Connect with us

Μπάσκετ

Το 2020 μένει στην ιστορία για τον Προμηθέα, έπαιξε στον πρώτο του τελικό και κατέκτησε την πρώτη κούπα

Published

on

ΤΟΥ ΠΡΟΚΟΠΗ Χ. ΚΟΓΚΟΥ

Χαραγμένο στην ιστορία και στο μυαλό των ανθρώπων του Προμηθέα θα μείνει το 2020, καθώς ήταν το έτος που κατάφερε να πετύχει πολλά ρεκόρ και να γράψει πολλές σημαντικές σελίδες στην ιστορία του που χτίζει πλέον σε γερά θεμέλια στο ελληνικό μπάσκετ.

Μόνο και μόνο το γεγονός πως η πατρινή ομάδα τον Σεπτέμβριο του 2020 κατέκτησε το νεοσύστατο Σούπερ Καπ νικώντας το Περιστέρι, αρκεί για να καταγραφεί το 20 στη χρονιά που θα μείνει σε ξεχωριστό χώρο στο χρονοντούλαπο της ιστορίας.

Δεν είναι όμως μόνο αυτό, το ’20 ο Προμηθέας σημείωσε μεγάλες ευρωπαϊκές νίκες (επικράτησε της πανίσχυρης Βίρτους Μπολόνια του Τεόντοσιτς)- προκρίθηκε για πρώτη φορά στους «16» και στη συνέχεια στους «8» του Eurocup και αν δεν προέκυπτε η πανδημία που έβαλε λουκέτο, είχε ελπίδες για να προκριθεί σε φάιναλ-4 ευρωπαϊκής διοργάνωσης αφού είχε πλεονέκτημα έδρας στην μονομαχία με την Τόφας.

Αυτά σε ό,τι αφορά την Ευρώπη αλλά έχουμε να καταγράψουμε και πολλά στην Ελλάδα, καθώς νίκησε για πρώτη φορά τον πρωταθλητή Ελλάδας ΠΑΟ, στα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας και ήταν επί της ουσίας η νίκη που τον έστειλε στο μεγάλο τελικό του Κυπέλλου που έγινε στην Κρήτη.

Μπορεί στον παρθενικό του τελικό κόντρα στην ΑΕΚ να έχασε στα σημεία -ας όψονται τα διαιτητικά λάθη των Αναστόπουλου-Καρακατσούνη αλλά και χαμένες βολές- και να έμεινε με τον τίτλο του φιναλίστ όμως έδειξε σε όλη την Ελλάδα πως ο Προμηθέας είναι μια ομάδα που έρχεται.

Η περσινή basket league δεν ολοκληρώθηκε πότε λόγω του covid-19, όμως οι «στρατιώτες» του Μάκη Γιατρά είχαν κλειδώσει την θέση τους στα πλέι-οφ του πρωταθλήματος όπου θα επιδίωκαν μια ακόμα υπέρβαση εντός συνόρων.

Η ΠΩΛΗΣΗ ΤΟΥ ΜΑΝΤΖΟΥΚΑ ΣΤΟΝ ΠΑΟ

Το κερασάκι στην τούρτα στο πραγματικά εξαιρετικό 2020 ήρθε λίγες μέρες πριν φύγει ο χρόνος, όταν ο Προμηθέας παραχώρησε το μεγαλύτερο ταλέντο του, τον 17χρονο Λευτέρη Μαντζουκά στον ΠΑΟ, μια κίνηση που τον βγάζει κερδισμένο σε πολλαπλά επίπεδα.

Δεν είναι μόνο τα χρήματα που εισέπραξε η πατρινή ομάδα η οποία παρεμπιπτόντως έχει βάλει και ποσοστό μεταπώλησης σε περίπτωση που ο παίκτης πουληθεί σε άλλη ομάδα αλλά και τα οφέλη που έχει η συνεργασία με έναν οργανισμό όπως είναι ο ΠΑΟ, ενώ διαφήμισε με τον καλύτερο τρόπο τη δουλειά που κάνει ο σύλλογος με τις ακαδημίες «ΝΟΥΣ».

Δεν ασχολούμαστε καθόλου με τα σενάρια που λένε πως ο ΠΑΟ θα βοηθήσει έμμεσα την υποψηφιότητα του Λιόλιου στις επερχόμενες εκλογές της ΕΟΚ, όπου έχει ρίξει μεγάλο βάρος ο πρόεδρος του ΑΣΠ Προμηθέα.

Ροή ειδήσεων

Advertisement