Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2021
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Μπαίνει τάξη-Εγκρίθηκε ομόφωνα το Σχέδιο Κανονισμού των λαϊκών αγορών

Δημοσιεύθηκε

στις

Ομόφωνα εγκρίθηκε από την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής το Σχέδιο Κανονισμού των λαϊκών αγορών που λειτουργούν στον Δήμο Πατρέων.

Εισηγητής ήταν ο Αντιδήμαρχος Διοίκησης, Οικονομικών, Διαχείρισης Προσόδων, Τοπικής Εξυπηρέτησης Πολιτών και Νομικής Υπηρεσίας, Διονύσης Πλέσσας, ο οποίος ανέφερε τα εξής:
«Θέλουμε τις λαϊκές αγορές και θέλουμε να κάνουμε παρεμβάσεις σε αυτές για την καλύτερη οργάνωση και λειτουργία τους. Στον αστικό ιστό του Δήμου μας δραστηριοποιούνται 24 λαϊκές αγορές και οι Υπηρεσίες μας διαθέτουν καθημερινά από 15-20 εργαζομένους για την λειτουργία τους και την καθαριότητα με ανάλογο μηχανολογικό εξοπλισμό, όπως απορριμματοφόρα, μηχανικό σάρωθρο, πλυστικό μηχάνημα και παραδίδουν τους δρόμους μετά το πέρας αυτών στην προτέρα κατάσταση. Το «Τονάζ» των απορριμμάτων κυμαίνεται από 2 έως 5 τόνους ημερησίως και του σαρώθρου από 1/2 έως 2 τόνους. Επισημαίνεται ότι πρόκειται για απορρίμματα κάδων, υπολείμματα προϊόντων, συσκευασίες και πολλά άλλα.
Στον επιχειρησιακό σχεδιασμό που έχουμε, προβλέπουμε να συλλέγουμε τα ανακυκλώσιμα υλικά όπως αναφέρονται και στο σχέδιο κανονισμού, καθώς και τη γενικότερη αντιμετώπιση της συλλογής των απορριμμάτων στις λαϊκές αγορές.
Ζητήματα υπάρχουν στη λειτουργία τους που θέλουμε να τα αντιμετωπίσουμε παρά τις δυσκολίες και να υπάρξει μια αρκετά καλύτερη εικόνα σε όλους τους τομείς αυτών».
Ο κ. Πλέσσα ανέφερε πως η δημοτική Αρχή έκανε συζητήσεις με όλους τους παραγωγούς και επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στις λαϊκές αγορές μέσω των Συλλόγων τους, καθώς και των μελών αυτών με συνεχόμενες επισκέψεις της Υπηρεσίας και της αρμόδιας Αντιδημαρχίας σε κάθε λαϊκή αγορά κάθε γειτονιάς, με στόχο την αναβάθμιση των λαϊκών αγορών.
«Με το σχέδιο κανονισμού των λαϊκών αγορών που φέρουμε σήμερα για έγκριση στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής και ακολούθως στο Δημοτικό Συμβούλιο, επιχειρούμε και αυτά που έχουμε εφαρμόσει μέχρι σήμερα να αποτυπώνονται σε κανονισμό λειτουργίας, αλλά και με τα αναφερόμενα σε αυτόν να αναβαθμιστεί το υπαίθριο εμπόριο που και αυτό συμβάλλει σημαντικά στην τοπική οικονομία και να μπουν κανόνες στη λειτουργία των λαϊκών και έλεγχοι για την αντιμετώπιση προβλημάτων που έχουν να κάνουν και προς τους επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται, αλλά και προς το καταναλωτικό κοινό.
Στις συναντήσεις που είχαμε με τις δημοτικές παρατάξεις αυτό που καταγράφηκε ήταν η θέληση για να υπάρξει κανονισμός στα πλαίσια της κείμενης νομοθεσίας, με παρατηρήσεις – προτάσεις που υποβλήθηκαν τις οποίες ενσωματώσαμε στο σχέδιο του κανονισμού. Οφείλω επίσης να ευχαριστήσω τους αρμόδιους Υπαλλήλους της Διεύθυνσης Τοπικής Οικονομίας όπως και από την Διεύθυνση Διαχείρισης Προσόδων τους Υπαλλήλους του Τμήματος Ελέγχου Κοινόχρηστων Χώρων που κάθε μέρα βρίσκονται μέσα στις λαϊκές για τους απαιτούμενους ελέγχους, αλλά και τους εργαζομένους της Διεύθυνσης Καθαριότητας που αποδίδουν τους χώρους μετά την κάθε λαϊκή αγορά καθαρούς, πλυμένους και στην πρότερη τους κατάσταση.
Θα πρέπει να πούμε παράλληλα ότι κανένας κανονισμός δεν είναι από μόνος του πανάκεια λύση αν δεν έχεις και τα εργαλεία για να τον εφαρμόσεις. Παρ’ όλα αυτά μέσα στις δυσκολίες που έχουμε με ελλιπή στελέχωση προσωπικού και οικονομικές επίσης δυσκολίες, θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για την εφαρμογή του και θα υπάρξει θετικό αποτέλεσμα. Με τις διεκδικήσεις μας παράλληλα στην πρώτη γραμμή για χρηματοδότηση των Δήμων και προσλήψεων μόνιμου προσωπικού σε αυτούς».

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Kικίλιας: Προβληματίζει η Αχαϊα- 17 τα σημερινά κρούσματα του νομού

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε σήμερα 858 νέα κρούσματα της λοίμωξης του νέου κορωνοϊού (COVID-19), εκ των οποίων 11 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται στα 154083, εκ των οποίων 52.1% άνδρες. Κατά την ιχνηλάτιση βρέθηκε ότι 5893 (3.8%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 47802 (62.8%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

274 άτομα νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 69 ετών. 194 (70.8%) εκ των διασωληνωμένων είναι άνδρες. To 86.9%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 1090 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ από την αρχή της πανδημίας.

xartis27

Τέλος, έχουμε 32 νέους θανάτους από τη νόσο COVID-19, φθάνοντας τους 5.724 θανάτους συνολικά στη χώρα, εκ των οποίων 3367 (58.8%) άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 95.4% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

hlikia27

Αναλυτικά τα κρούσματα ανά Περιφερειακή Ενότητα

ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ 5
ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ 49
ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ 3
ΑΡΚΑΔΙΑΣ 5
ΑΧΑΪΑΣ 17
ΒΟΙΩΤΙΑΣ 10
ΒΟΡΕΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ 76
ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ 27
ΔΥΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ 63
ΕΒΡΟΥ 15
ΕΥΒΟΙΑΣ 54
ΖΑΚΥΝΘΟΥ 7
ΗΛΕΙΑΣ 7
ΗΜΑΘΙΑΣ 8
ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ 5
ΘΗΡΑΣ 5
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 74
ΙΚΑΡΙΑΣ 1
ΚΑΒΑΛΑΣ 1
ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ 8
ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ 104
ΚΙΛΚΙΣ 1
ΚΟΖΑΝΗΣ 23
ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ 10
ΚΩ 1
ΛΑΚΩΝΙΑΣ 22
ΛΑΡΙΣΑΣ 19
ΛΑΣΙΘΙΟΥ 9
ΛΕΣΒΟΥ 10
ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ 14
ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ 12
ΜΥΚΟΝΟΥ 3
ΝΗΣΩΝ 4
ΝΟΤΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ 38
ΞΑΝΘΗΣ 4
ΠΕΙΡΑΙΩΣ 48
ΠΕΛΛΑΣ 5
ΠΙΕΡΙΑΣ 7
ΠΡΕΒΕΖΑΣ 1
ΡΕΘΥΜΝΟΥ 1
ΡΟΔΟΠΗΣ 2
ΡΟΔΟΥ 1
ΣΑΜΟΥ 1
ΣΕΡΡΩΝ 9
ΣΠΟΡΑΔΩΝ 1
ΤΡΙΚΑΛΩΝ 7
ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ 4
ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ 22
ΧΑΝΙΩΝ 1
ΥΠΟ ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗ 16

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Έκκληση από τον Ιατρικό Σύλλογο Πατρών: «Αυξημένες ανάγκες για αίμα»

Δημοσιεύθηκε

στις

Τον κώδωνα του κινδύνου για τις ελλείψεις σε αίμα και στα νοσοκομεία της περιοχής μας, κρούει ο Ιατρικός Σύλλογος Πατρών επισημαίνοντας πως είναι επιτακτική η ανάγκη για εθελοντική προσφορά αίματος.

Σε ανακοίνωσή του ο ΙΣΠ καλεί τους εθελοντικούς συλλόγους να προχωρήσουν στην διοργάνωση αιμοδοσιών, καθώς «οι ανάγκες για αίμα είναι πάντα διαρκείς. Ιδιαίτερα αυτή την εποχή, η προσέλευση των εθελοντών αιμοδοτών έχει περιορισθεί λόγω της πανδημίας της Covid-19, ενώ παραμένει επιτακτική η ανάγκη για εθελοντική προσφορά αίματος, προκειμένου να καλυφθούν οι συμπολίτες μας που μεταγγίζονται τακτικά, αλλά και οι ασθενείς που χρειάζεται να χειρουργηθούν».

Διευκρινίζεται ότι «για τη διεξαγωγή της αιμοδοσίας λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας των εθελοντών αιμοδοτών:
• εξοπλισμός ατομικής προστασίας (μάσκες, γάντια, αντισηπτικό)
• η αποστείρωση του απαραίτητου εξοπλισμού
• τηλεφωνικό ραντεβού, προκειμένου να αποφευχθούν φαινόμενα συγχρωτισμού.
Όταν ορισθεί το ραντεβού, ο ενδιαφερόμενος στέλνει ένα SMSστο 13033 που θα έχει ως εξής: ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ,

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ.
Η ανάπτυξη και στήριξη του θεσμού της εθελοντικής αιμοδοσίας αποτελεί αυταπόδεικτο στοιχείο αλληλεγγύης, αδελφότητας και ανθρωπισμού. Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε με τα κέντρα αιμοδοσίας των Νοσοκομείων:

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΑΤΡΩΝ « ΠΑΝΑΓΙΑ Η ΒΟΗΘΕΙΑ» (Διεύθυνση: 26504, Ρίο, τηλ. κέντρο: 2613 603000
Τηλ. Αιμοδοσίας: 2613 603668
Ωράριο Αιμοδοσίας: (8.30-14.30 και 17.00-20.30 καθημερινές και αργίες).
ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΑΤΡΩΝ « Ο ΑΓΙΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ »
Διεύθυνση: Καλαβρύτων 37, 263 35 Πάτρα
Τηλ. Κέντρο: 2613 601000
Τηλ. Αιμοδοσίας: 2613 601079, 2613 601071-078
Ωράριο Αιμοδοσίας:
(8.30-14.30 και 17.00-20.30 καθημερινές και αργίες)
Ειδικά δε αυτήν την περίοδο, που το σύστημα υγείας δοκιμάζεται, η ανάγκη για προσφορά αίματος είναι ακόμα μεγαλύτερη. Καλούμε τους τακτικούς ή περιστασιακούς αιμοδότες να συνδράμουν στην κάλυψη των αυξημένων αναγκών αυτής της περιόδου», καταλήγουν σε κοινή ανακοίνωσή τους η πρόεδρος Άννα Μαστοράκου, ο αντιπρόεδρος Γεώργιος Σκρουμπής και ο γενικός γραμματέας Γεώργιος Πατριαρχέας.

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: Ανοικτό το Υπνωτήριο του Δήμου

Δημοσιεύθηκε

στις

Από τον Δήμο Πατρέων και τον Κοινωνικό Οργανισμό (ΚΟΔΗΠ), ανακοινώνεται η λειτουργία Υπνωτηρίου για την φιλοξενία αστέγων έως και την Πέμπτη 28 Ιανουαρίου, λόγω των μετεωρολογικών προβλέψεων για επικράτηση ψύχους και έντονων καιρικών φαινομένων.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να διανυκτερεύσουν σε χώρο του κτιρίου, που στεγάζεται ο Ξενώνας Αστέγων του Δήμου Πατρέων, επί της Μπουκαούρη 100 και Γούναρη.
Η υποδοχή θα γίνεται από τις 7 έως τις 9 μ.μ. και η φιλοξενία των Αστέγων θα είναι δυνατή έως τις 9 π.μ. της επόμενης ημέρας.
Για την ενημέρωση του πληθυσμού των αστέγων της πόλης μας η Ομάδα Δρόμου του ΚΟΔΗ, σήμερα, από τις 6 έως τις 8 μ.μ., θα περιηγηθεί στην πόλη προκειμένου να εντοπίσει πιθανά σημεία που διαμένουν άστεγοι συμπολίτες και να τους ενημερώσει για την δυνατότητα διαμονής τους στο Υπνωτήριο.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε στο εξής τηλέφωνο: 2610342995, από τις 8 π.μ. έως τις 9 μ.μ.

Περισσότερα
Advertisement
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα