Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2023
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Μπαίνει τάξη-Εγκρίθηκε ομόφωνα το Σχέδιο Κανονισμού των λαϊκών αγορών

Δημοσιεύθηκε

στις

Ομόφωνα εγκρίθηκε από την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής το Σχέδιο Κανονισμού των λαϊκών αγορών που λειτουργούν στον Δήμο Πατρέων.

Εισηγητής ήταν ο Αντιδήμαρχος Διοίκησης, Οικονομικών, Διαχείρισης Προσόδων, Τοπικής Εξυπηρέτησης Πολιτών και Νομικής Υπηρεσίας, Διονύσης Πλέσσας, ο οποίος ανέφερε τα εξής:
«Θέλουμε τις λαϊκές αγορές και θέλουμε να κάνουμε παρεμβάσεις σε αυτές για την καλύτερη οργάνωση και λειτουργία τους. Στον αστικό ιστό του Δήμου μας δραστηριοποιούνται 24 λαϊκές αγορές και οι Υπηρεσίες μας διαθέτουν καθημερινά από 15-20 εργαζομένους για την λειτουργία τους και την καθαριότητα με ανάλογο μηχανολογικό εξοπλισμό, όπως απορριμματοφόρα, μηχανικό σάρωθρο, πλυστικό μηχάνημα και παραδίδουν τους δρόμους μετά το πέρας αυτών στην προτέρα κατάσταση. Το «Τονάζ» των απορριμμάτων κυμαίνεται από 2 έως 5 τόνους ημερησίως και του σαρώθρου από 1/2 έως 2 τόνους. Επισημαίνεται ότι πρόκειται για απορρίμματα κάδων, υπολείμματα προϊόντων, συσκευασίες και πολλά άλλα.
Στον επιχειρησιακό σχεδιασμό που έχουμε, προβλέπουμε να συλλέγουμε τα ανακυκλώσιμα υλικά όπως αναφέρονται και στο σχέδιο κανονισμού, καθώς και τη γενικότερη αντιμετώπιση της συλλογής των απορριμμάτων στις λαϊκές αγορές.
Ζητήματα υπάρχουν στη λειτουργία τους που θέλουμε να τα αντιμετωπίσουμε παρά τις δυσκολίες και να υπάρξει μια αρκετά καλύτερη εικόνα σε όλους τους τομείς αυτών».
Ο κ. Πλέσσα ανέφερε πως η δημοτική Αρχή έκανε συζητήσεις με όλους τους παραγωγούς και επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στις λαϊκές αγορές μέσω των Συλλόγων τους, καθώς και των μελών αυτών με συνεχόμενες επισκέψεις της Υπηρεσίας και της αρμόδιας Αντιδημαρχίας σε κάθε λαϊκή αγορά κάθε γειτονιάς, με στόχο την αναβάθμιση των λαϊκών αγορών.
«Με το σχέδιο κανονισμού των λαϊκών αγορών που φέρουμε σήμερα για έγκριση στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής και ακολούθως στο Δημοτικό Συμβούλιο, επιχειρούμε και αυτά που έχουμε εφαρμόσει μέχρι σήμερα να αποτυπώνονται σε κανονισμό λειτουργίας, αλλά και με τα αναφερόμενα σε αυτόν να αναβαθμιστεί το υπαίθριο εμπόριο που και αυτό συμβάλλει σημαντικά στην τοπική οικονομία και να μπουν κανόνες στη λειτουργία των λαϊκών και έλεγχοι για την αντιμετώπιση προβλημάτων που έχουν να κάνουν και προς τους επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται, αλλά και προς το καταναλωτικό κοινό.
Στις συναντήσεις που είχαμε με τις δημοτικές παρατάξεις αυτό που καταγράφηκε ήταν η θέληση για να υπάρξει κανονισμός στα πλαίσια της κείμενης νομοθεσίας, με παρατηρήσεις – προτάσεις που υποβλήθηκαν τις οποίες ενσωματώσαμε στο σχέδιο του κανονισμού. Οφείλω επίσης να ευχαριστήσω τους αρμόδιους Υπαλλήλους της Διεύθυνσης Τοπικής Οικονομίας όπως και από την Διεύθυνση Διαχείρισης Προσόδων τους Υπαλλήλους του Τμήματος Ελέγχου Κοινόχρηστων Χώρων που κάθε μέρα βρίσκονται μέσα στις λαϊκές για τους απαιτούμενους ελέγχους, αλλά και τους εργαζομένους της Διεύθυνσης Καθαριότητας που αποδίδουν τους χώρους μετά την κάθε λαϊκή αγορά καθαρούς, πλυμένους και στην πρότερη τους κατάσταση.
Θα πρέπει να πούμε παράλληλα ότι κανένας κανονισμός δεν είναι από μόνος του πανάκεια λύση αν δεν έχεις και τα εργαλεία για να τον εφαρμόσεις. Παρ’ όλα αυτά μέσα στις δυσκολίες που έχουμε με ελλιπή στελέχωση προσωπικού και οικονομικές επίσης δυσκολίες, θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για την εφαρμογή του και θα υπάρξει θετικό αποτέλεσμα. Με τις διεκδικήσεις μας παράλληλα στην πρώτη γραμμή για χρηματοδότηση των Δήμων και προσλήψεων μόνιμου προσωπικού σε αυτούς».

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Η “Μπάρμπαρα” χτύπησε και την Αχαΐα: Σε ποια σημεία διεκόπη η κυκλοφορία

Δημοσιεύθηκε

στις

Τα έντονα καιρικά φαινόμενα που πλήττουν την χώρα λόγω της κακοκαιρίας “Μπάρμπαρα” έχουν δημιουργήσει προβλήματα και στην Αχαΐας.

Συγκεκριμένα σε ανακοίνωση της ΕΛΑΣ αναφέρεται ότι:

Η κυκλοφορία των οχημάτων στη διαδημοτική οδό που συνδέει το Δ.Δ. Περιστέρας Ακράτας Δήμου Αιγιαλείας με το χιονοδρομικό κέντρο Καλαβρύτων έχει διακοπεί, λόγω έντονων καιρικών φαινομένων.

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Η Πάτρα φωταγωγείται καρναβαλικά!

Δημοσιεύθηκε

στις

Τη Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου, στις 7 το βράδυ, ανάβει στην πλατεία Γεωργίου Α΄, ο καρναβαλικός διάκοσμος.

Οι εργαζόμενοι στο Τμήμα Ηλεκτροφωτισμού του Δήμου εργάστηκαν και φέτος πυρετωδώς για την τοποθέτηση των στοιχείων που
δημιουργήθηκαν στο Καρναβαλικό Εργαστήρι του Δήμου Πατρέων και θα προσφέρουν σε πολλά σημεία σε όλη την πόλη νότα χαράς και καρναβαλικού κλίματος τις επόμενες νύχτες μέχρι και τη λήξη του Πατρινού Καρναβαλιού 2023.

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: Επί ποδός η ΕΛ.ΑΣ. – Οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού βρίσκονται στο στέκι της οδού Χαραλάμπη

Δημοσιεύθηκε

στις

Οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού που βρίσκονται στην Πάτρα από χθες πριν από λίγο αναχώρησαν από το κεντρικό ξενοδοχείο της Πάτρας όπου διαμένουν και κατευθύνθηκαν στο στέκι της αγαπημένης τους ομάδας στην οδό Χαραλάμπη.

Η Αστυνομία παρακολουθεί διακριτικά τις κινήσεις τους.

Αυξημένα είναι τα μέτρα της ΕΛ.ΑΣ. προκειμένου να αποτραπούν τυχόν εντάσεις που θα αμαυρώσουν την μεγάλη αθλητική διοργάνωση που φιλοξενεί η Πάτρα.

Περισσότερα
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα