Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2021
Connect with us

Εκκλησιαστικά

Δείτε το Πρωτοχρονιάτικο μήνυμα του Μητροπολίτη Πατρών(ΒΙΝΤΕΟ)

Δημοσιεύθηκε

στις

Εκκλησιαστικά

Με εκκλησιαστική απλότητα και χωρίς ονομαστήρια

Η φετινή εορτή της της ανακομιδής των ιερών λειψάνων του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου στην ΙΜ Πατρών

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος, λόγω των επικρατουσών συνθηκών, δέν θά ἑορτάσῃ τά ὀνομαστήριά του, τήν ερχόμενη Τετάρτη 27 Ιανουαρίου, εορτήν της Ανακομιδῆς των ιερών λειψάνων του εν Αγίοις Πατρός ημών Ιωάννου, Αρχιεπισκόπου Κωνσταντινουπόλεως του Χρυσοστόμου.

Όπως ανακοίνωσε η Ιερά Μητρόπολη Πατρών, «οι ιερές τελετές θα πραγματοποιηθούν με εκκλησιαστική απλότητα και λιτότητα, όπως καθ’ ημέραν. Την παραμονή θα τελεσθεί ο εσπερινός και ανήμερα της εορτής ο όρθρος και η Θεία Λειτουργία, σε όλους τους Ιερούς Ναούς της πόλεως και της Ιεράς Μητροπόλεως.

Τέλος ο κ. Χρυσόστομος παρακαλεί κατά την ημέρα αυτή οι πιστοί, αντί άλλων δωρεών, να προσφέρουν ό,τι επιθυμούν υπέρ του κοινωνικού συσσιτίου «ΑΡΤΟΣ ΑΓΑΠΗΣ» και του Τηλεοπτικού Σταθμού της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών «ΛΥΧΝΟΣ», ο οποίος μεταφέρει τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό, ως σύγχρονος άμβωνας, την αλήθεια για τον Χριστό και την αγάπη για την Ορθόδοξη Πατρίδα μας.

 

Περισσότερα

Εκκλησιαστικά

Πώς θα γιορτάσουν τα σχολεία τους Τρεις Ιεράρχες

Δημοσιεύθηκε

στις

Την Παρασκευή 29 Ιανουαρίου θα πραγματοποιηθούν οι εορταστικές εκδηλώσεις στις σχολικές μονάδες (δημόσιες και ιδιωτικές) Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για την προσφορά των Τριών Ιεραρχών στα Γράμματα.

Πρόκειται για την παραμονή της ημέρας εορτασμού των Τριών Ιεραρχών, ενώ οι εκδηλώσεις αυτές όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας θα έχουν διάρκεια έως δύο διδακτικές ώρες.

Mε απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων/ουσών, εφόσον οι συνθήκες το επιτρέπουν και σύμφωνα με τα ισχύοντα, στην περιοχή, υγειονομικά μέτρα για την προστασία από τον covid 19 που προβλέπονται για τους ιερούς ναούς, μπορεί να παραστεί το σχολείο στον εκκλησιασμό του ιερού ναού της περιοχής που εδρεύει το σχολείο.

Κατά τα λοιπά θα τηρηθεί το Ωρολόγιο Πρόγραμμα των μαθημάτων της ημέρας.

Περισσότερα

Εκκλησιαστικά

Μητρόπολιτης Χρυσόστομος: Δεν θα γιορτάσει λόγω πανδημίας

Δημοσιεύθηκε

στις

O Μητροπολίτης Πατρών, κ Χρυσόστομος, λόγω της πανδημίας, ανακοίνωσε πως δεν θα γιορτάσει τα ονομαστήρια του φέτος και πιο συγκεκριμένα, την Τετάρτη 27 Ιανουαρίου.

Οι ιερές τελετές θα πραγματοποιηθούν με εκκλησιαστική απλότητα και λιτότητα, ενώ ο κ. Χρυσόστομος, παρακαλεί την ημέρα αυτή οι πιστοί, αντί άλλων δωρεών, να προσφέρουν ό,τι επιθυμούν υπέρ του κοινωνικού συσσιτίου «Άρτος Αγάπης» και του τηλεοπτικού σταθμού «Λύχνος».

 

Περισσότερα
Advertisement
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα