Connect with us

Ελλάδα

Τελευταία… ανάσα-Νέα ΚΥΑ επιτρέπει τη λειτουργία των καταστημάτων και των σούπερ μάρκετ και την Κυριακή 3 Ιανουαρίου

Published

on

Τις τελευταίες αγορές για τα δώρα της Πρωτοχρονιάς έκαναν χθες οι Πατρινοί από τα εμπορικά καταστήματα τα οποία λειτούργησαν με το click away, ενώ αυξημένη ήταν η κίνηση σε σούπερ μάρκετ και καταστήματα τροφίμων.

Η τελευταία μέρα του χρόνου δεν κλείνει με χαμόγελα από τους καταστηματάρχες εφόσον περίμεναν να δουλέψουν την εορταστική περίοδο, στον επίλογο μιας πολύ δύσκολης και επώδυνης χρονιάς λόγω της μεγάλης δοκιμασίας της πανδημίας.
Ο προβληματισμός είναι έντονος καθώς το έτος κλείνει με το ταμείον να είναι μείον, με τα εμπορεύματά τους στα ράφια, ενώ δεν μπορούν να ελπίζουν σε καλύτερες μέρες ακόμα και αν το click away μετατραπεί σε click in shop!
Πάντως, οι Πατρινοί τις τελευταίες ημέρες τόνωσαν τα τοπικά καταστήματα επιλέγοντας τις αγορές τους για την Πρωτοχρονιά, με προτίμηση σε δώρα για μικρούς και μεγάλους.
ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ
Το επόμενο στοίχημα για τον εμπορικό κόσμο που προσδοκά στο άνοιγμα των καταστημάτων έστω και με τη μέθοδο του ckick in shop είναι οι χειμερινές εκπτώσεις οι οποίες την Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2021 και θα διαρκέσουν μέχρι και το Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2021.
Την πρώτη Κυριακή των εκπτώσεων, τα εμπορικά καταστήματα θα είναι ανοικτά σε όλη την επικράτεια από 11 το πρωί έως τις 20:00.

ΤΟ ΜΠΕΡΔΕΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

Εξ άλλου, νέα ΚΥΑ που εκδόθηκε στις 30 Δεκεμβρίου από τους συναρμόδιους Υπουργούς δίνει την δυνατότητα στα καταστήματα τροφίμων και στα εμπορικά να λειτουργήσουν και μεθαύριο Κυριακή 3 Ιανουαρίου. Εξαιρούνται τα φαρμακεία και τα συνεργεία αυτοκινήτων.
Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η ΚΥΑ:
Δυνατότητα λειτουργίας 3 Ιανουαρίου 2021, με προαιρετικό ωράριο λειτουργίας 7:00 έως 21.00 έχουν καταστήματα τροφίμων και εμπορικά καταστήματα. Επειδή η ΚΥΑ εκδόθηκε την τελευταία στιγμή στην αγορά της Πάτρας επικράτησε σύγχυση, ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες η πλειονότητα των καταστημάτων δεν θα λειτουργήσει.

Ροή ειδήσεων

Advertisement