Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2021
Connect with us

Αθλητισμός

Νίκος Φιλόπουλος στη «Γ»: «Πάλι ισχυρή φωνή στην ομοσπονδία»

Δημοσιεύθηκε

στις

ΤΟΥ ΠΡΟΚΟΠΗ Χ. ΚΟΓΚΟΥ
Πρόκειται για ένα μέλος της νέας γενιάς παραγόντων του ναυταθλητισμού, όμως έχει ήδη δείξει πλούσια δείγματα επιτυχημένης παρουσίας στο ιστορικότερο σωματείο της Πάτρας, τον ΝΟΠ.

Ο λόγος για τον Νίκο Φιλόπουλο ο οποίος ανοίγει τα φτερά του και πρόσφατα ανακοινώθηκε υποψήφιος με την κίνηση «Κολυμπάμε μαζί» του Κυριακού Γιαννόπουλου που θέλει να δώσει νέα πνοή στην ΚΟΕ.

Ο Πατρινός παράγοντας που εκτός από την προσφορά του στον ΝΟΠ, έχει αναλάβει τα ηνία στην οικογενειακή επιχείρηση του ναυτιλιακού πρακτορείου, αποκαλύπτεται στη «Γ» τόσο για τα μελλοντικά πλάνα στην πατρινή ομάδα όσο και για τους στόχους που έχει θέσει με την ΚΟΕ…

-Πρόσφατα ανακοινώθηκε από την κίνηση «Κολυμπάμε μαζί» πως θα είστε υποψήφιος με τον Κυριάκο Γιαννόπουλο για τις εκλογές της ΚΟΕ. Ποιο είναι το κίνητρο για να δηλώσετε υποψηφιότητα; Σε γενικές γραμμές ποιοι είναι οι τομείς που θα δώσετε βάρος εφόσον εκλεγείτε;

Ν.Φ.: «Ναι, θα είμαι υποψήφιος στις επόμενες εκλογές της ΚΟΕ εκπροσωπώντας το Ναυτικό Όμιλο Πατρών, με την κίνηση «Κολυμπάμε μαζί» και τον Κυριάκο Γιαννόπουλο σαν υποψήφιο πρόεδρο. Πιστεύουμε πολύ στον Κυριάκο Γιαννόπουλο και μας τιμά σαν όμιλο αλλά και εμένα προσωπικά η πρότασή του να συμμετέχουμε μαζί του στις εκλογές.
Τόσο ο Κυριάκος με την πείρα του σαν αθλητής αλλά και σε διοικητικές θέσεις, όσο και η εξαιρετική ομάδα που τον πλαισιώνει, θεωρώ ότι θα μπορέσει να δώσει μια νέα πνοή στο άθλημα του υγρού στίβου, βασιζόμενη σε ένα αναλυτικό πρόγραμμα που έχει ήδη δοθεί στη δημοσιότητα από το καλοκαίρι και συνεχίζει να εμπλουτίζεται.

Το κίνητρό μου δεν είναι τόσο προσωπικό αλλά περισσότερο να αποκτήσει ο ΝΟΠ μια ισχυρή φωνή στην ομοσπονδία, να μπορέσει να μεταφέρει τα προβλήματα της περιφέρειας στην κεντρική δομή διακυβέρνησης αλλά και να προτείνει ουσιαστικές λύσεις στα προβλήματα των αθλητών, των σωματείων, των κολυμβητηρίων και όσων πλαισιώνουν τα αθλήματα του υγρού στίβου. Υπάρχουν πολλά πράγματα τα οποία χρήζουν προσοχής. Ενεργειακή αναβάθμιση των κολυμβητηρίων, ώστε να μειωθεί το κόστος λειτουργίας και το αντίστοιχο κόστος χρήσης. Να δούμε το θέμα με τα παράβολα συμμετοχής στους αγώνες καθώς και τα έξοδα μετακίνησης των περιφερειακών σωματείων. Διοργάνωση σεμιναρίων ενημέρωσης και επιμόρφωσης για αθλητές, προπονητές αλλά και γονείς. Διεύρυνση της βάσης των αθλημάτων τόσο για προσέλκυση νέων αθλητών όσο και για την εκμάθηση κολύμβησης από όλους ώστε να νιώθουν ασφάλεια στο νερό».

-Ποιο είναι το σχόλιό σας για τον νυν πρόεδρο της ΚΟΕ Δημήτρη Διαθεσόπουλο;

Ν.Φ.: «Δεν θα ήθελα να σταθώ ιδιαίτερα στο παρελθόν, θα ήθελα να κοιτάμε μπροστά. Από όσο γνωρίζω δεν θα είναι ξανά υποψήφιος. Σίγουρα μετά από περίπου 30 χρόνια στο τιμόνι της ομοσπονδίας και από το 1971 που δραστηριοποιήθηκε σαν διαιτητής στο πόλο, είχε μια σημαντική συνεισφορά. Εμείς σαν κίνηση σκοπεύουμε να λειτουργήσουμε με ένα διαφορετικό, πιο σύγχρονο μοντέλο διοίκησης, με ουσιαστική συμμετοχή των σωματείων και διαφάνεια στις διαδικασίες».

– Ποια προβλήματα αντιμετωπίζει η Πάτρα γύρω από τον ναυταθλητισμό και είναι ψηλά στην ατζέντα σας; Πώς είναι η συνεργασία σας με την Δ.Ε. του ΠΕΑΚ;

Ν.Φ.: «Είναι γεγονός ότι το επίπεδο δεν είναι τόσο υψηλό όσο ήταν τις προηγούμενες δεκαετίες. Ανάλογα προβλήματα φυσικά αντιμετωπίζουν τα περισσότερα περιφερειακά σωματεία, καθώς δεν βρίσκονται εύκολα πλέον οι πόροι για να στηρίξουν ομάδες που θα πρωταγωνιστήσουν σε πανελλήνιο επίπεδο. Πρέπει να εμπνεύσουμε τα παιδιά να γυρίσουν πάλι στις πισίνες και ταυτόχρονα να προσπαθήσουμε να γεμίσουμε ξανά τις κερκίδες με θεατές. Ένα τεράστιο πλεονέκτημα που είχε ο ΝΟΠ ήταν η πολύ δυνατή έδρα της Αγυιάς. Η κατασκευή νέου κολυμβητηρίου στη θέση του παλιού στην Αγυιά πιστεύω ότι θα δώσει μια νέα ώθηση στον ναυταθλητισμό και είναι μια πρωτοβουλία που τη στηρίζουμε και ελπίζουμε να υλοποιηθεί σύντομα. Σχετικά με τη Δ.Ε. του ΠΕΑΚ, παρόλο που έχουμε κάποιες διαφωνίες σχετικά με υποθέσεις που έρχονται από προηγούμενα έτη, οφείλουμε να τους αναγνωρίσουμε την καλή διάθεση και προσπάθεια που κάνουν για την ομαλή λειτουργία καθώς και την αναβάθμιση του κολυμβητηρίου. Από την ενημέρωση που έχω, έχουν εκμεταλλευτεί την αρνητική αυτή συγκυρία που το κολυμβητήριο είναι κλειστό για να προχωρήσουν σε απαραίτητες εργασίες συντήρησης και αναβάθμισης που έπρεπε να έχουν γίνει εδώ και χρόνια και αυτό το βρίσκω πάρα πολύ θετικό».

-Τα τελευταία χρόνια είστε εκλεγμένο μέλος της διοίκησης του ΝΟΠ και έχετε αναλάβει έφορος στα τμήματα πόλο. Είναι μια δικαίωση τα τρία μετάλλια που έχουν σημειώσει τα τελευταία χρόνια οι ακαδημίες;

Ν.Φ.: «Να πω ότι η δική μου συνεισφορά στα μετάλλια είναι η ελάχιστη. Οι επιτυχίες αυτές είναι αποτέλεσμα μιας σοβαρής και συστηματικής προσπάθειας που γίνεται εδώ και χρόνια στα τμήματα υποδομών από όλους τους εμπλεκόμενους: πρώτα από τους αθλητές και τους προπονητές τους, που είναι οι πραγματικοί πρωταγωνιστές και σε δεύτερο επίπεδο από τους γονείς των αθλητών και τη διοίκηση που έχουν ένα ρόλο υποστηρικτικό. Μην στεκόμαστε όμως μόνο στα μετάλλια και στις αγωνιστικές επιτυχίες, τόσο στο πόλο όσο και στην κολύμβηση. Εμείς θέλουμε τις πισίνες γεμάτες παιδιά, να μάθουν να κολυμπούν, να κοινωνικοποιηθούν μέσα από τη διαδικασία του αθλητισμού, να γυμνάσουν τόσο το σώμα τους όσο και το μυαλό τους. Μέσα από αυτή την εκπαιδευτική διαδικασία θα προκύψουν και κάποιοι αθλητές που θα ξεχωρίσουν, θα έχουν το ανάλογο ταλέντο αλλά και τη διάθεση να κάνουν τις απαραίτητες θυσίες και ίσως να ακολουθήσουν τα αθλήματα σε επαγγελματικό επίπεδο».

– Ποια είναι τα επόμενα σχέδια για την επόμενη μέρα του ΝΟΠ;

Ν.Φ. «Βασικός μας στόχος είναι να θωρακίσουμε τον όμιλο και να εξασφαλίσουμε την ομαλή λειτουργία του για τα επόμενα χρόνια. Αρχικά θέλουμε να έρθουμε σε μια συνεννόηση με τον δήμο για την ανανέωση χρήσης του κολυμβητηρίου μας που λήγει σε 5 χρόνια. Σε καμία περίπτωση δεν θέλουμε να φανταστούμε ότι οποιοσδήποτε δήμαρχος θα διαφωνούσε με το δίκαιο αυτό αίτημα. Ονειρευόμαστε το κολυμβητήριο και τους παρακείμενους χώρους του σαν ένα κέντρο αθλητικών και πολιτιστικών δραστηριοτήτων σε αρμονία με την επικείμενη ανάπλαση του περιβάλλοντος χώρου όλου του παραλιακού μετώπου. Να θυμίσω ότι το κολυμβητήριο έκλεισε 20 χρόνια λειτουργίας και διατηρείται σε πολύ καλή κατάσταση με ιδιαίτερο κόστος από την πλευρά του ΝΟΠ.

Τα επόμενα χρόνια όμως είναι δεδομένο ότι θα πρέπει να γίνουν σοβαρές εργασίες συντήρησης τόσο του κτιρίου όσο και του μηχανολογικού εξοπλισμού. Φυσικά οφείλουμε να εντείνουμε τις προσπάθειες επίλυσης προβλημάτων και εκκρεμοτήτων που έρχονται από το παρελθόν, πάντα βέβαια σε ρεαλιστικά πλαίσια ανάλογα και των δυνατοτήτων του ομίλου. Μην ξεχνάτε ότι ήδη κλείνουμε μια ολόκληρη δεκαετία βαθιάς ύφεσης καθώς και τη δεύτερη αγωνιστική χρονιά με τα προβλήματα του κορωνοϊού, ένα γεγονός που έχει κυριολεκτικά εξατμίσει τα έσοδα που έχουμε σαν όμιλος και έχουν ανατρέψει σε μεγάλο βαθμό τα σχέδιά μας.

Σε αγωνιστικό επίπεδο θέλουμε να συνεχίσουμε τη δουλειά που γίνεται στα τμήματα της κολύμβησης και στα τμήματα υποδομών της υδατοσφαίρισης και να επενδύσουμε πάνω στα παιδιά αυτά για να στελεχώσουν την ανδρική ομάδα. Φυσικά στόχος είναι η επιστροφή στην Α΄ Εθνική, αυτό όμως πρέπει να γίνει βήμα-βήμα, με προσεκτικό μακροπρόθεσμο σχεδιασμό και όχι ευκαιριακά για μια χρονιά. Η ιστορία του ΝΟΠ επιβάλλει να βρίσκεται στην Α΄ Εθνική. Με σκληρή δουλειά, πρόγραμμα αλλά και τη βοήθεια του κόσμου της Πάτρας πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε. Σε αυτήν την προσπάθεια δεν περισσεύει κανείς».

 

Παναχαϊκή

Ν. Παπαδόπουλος: «Δεν είναι καλό το αποτέλεσμα, δεν είχαμε καθαρό μυαλό»

Δημοσιεύθηκε

στις

Μετά το τέλος του αγώνα στη Ρόδο, ο προπονητής της Παναχαϊκής Νίκος Παπαδόπουλος, τόνισε: «Δεν μας ικανοποίει το αποτέλεσμα, είχαμε  προϋποθέσεις για να σκοράρουμε στο β΄ ημίχρονο χωρίς όμως να βγάλουμε μεγάλες ευκαιρίες αλλά δεν το κάναμε.

Το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να δουλέψουμε για το επόμενα ματς και να πάρουμε νίκες που θα μας ανεβάσουν την ψυχολογία  για το όχι τόσο καλό ξεκίνημα του πρωταθλήματος.

Προβληματιστήκαμε που δεν είχαμε καθαρό μυαλό όταν ο αντίπαλος έμεινε με 10 παίκτες, έχουμε παίκτες για να παίξουμε αλλά δεν  το κάναμε,. Επαναλαμβάνω πως το αποτέλεσμα δεν είναι καλό  και αυτό που θα κάνουμε είναι να δουλέψουμε για το ματς της Κυριακής.

Και κάτι ακόμα που είναι πολύ σημαντικό, πρέπει να ξεκινήσει  και η Football league γιατί ζουν οικογένειες από αυτό το πρωτάθλημα  και τόσος κόσμος περιμένει την έναρξη του.

Περισσότερα

Παναχαϊκή

Νέα γκέλα για την Παναχαϊκή, ήρθε ισόπαλη (1-1) στη Ρόδο

Δημοσιεύθηκε

στις

Μια ακόμα γκέλα για την Παναχαϊκής η οποία παρότι προηγήθηκε στο 8΄ και παρότι έπαιζε με παίκτη περισσότερο για 50 λεπτά, ήρθε ισόπαλη με 1-1 εκτός έδρας με τον Διαγόρα Ρόδου για την 2η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ 2 και  χάνει έδαφος με την έναρξη του πρωταθλήματος.

Το γκολ για την Πατρινή ομάδα  σημείωσε  στο 8΄ ο Μπάτροβιτς και το γκολ της ισοφάρισης πέτυχε στο 31΄ ο Ντοριβάλ με τον Σμυρλή να βλέπει την  κόκκινη κάρτα στο 39΄όταν είδε 2 κίτρινες σε 2 λεπτά.

Παναχαϊκή (Νίκος Παπαδόπουλος): Σούλης, Λαρέα (46’Τσερούτι), Πλιάτσικας, Πατάπης, Πάνος, Ανάκογλου (54′ Μπρους), Μουστακόπουλος (80’Σκεπετάρης), Σταμόπουλος, Μπάτροβιτς (56′ Γιούσης), Αραβίδης (56′ Μασούρας), Κουσκουνάς.

Διαγόρας Ρόδου (Σάκης Θεοδοσιάδης): Τσέλιος, Σανδραβέλης, Ρουγκάλας, Σελινιωτάκης, Dorival (65′ Αθανασίου), Μασούρας (77′ Αυγενικού), Σμυρλής, Μπαστακός (77′ Μανωλάκης), Λινάρδος (58′ Jordi Alaez), Γεωργίου (65′ Δημήτρουλας).

Περισσότερα

Παναχαϊκή

Διαγόρας Ρόδου-Παναχαϊκή: 1-1 (ΤΕΛΙΚΟ)

Δημοσιεύθηκε

στις

Πρώτη έξοδο γα την ομάδα  της  Παναχαϊκή η οποία αγωνίζεται στη Ρόδο κόντρα στον Διαγόρα για την 2η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ 2 και έχει στόχο να πανηγυρίσει τη πρώτη της νίκη.

Η Πατρινή ομάδα κατεβαίνει με διαφορετικό σχηματισμό στην 11αδα και με νέα πρόσωπα σε σχέση με το ματς της πρεμιέρας με τα Τρίκαλα καθώς στο βασικό σχήμα βρίσκονται και Λαρέα, Πλιάτσικας, Πάνος ενώ  μένουν στον πάγκο οι Αποστολόπουλος, Μαρκοπουλιώτης, Γιούσης.

 

ΦΑΣΕΙΣ 

Μετά από λάθος του Πατάπη, ο Λινάρδος έκλεψε και έφυγε στη αντεπίθεση, έδωσε στον Μπαστακό ο οποίος ανοίξει πολύ τη μπάλα και βγήκε ο Σούλης και μάζεψε.

ΓΚΟΛ: Η Παναχαϊκή ανοίγει το σκορ όταν  μετά από ωραία σουτ  του Κουσκουνά, η μπάλα πήγε κόντραρε στα σώματα, πήγε στον Μπάτροβιτς ο οποίος έκανε το δυνατό σουτ και κατέληξε στα δίχτυα του Διαγόρα

10΄ Καλή στιγμή για τον Διαγόρα όταν ο Σμυρλής έκανε την επικίνδυνη συρτή σέντρα προς τον Λινάρδο ο οποίος ήταν σε καλό σημείο μέσα στην περιοχή αλλά έχασε τον βηματισμό του και έτσι εδίωξαν οι αμυντικοί

22΄  καλή στιγμή για την Πατρινή ομάδα όταν μετά από γύρισμα Σταμόπουλου, ήρθε η κεφαλιά του Αραβίδη αλλά η μπάλα πήγε στην αγκαλιά του Τσέλιου

34΄ Ο Διαγόρας φέρνει το παιχνίδι στα ίσα με απ΄ ευθείας εκτέλεση φάουλ του Ντοριβαλ και τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-1

38′ O Διαγόρας μένει με 10 παίκτες γιατί ο Σμυρλής είδε 2 φορές την κίτρινη κάρτα και έτσι αποβλήθηκε με κόκκινη κάρτα

46΄ Με την έναρξη του β΄ ημιχρόνου, μπήκε ο  Τσερούτι στη θέση του Λαρέα, και άλλαξε ο σχηματισμός της 11άδας σε 4-2-3-1

51΄  Ευκαιρία για την Παναχαϊκή όταν ο Πάνος βρήκε χώρο και έκανε το σουτ με τη μπάλα να φεύγει λίγο άουτ

62΄ Νέα ευκαιρία για την Παναχαϊκή. Σουτ του Μασούρα, η μπάλα κοντράρει στον Σανδραβέλη, διαμαρτυρίες για χέρι από την πλευρά των «κοκκινόμαυρων με τον Τσαμούρη να δείχνει παίζετε

66΄Ευκαιρία για τον  Διαγόρα όταν μετά από κόρνερ του  Αθανασίου, ο Σούλης έχασε αρχικά τη μπάλα αλλά μπλόκαρε με δεύτερη προσπάθεια

ΔΙΑΓΟΡΑΣ: Τσέλιος, Σανδραβέλης, Κοντοχρήστος, Ρουγκάλας, Σεληνιωτάκης, Ντοριβάλ, Μασούρας, Σμυρλής, Μπαστάκος, Λινάρδος, Γεωργίου

ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ: Σούλης, Larea ( 46΄Τσερούτι), Πάνος, Σταμόπουλος, Πατάπης, Ανάκογλου (53΄ Μπρους), Batrovic, Πλιάτσικας, Αραβίδης, Κουσκούνας, Μουστακόπουλος.

  • H φωτό είναι από το news12.gr.
  • Το παιχνίδι Διαγόρας Ρόδου-Παναχαϊκή σφυρίζει ο Αλ. Τσαμούρης (Πειραιά) με βοηθούς τους Κορωνά (Πειραιά) και Παγουρτζή (Πειραιά), ενώ 4ος ορίστηκε ο Πουλόπουλος (Πειραιά).
  • Πριν από την έναρξη του αγώνα, οι παίκτες των δυο ομάδων κράτησαν ένα πανό με το οποίο έστειλαν μήνυμα για τη έναρξη της football league.

Περισσότερα
Advertisement
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα