Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2021
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Κορωνοϊός: Τα επιδημιολογικά δεδομένα στην Αχαΐα-Νοσηλείες, θάνατοι και κρούσματα

Δημοσιεύθηκε

στις

Σε 2.321 ανέρχονται τα κρούσματα κορωνοϊού στους τρεις νομούς της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας το τελευταίο δίμηνο του 2020, μιας χρονιάς που σημαδεύτηκε από την πανδημία του κορωνοϊού.

Η Αχαΐα κατέχει την πρωτιά με 1.153 κρούσματα έναντι των άλλων δύο νομών της Περιφέρεις Δυτικής Ελλάδας, αλλά είναι χαρακτηριστική η μείωση σε ποσοστό 50% σχεδόν, που καταγράφηκε τον Δεκέμβριο σε σχέση με τον Νοέμβριο, οπότε και ξεκίνησε το lockdown.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο ΕΟΔΥ μέχρι και τις 30 Δεκεμβρίου 2020, στην Αχαΐα έχουν καταγραφεί 402 νέα κρούσματα, όταν τον Νοέμβρη έφθασαν τα 751!

Δεύτερη θέση κατέχει η Αιτωλοακαρνανία καθώς το τελευταίο δίμηνο του 2020 μετρά 834 κρούσματα (516 το Νοέμβριο καιι 318 τον Δεκέμβριο) και ακολουθεί η Ηλεία με τα χαμηλότερα αριθμητικά δεδομένα καθώς το τελευταίο δίμηνο καταγράφηκαν 334 κρούσματα (233 τον Νοέμβριο και 101 τον Δεκέμβριο).

Η Δυτική Ελλάδα ήταν η πρώτη περιοχή της χώρας μας που τον περασμένο Μάρτιο βίωσε το μαζικό κύμα των κρουσμάτων κορωνοϊού από το γκρουπ των προσκυνητών της Ηλείας στους Αγίους Τόπους, με αποτέλεσμα το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας να δεχθεί το μεγαλύτερο βάρος και να αναγκαστεί να διαχειριστεί τη σοβαρότερη υγειονομική κρίση, νοσηλεύοντας δεκάδες ασθενείς στην Εντατική ή στην Κλινική Κορωνοϊού.

Από τον περασμένο Μάρτιο μέχρι και σήμερα τα δύο μεγάλα νοσηλευτικά ιδρύματα της Πάτρας δοκιμάζονται καθώς καλούνται να διαχειριστούν σοβαρά περιστατικά των ασθενών με κορωνοϊό που χρήζουν νοσηλείας είτε στις ΜΕΘ Covid -19 είτε στις αντίστοιχες Κλινικές στο ΠΓΝΠ και στο ΓΝ Πατρών «Ο Άγιος Ανδρέας».

Μέχρι χθες νοσηλεύονταν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας έξι διασωλημένοι ασθενείς στην ΜΕΘ Covid -19 και ένας στο ΓΝΠ «Ο Άγιος Ανδρέας», ενώ στις Κλινικές Covid -19 νοσηλεύονταν 7 και 10 ασθενείς αντίστοιχα.

Εκτός από ανθρώπους που δυστυχώς δεν κατόρθωσαν να βγουν νικητές από τη δύσκολη αυτή μάχη, υπάρχουν και αισιόδοξα μηνύματα καθώς πρόσφατα αποσωληνώθηκε μια ακόμα ασθενής η οποία νοσηλευόταν επί μακρόν διασωληνωμένη στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του «Αγ. Ανδρέα».

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

«Τσουνάμι» ευχών στον Αντώνη Κουνάβη

Δημοσιεύθηκε

στις

Μπορεί οι γιορτές (και οι ονομαστικές)  να είναι φέτος διαφορετικές, λόγω της πανδημίας, καθώς είναι απαγορευτικές οι συγκεντρώσεις και τα καθιερωμένα τραπέζια,  γεγονός που επιτρέπει στην τεχνολογία να αναδείξει το ρόλο της και σε αυτές τις περιπτώσεις. Ου Αγίου Αντωνίου χθες και ο δημοτικός σύμβουλος, μέλος του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Αχαϊας, γνωστός επιχειρηματίας, Αντώνης Κουνάβης,  βρέθηκε αντιμέτωπος με «τσουνάμι» ευχών. Φίλοι από κάθε γωνιά της χώρας ευχήθηκαν στον εορτάζοντα, ενώ ανάμεσα τους και πλήθος μηνυμάτων και τηλεφωνημάτων, από υπουργούς, υφυπουργούς και άλλα κορυφαία στελέχη της Ν.Δ. που γνωρίζουν το κομματικό του «βιογραφικό» και την πολύχρονη προσφορά του, στη μεγάλη φιλελεύθερη δημοκρατική παράταξη.

«Τους ευχαριστώ όλους από καρδιάς, εύχομαι  ο Θεός να τους έχει όλους καλά», σχολίασε εμφανώς συγκινημένος ο κ. Κουνάβης.

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Εντατικοί οι έλεγχοι για τα μέτρα- 101 παραβάσεις σ’ ένα 24ωρο στη Δυτική Ελλάδα

Δημοσιεύθηκε

στις

Εντατικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Το Σάββατο 16 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκαν σε όλη την επικράτεια 47.519 έλεγχοι, από τους οποίους οι 7.628 στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Βεβαιώθηκαν συνολικά 993 παραβάσεις και επτά συλλήψεις, ως ακολούθως:

-750 παραβάσεις για περιορισμό μετακίνησης και επιβλήθηκαν ισάριθμα πρόστιμα των 300 ευρώ, ως ακολούθως:

184 στην Αττική,

89 στη Δυτική Ελλάδα,

64 στην Κρήτη,

63 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, ,

58 στην Ήπειρο,

49 στη Θεσσαλονίκη,

43 στην Κεντρική Μακεδονία,

41 στη Θεσσαλία,

34 στη Στερεά Ελλάδα,

34 στα Ιόνια Νησιά,

30 στην Πελοπόννησο,

26 στη Δυτική Μακεδονία,

19 στο Νότιο Αιγαίο και

16 στο Βόρειο Αιγαίο.

Από την έναρξη εφαρμογής του μέτρου 7 Νοεμβρίου έχουν βεβαιωθεί συνολικά 82.818 ομοειδείς παραβάσεις.

-201 παραβάσεις για μη χρήση μάσκας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν 195 πρόστιμα 300 ευρώ και έξι των 150 ευρώ, ως ακολούθως:

35στην Αττική,

27 στην Κρήτη,

26 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,

19 στην Κεντρική Μακεδονία,

17 στη Θεσσαλονίκη,

16 στο Βόρειο Αιγαίο,

13 στα Ιόνια Νησιά,

12 στη Δυτική Ελλάδα,

10 στη Στερεά Ελλάδα,

8 στην Ήπειρο,

8 στην Πελοπόννησο,

6 στο Νότιο Αιγαίο,

2 στη Θεσσαλία και

 2 στη Δυτική Μακεδονία.

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου), έχουν βεβαιωθεί συνολικά 28.894 ομοειδείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν 27.451 διοικητικά πρόστιμα των 300 ευρώ και 1.443 των 150 ευρώ.

-39 παραβάσεις και επτά συλλήψεις για κανόνες λειτουργίας καταστημάτων, ιδιωτικών επιχειρήσεων κ.λπ. παραβάσεις της σχετικής νομοθεσίας (απαγόρευση λειτουργίας, μη χρήση μάσκας, ποσοστό τ.μ. επιφανείας ανά άτομο κ.α.).

Στις παραπάνω περιπτώσεις επιβλήθηκαν τα ακόλουθα διοικητικά πρόστιμα για παραβίαση αναστολής λειτουργίας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις των σχετικών διατάξεων και συγκεκριμένα:

Στη Δυτική Ελλάδα, σύλληψη ιδιοκτήτη καφενείου, επιβολή προστίμου 5.000 ευρώ και 15νθήμερης αναστολής λειτουργίας στην επιχείρηση, καθώς και από 300 ευρώ πρόστιμο σε 12  πελάτες για παραβίαση περιορισμού κίνησης.

Στις υπόλοιπες περιπτώσεις τα πρόστιμα αφορούσαν σε παραβάσεις της σχετικής νομοθεσίας (άσκοπη μετακίνηση, μη χρήση μάσκας κ.λπ.)

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου) έχουν βεβαιωθεί συνολικά 798 ομοειδείς παραβάσεις και έχουν συλληφθεί 874 άτομα.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Υποτιθέμενος πελάτης εξαπάτησε ξενοδόχο στα Καλάβρυτα

Της απέσπασαν από τους τραπεζικούς της λογαριασμούς 4.000 ευρώ!

Δημοσιεύθηκε

στις

Σύμφωνα με πληροφορίες του gnomip υποτιθέμενος πελάτης τηλεφώνησε σε ξενοδοχείο των Καλαβρύτων δήθεν για να κάνει κράτηση.

Ο άνδρας  ζήτησε ένα δωμάτιο για 13 βράδια με κόστος 1.300 ευρώ το οποίο θα το κατέθετε σε τραπεζικό λογαριασμό της ξενοδόχου.

Όσο ήταν σε εξέλιξη οι τυπικές διαδικασίες για την κράτηση ένα τρίτο πρόσωπο, φερόμενος ως λογιστής του άνδρα κατάφερε να της αποσπάσει από τους τραπεζικούς της λογαριασμούς 4.000 ευρώ!

Η ξενοδόχος κατήγγειλε το περιστατικό από την Ασφάλεια Πατρών ενώ οι δράστες αναζητούνται από την ΕΛ.ΑΣ

Περισσότερα
Advertisement
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα