝΩΜΗ» το 1972 και την καθημερινή «Πρωινή ΓΝΩΜΗ» το 2002.

Μπορεί να πέρασαν κιόλας τρία χρόνια, αλλά κανένας μας δεν ξεχνάει όσα έμαθε δίπλα του και τη μοναδική ευχή που έδινε σε όλους: «Να ‘μαστε όρθιοι».
Μένουμε όρθιοι, λοιπόν. Και συνεχίζουμε την καθημερινή προσπάθεια, επιδιώκοντας μία «όρθια» κοινωνία σε μία «όρθια» πατρίδα.
Γιατί ξέρουμε ότι κάπου εκεί ψηλά, ο Χρήστος Ι. Χριστόπουλος, μας βλέπει, μας κρίνει και μας αξιολογεί. Και θέλουμε να συνεχίζει να χαμογελάει, ξέροντας πως όσα δίδαξε έπιασαν τόπο…

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Φοιτητικοί Σύλλογοι Πανεπιστημίου Πάτρας: «Να μην κατατεθεί το νομοσχέδιο»

Δημοσιεύθηκε

στις

Οι φοιτητικοί σύλλογοι Ηλεκτρολόγων Μηχανικών, Βιολογικού και Φιλολογίας, που πραγματοποίησαν κινητοποίηση προχθές στην πλατεία Γεωργίου, ενάντια στο νομοσχέδιο για την Παιδεία, αναφέρουν ότι κατάφεραν να περιφρουρήσουν και να κρατήσουν ασφαλή τον κόσμο που είχε κατέβει να διαδηλώσει, με αποτέλεσμα να μην γίνει καμία σύλληψη.

Όπως υποστηρίζουν τα μέτρα που ανακοινώθηκαν «θέλουν να βάλουν ταφόπλακα στο δικαίωμα της νέας γενιάς για δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση για όλους, με την αντίσταση και τον αγώνα να διώκονται ποινικά εντός της, με αποτέλεσμα η νεολαία να σπρώχνεται σε σχολές επανακατάρτισης, διαμορφώνοντας έτσι αυριανούς ευέλικτους και αναλώσιμους εργαζομένους, στην κατεύθυνση διάσπασης των πτυχίων και υλοποίησης των επιταγών ΕΕ, Μπολόνια, ΚΕΧΑΕ.»

Οι φοιτητικοί σύλλογοι, ακόμη προσθέτουν, ότι «έδωσαν το πρώτο μήνυμα ενάντια στην διάλυση του δημόσιου και δωρεάν πανεπιστημίου, για την άμεση ενίσχυση της δημόσιας υγείας και εκπαίδευσης, κόντρα στην διάλυση της καθημερινότητάς τους, των πτυχίων και του μέλλοντος τους», ενώ τα αιτήματα τους, μεταφέρθηκαν και στην Σύγκλητο, για να τοποθετηθεί δημόσια».

 

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Δρόμος «Κωστή Παλαμά»-Ο Λεωνίδας Μαργαρίτης επαναφέρει την πρότασή του προς τον Δήμο Πατρέων για την μετονομασία της Κορίνθου

Δημοσιεύθηκε

στις

Με αφορμή την συμπλήρωση 162 χρόνων από την γέννηση του ποιητή, Κωστή Παλαμά (13 Ιανουαρίου 1859) ο δικηγόρος και πρόεδρος της Εταιρείας Λογοτεχνών ΝΔ Ελλάδος, Λεωνίδας Μαργαρίτης επαναφέρει την πρότασή του για την μετονομασία της οδού Κορίνθου σε λεωφόρο «Κωστή Παλαμά».

Η πρόταση- αίτημα έχει υποβληθεί στο Δήμο Πατρέων από το 2016 χωρίς ωστόσο μέχρι σήμερα να έχει υπάρξει απάντηση.
Όπως αναφέρεται στην πρόταση που απευθύνεται στον Δήμαρχο Πατρέων «η Εταιρεία μας διατύπωσε προς το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Πατρέων το αίτημα της μετονομασίας της οδού Κορίνθου σε Λεωφόρο Κωστή Παλαμά.
Κύριε Δήμαρχε, η Εταιρεία Λογοτεχνών θεωρεί πως η σημερινή ονομασία της οδού επί της οποίας βρίσκεται το σπίτι που γεννήθηκε ο Εθνικός μας ποιητής Κωστής Παλαμάς, δεν έχει κανένα ιδιαίτερο συμβολισμό πλην της κατεύθυνσης που οδηγεί ο δρόμος αυτός μέχρι σήμερα, δηλαδή προς Κόρινθο.
Mετά την αναπαλαίωση του σπιτιού που γεννήθηκε ο Εθνικός μας Ποιητής και την λειτουργία σ’ αυτό της «Στέγης Γραμμάτων ΚΩΣΤΗΣ ΠΑΛΑΜΑΣ» η οδός Κορίνθου πλέον σηματοδοτεί το παγκόσμιο ενδιαφέρον για το σπίτι που γεννήθηκε ο δημιουργός του Ολυμπιακού Ύμνου και θα προσελκύει το ενδιαφέρον και για το μουσείο ενθυμημάτων που στεγάζεται εκεί.
Με την προτεινόμενη νέα της ονομασία, αποκτά ιδιαίτερη αξία, σημασία και νόημα.
Μάλιστα μετά τη μελετωμένη ρύθμιση της κυκλοφορίας που η οδός θα έχει κατεύθυνση από Αθήνα προς Αρχαία Ολυμπία, η μετονομασία της, σε Λεωφόρο Κωστή Παλαμά, θα έχει εκτός της σχέσης της με την επ’ αυτής κατοικία θα οδηγεί νοερά αλλά και γεωγραφικά προς τον ιερό χώρο της Άλτης της Αρχαίας Ολυμπίας κοιτίδας των αρχαίων αλλά και των συγχρόνων Ολυμπιακών Αγώνων.
Ελπίζουμε αυτή τη φορά το αίτημά μας να εισαχθεί στο Δημοτικό μας Συμβούλιο, με τη δική σας σύμφωνη γνώμη και να γίνει δεκτή η πρότασή μας περί της μετονομασίας της οδού Κορίνθου σε Λεωφόρο Κωστή Παλαμά.
Είμαστε διατεθειμένοι να διατυπώσουμε και προφορικά στη συνεδρίαση του Συμβουλίου σας τις απόψεις μας αλλά και να παραθέσουμε όποια στοιχεία είναι απαραίτητα και όσες πληροφορίες κρίνονται αναγκαίες για το βάσιμο, σκόπιμο, επωφελές και τιμητικό για την πόλη εγχείρημα της μετονομασίας».

Περισσότερα
Advertisement
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα